Σταγόνα που ξεχείλισε

Σταγόνα που ξεχείλισε

Βγήκε ο Πασόκος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πιερακάκης σε μια πρωινή εκπομπή. Αυτός τα έχει πάει καλούτσικα. Επειδή τα έχει πάει καλούτσικα δεν σημαίνει πως αυτά που έλεγε ήταν σωστά. Μάλιστα ήταν τελείως λάθος. Πολιτικός είναι και θέλει να συνεχιστεί η υπουργική θητεία του και στην επόμενη τετραετία. Θα πει αυτά που πρέπει για να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους και να ψηφίσουν Μητσοτάκη.

Πίσω από τον Μητσοτάκη είναι Μπακογιάννη - Σημίτης - Βενιζέλος - Καραμανλής δηλαδή αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα. Ο Πιερακάκης ήταν σύμβουλος της αναχρονίστριας Διαμαντοπούλου και τον έβαλε ο Μπένι (Βενιζέλος) στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ήταν μέλος του πολιτικού συμβουλίου και της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ρε συ Μητσοτάκη, δεν έχει η Νέα Δημοκρατία ανθρώπους με γνώσεις στην ψηφιακή διακυβέρνηση; Αν έχει, γιατί έβαλες τον Πασόκο και όχι κάποιον προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία; Μήπως γιατί από πίσω από σένα κρύβονται η αδελφή σου, ο Σημίτης και ο Βενιζέλος; Αν δεν έχει, τι σκατά κόμμα είναι αυτό που στον 21ο αιώνα δεν έχει ανθρώπους να ξέρουν από ψηφιακή διακυβέρνηση; Αίσχος, ντροπή είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο.

Ο Πιέρ(ακακης) προσπάθησε να μας πείσει πως γενικά πηγαίνουν καλά τα πράγματα αλλά υπάρχουν και κάποια που δεν πηγαίνουν τόσο καλά. Νομίζω πως χρησιμοποίησε την σχέση 70-30, 70 καλά και 30 στραβά. Τα επίσημα στοιχεία είναι εναντίον αυτού που ισχυρίζεται. Δεν είναι το μόνο πρόβλημα η ασφάλεια των τρένων. Συνολικά πάμε κατά διαόλου. Είναι 80% στραβά και μπορεί να βρεθεί και ένα 20% σωστά, η εξαίρεση στον κανόνα.

Να επαναλάβω πάλι στοιχεία που έχουν γραφτεί ξανά. Παρακαλώ ενημερώστε τον Πιέρ, για να μην βγαίνει στα κανάλια και λέει ό,τι του κατέβη στην γκλάβα του. Σε μέσο εισόδημα (ισοτιμία αγοραστικής δύναμης) είμαστε παρακάτω από Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Σλοβενία, Κύπρο, Ισπανία, Λιθουανία, Εσθονία, Πόρτο Ρίκο, Πολωνία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ομάν, Ρωσία, Τουρκία, Σλοβακία, Λετονία, Ρουμανία, Κροατία.

Έχουμε το τρίτο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο (200%) και αυτό κουρεμένο. Έχουμε την δεύτερη ψηλότερη ανεργία (12,30%) στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (12,48%). Ρυθμούς ανάπτυξης έχουμε μηδενικούς (+0,228%) για το διάστημα 2013-2021. Είμαστε δεύτεροι από το τέλος στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία (-0,256%). Είναι επίσης από τους χαμηλότερους στον κόσμο, στο κατώτερο 15%. Δηλαδή μας περνάει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 85% των χωρών του κόσμου.

Όλα γίνονται και τίποτα δεν γίνεται. Με αυτούς που κυβερνούν τόσες δεκαετίες, τίποτα δεν γίνεται. Δεν μπορούν. Αν μπορούσαν, θα το είχαν κάνει. Χρειάζονται ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για να πετύχουμε οικονομική σύγκλιση με τις αναπτυγμένες χώρες. Υπάρχει τρόπος αλλά αυτοί (οι ψηλοί ρυθμοί) δεν μπορούν να επιτευχθούν εντός της ΕΕ. Όταν όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, το μόνο που ξέρει να λέει είναι η ευρωπαϊκή πορεία, τότε δεν θα επιτευχθούν ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Πρέπει να φύγουν, όχι μόνο για το δυστύχημα των Τεμπών αλλά για την συνολική κατάσταση της χώρας. Το τραγικό περιστατικό πρέπει να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε μεγάλο συναισθηματικό αντίκτυπο. Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν συναισθηματικά και όχι λογικά. Αν δεν φύγει το σύστημα που μας κατέστρεψε, δεν έχουμε καμία ελπίδα.

Οι πιο αναπτυγμένες χώρες βρίσκονται ήδη πολύ πιο ψηλά από εμάς, σε οικονομικό επίπεδο. Για αυτές δεν είναι τόσο απαραίτητοι οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αλλά για εμάς είναι. Οι περισσότερες, απομακρύνονται από εμάς, αντί να τις προσεγγίζουμε, γιατί έχουν καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Αντί για 0%, χρειαζόμαστε 4-6% και αν είναι δυνατόν παραπάνω, για να μπορέσουμε να τις πιάσουμε.

Αν δημιουργηθούν δύο νέα γκρουπ χωρών, με ΗΠΑ - Βρετανία και Ρωσία, σημαντικό είναι να υπάρξει πρόβλεψη ώστε η χώρα μας και άλλες που πιθανώς βρίσκονται στο ίδιο οικονομικό επίπεδο, να έχουν ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση με τις πιο αναπτυγμένες. Αλλιώς, μόνοι μας, εκτός ΕΕ. Η Ελβετία και η Νορβηγία που είναι εκτός ΕΕ, τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά οικονομικά. Η Τουρκία, εκτός ΕΕ, έχει ρυθμούς ανάπτυξης 6%.

Παράλληλα με την ανάπτυξη, θα βάλουμε τις βάσεις για τα καλύτερα συστήματα του κόσμου σε όλους τους τομείς. Δεν χρειάζεται να είμαστε στην ΕΕ, γιατί οι κορυφαίες χώρες στους διάφορους τομείς δεν είναι στην ΕΕ. Θα βρούμε ποιες είναι οι κορυφαίες χώρες σε κάθε τομέα και θα υιοθετήσουμε τα συστήματα τους αφού τα προσαρμόσουμε στις εγχώριες συνθήκες. Όλα αυτά  γίνονται αλλά όχι με όσους έφεραν την καταστροφή και τα διέλυσαν όλα.

Αναστάσιος

Scroll to Top