Σχέσεις μεταξύ γκρουπ

Σχέσεις μεταξύ γκρουπ

Εξηγήθηκε σωστά στο άρθρο «Να πάνε όπου ανήκουν» πως η Γαλλία, η Γερμανία και γενικά οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν καμία δουλειά να επεμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχει απομόνωση. Τα γκρουπ θα έχουν σχέσεις μεταξύ τους. Το γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης θα έχει σχέσεις με αυτό της Δυτικής όπως και με τα υπόλοιπα γκρουπ. Με ποια γκρουπ θα αναπτύξει πιο στενές σχέσεις θα εξαρτηθεί από τα συμφέροντα του.

Κατ' αρχάς θα υπάρξει περίοδος ομαλής μετάβασης για τις δέκα τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που θα αποσχιστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για κάποιο διάστημα τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν δηλαδή οι σχέσεις με τις υπόλοιπες δεκατέσσερις χώρες που θα είναι πλέον Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση (ή Κοινοπολιτεία) δεν θα αλλάξουν.

Σταδιακά όμως θα γίνουν αλλαγές, σε συνεννόηση με τις άλλες δεκατρείς χώρες που θα προστεθούν στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Χρησιμοποιούμε περισσότερο τον όρο γκρουπ διότι δεν ξέρουμε πως θα επιλέξει το κάθε γκρουπ να ονομάζεται. Μπορεί να ονομάζεται Κοινότητα, Κοινοπολιτεία, Ένωση, Σύμφωνο, Συμφωνία, Συμμαχία κλπ.

Να μην ανησυχούν οι δυτικοευρωλάγνοι της Ανατολικής Ευρώπης πως θα κοπούν οι σχέσεις. Απλά οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο συμφέρουσες για την Ανατολική Ευρώπη και θα τελειώσει η τυραννία των Βρυξελλών. Δεν θα υπόκεινται οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τίποτα αντίστοιχα τυραννικό με αυτά, διότι το μοντέλο οργάνωσης για το γκρουπ θα είναι πολύ διαφορετικό.

Θα υπάρξουν συμφωνίες με το γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης. Όμως σχέσεις θα δημιουργηθούν και με τα άλλα γκρουπ. Επιπλέον θα υπάρχουν και σχέσεις μεταξύ χωρών σε διαφορετικά γκρουπ. Πιθανώς να είναι αυτό δυνατόν περισσότερο στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης, διότι σύμφωνα με το μοντέλο, προβλέπεται μεγαλύτερη αυτονομία των χωρών.

Γράφτηκε πως κάποιες γνωστές εταιρείες στην Ελλάδα ίσως αντικατασταθούν από άλλες παρόμοιες. Σε ποιο βαθμό θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες μεταξύ των γκρουπ. Οι εταιρείες που θα τις αντικαταστήσουν θα είναι α) ελληνικές β) από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης γ) κοινοπραξίες (joint ventures) ελληνικών και ξένων εταιρειών. Οι κοινοπραξίες μπορεί να είναι με εταιρείες από χώρες εντός του γκρουπ ή εκτός του γκρουπ. Και με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ των γκρουπ.

Η εφαρμογή των καλύτερων συστημάτων, θα προκαλέσει σχέσεις και με άλλα γκρουπ. Αν μια χώρα του γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως σε κάποιο τομέα, τότε θα προτιμηθεί ακόμη κι αν υπάρχουν χώρες παραπάνω σε άλλα γκρουπ. Όμως αν δεν υπάρχει χώρα του γκρουπ στην πρώτη πεντάδα, τότε θα είναι η πρώτη στη σειρά χώρα της κορυφαίας πεντάδας που θα είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν ειδικοί στον συγκεκριμένο τομέα.

Σαφώς και θα αξιοποιηθούν ομογενείς, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών του γκρουπ, όταν η χώρα στην οποία διαμένουν, βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Αν δεν βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, δεν θα αξιοποιηθούν. Οι Έλληνες έχουν μεγάλη ομογένεια στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Επίσης έχουν ομογένεια στις ΗΠΑ οι Ισραηλινοί (ομόθρησκους), οι Πολωνοί, οι Ρώσοι κλπ. Αν οι ΗΠΑ είναι στην πρώτη πεντάδα σε κάποιο τομέα, θα αξιοποιηθούν οι ομογενείς.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία (όταν ενταχθεί στην Δυτική ΕΚ), οι ΗΠΑ κλπ πρωτίστως πρέπει να ασχοληθούν με τα ζητήματα των δικών τους γκρουπ και δευτερευόντως πως θα αναπτύξουν τα δικά τους γκρουπ σχέσεις με άλλα γκρουπ. Δεν πρέπει να ασχολούνται με εσωτερικά ζητήματα της Ανατολικής Ευρώπης αλλά σαφώς και θα πρέπει να ασχολούνται με το πως θα αναπτύξουν σχέσεις με το γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης όπως και με τα άλλα γκρουπ.

Επιπλέον όσοι στην Ανατολική Ευρώπη αισθάνονται Δυτικοευρωπαίοι, να ξεκουμπιστούν να φύγουν. Αν ο Καραμανλής αισθάνεται Γάλλος, να πάει στην Γαλλία, εκεί που ήταν και ο θείος του. Το «Ελλάς -Γαλλία - Συμμαχία» να γίνει «Ελλάς - Γαλλία - Μετοικεσία». Κακώς γύρισε ο θείος Καραμανλής από το Παρίσι. Καλά ήταν εκεί που καθότανε.

Αν αντί για τον Καραμανλή είχε αναλάβει κάποιος αληθινός πατριώτης το '74, η χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα. Θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός κάποιος αληθινός πατριώτης. Τελευταία στιγμή προέκυψε ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής δεν επρόκειτο να γίνει πρωθυπουργός το '74 όπως δεν επρόκειτο να γίνει πρωθυπουργός το ΄55.

Και στις δύο περιπτώσεις μεσολάβησαν ξένες δυνάμεις διότι ο Καραμανλής δεν ήταν πατριώτης, απλά παρίστανε τον πατριώτη. Οι ξένες δυνάμεις δεν ήθελαν έναν πατριώτη στο τιμόνι της χώρας, διότι οι πατριώτες υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα και όχι τα ξένα. Είναι καιρός να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας πολιτικοί που βάζουν πάνω από όλα τα ελληνικά συμφέροντα.

Αν ο Σημίτης αισθάνεται Γερμανός, να πάει στην Γερμανία. Δεν ξέρω ο Μητσοτάκης τι αισθάνεται. Η αδελφή του μάλλον αισθάνεται Γερμανίδα όπως και ο γιος της Μπακογιάννης μάλλον αισθάνεται Γερμανός. Να πάνε και αυτοί στην Γερμανία μαζί με τον Σημίτη και να πάρουν και τον Κούλη. Να πάρουν μαζί τους όπου πάνε τους Καραμανλικούς, τους Σημιτικούς αναχρονιστές και τους Μητσοτακικούς.

Δεν ανήκουν εδώ, σε αυτή την χώρα. Να πάνε εκεί όπου ανήκουν, στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους. Εδώ όσο μένουν, μόνο μεγάλη ζημιά κάνουν. Εκεί που θα πάνε, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των γκρουπ. Τουλάχιστον εκεί θα έχουν κάποια χρησιμότητα, αντί να ζημιώνουν την χώρα όσο μένουν εδώ.

Ηλίας

Scroll to Top