Συστήματα φυσικών καταστροφών

Συστήματα φυσικών καταστροφών

Έγινε παρατήρηση από αναγνώστη πως ενώ έχει συμβεί μια τεράστια καταστροφή στην Θεσσαλία δεν ασχολούμαστε καθόλου με το θέμα. Μα και βέβαια ασχολούμαστε με το θέμα και μάλιστα με την ουσία του θέματος που δεν είναι άλλη από την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Αυτό γίνεται με την επικείμενη δημιουργία της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας και την εφαρμογή των καλύτερων παγκόσμιων συστημάτων

Η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 1981. Πάνω από σαράντα χρόνια ευρωπαϊκής πορείας για να υπάρχει ένα χάος στο ζήτημα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Αυτό λένε επανειλημμένα πολλοί από τους πληγέντες. Σίγουρα έχει ευθύνη ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του. Όποιος άλλος και να ήταν από τους Νεοχαοτικούς ευρωπαϊστές δεν θα είχε μεγάλη διαφορά. Μία από τα ίδια θα ήταν.

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει το λεπτομερές σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. Σε αυτό είναι και πρόβλεψη για την απόκτηση των καλύτερων συστημάτων που υπάρχουν στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Πέρα από αυτό δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτα.

Δεν θα σταματήσουν οι πλημμύρες, οι φωτιές, οι σεισμοί. Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ζημιές και θύματα από αυτούς τους λόγους. Όμως θα ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και τα θύματα, στο σημείο που είναι ανθρωπίνως δυνατό. Επίσης η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θαύματα δεν γίνονται.

Όμως μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Για να τα έχουμε πρέπει α) να δημιουργηθεί η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία β) να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο που είναι έτοιμο γ) να εγκριθεί και δ) να ξεκινήσει η εφαρμογή του. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του δεν θα γίνουν όλα αμέσως.

Για να μπορέσει να περάσει η Ελλάδα την Γαλλία σε οικονομικό επίπεδο, θα χρειαστεί περίπου μια εικοσαετία από την χρονιά εφαρμογής του σχεδίου. Για να μπορέσει να φθάσει η Ελλάδα την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο, θα χρειαστεί περίπου μια εικοσιπενταετία. Για να περάσει η Ανατολική Ευρώπη την Δυτική, ως προς το μέσο κατά κεφαλή εισόδημα, θα χρειαστούν είκοσι πέντε με τριάντα χρόνια.

Δεν θα χρειαστούν τόσα πολλά χρόνια για να είναι έτοιμα τα καλύτερα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αλλά δεν είναι ζήτημα λίγων μηνών, εκτός κι αν δοθεί απόλυτη προτεραιότητα. Έχει εξηγηθεί πως τα καλύτερα συστήματα θα μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή ούτως ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρχουν σε όλους τους τομείς.

Πρώτα θα μπουν αυτά στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα. Αν τυχόν δοθεί προτεραιότητα στα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, δεν θα αργήσουν πολύ να μπουν σε εφαρμογή. Πρώτα όμως θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το συνολικό σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ. Για να μπει σε εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί η Ανατολική ΕΚ.

Όσο καθυστερούν όλα αυτά, τόσο καθυστερούν τα πάντα. Τόσο καθυστερεί η σταδιακή εφαρμογή των καλύτερων συστημάτων του κόσμου. Τόσο καθυστερεί και πηγαίνει πίσω η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Γαλλία σε οικονομικό επίπεδο. Τόσο καθυστερεί η χρονιά που η Ελλάδα θα φθάσει την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση οι απατεώνες Νεοχαοτικοί ευρωπαϊστές πως η ΕΕ μας είναι απαραίτητη για να δώσουν κονδύλια στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Οι αποζημιώσεις δουλεύουν όπως οι ασφάλειες. Τι γίνεται με τις ασφάλειες αυτοκινήτου; Πληρώνουμε συνέχεια μήπως χρειαστεί κάποια φορά να αποζημιωθούμε.

Παρομοίως εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε το κράτος, μήπως χρειαστεί κάποια φορά να μας αποζημιώσουν. Αν βέβαια τα έχουν φάει αλλού, τότε δεν έχουν. Και το κράτος και η ΕΕ, τα δικά μας λεφτά μας δίνουν. Πρώτα μας τα παίρνουν και μετά μας τα δίνουν. Αν τυχόν τα δίνει η ΕΕ, μακροχρόνια δεν υπάρχει κάποιο όφελος.

Ας πούμε πως η ΕΕ θα δώσει αποζημιώσεις για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα τα πληρώσουν μόνο οι Έλληνες φορολογούμενοι αλλά όλοι οι φορολογούμενοι της ΕΕ, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων. Αν όμως συμβούν πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί ή άλλες φυσικές καταστροφές οπουδήποτε μέσα στην ΕΕ, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε και εμείς οι Έλληνες, χωρίς τα χρήματα να τα πάρουν κάποιοι στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται κάτι τέτοιο και εντός της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, αν τυχόν το αποφασίσουν. Δηλαδή σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι και όχι μόνο οι φορολογούμενοι της χώρας στην οποία συμβαίνει η φυσική καταστροφή. Οτιδήποτε γίνεται στην ΕΕ και είναι καλό, θα μπορεί να γίνεται στην Ανατολική ΕΚ. Η ΕΕ θα είναι κυρίως παράδειγμα για αποφυγή αλλά σε λίγα καλά θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Μην ξεχνάμε πως ο πληθυσμός της Ανατολικής ΕΚ θα είναι λίγο μικρότερος από της σημερινής ΕΕ. Της ΕΕ είναι σχεδόν 450 εκατομμύρια ενώ της Ανατολικής ΕΚ θα είναι σχεδόν 430 εκατομμύρια. Δηλαδή η διαφορά θα είναι μόνο 20 εκατομμύρια. Καθώς θα ανεβαίνει γρήγορα το μέσο εισόδημα της Ανατολικής ΕΚ, με την εφαρμογή του οικονομικού σχεδίου, το συνολικό ΑΕΠ της Ανατολικής ΕΚ, θα πλησιάζει αυτό της σημερινής ΕΕ.

Αφού ακόμα είμαστε μέσα στην ΕΕ και δεν έχουν αποσχιστεί οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, γιατί να μην δώσουν αποζημιώσεις για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας; Όμως το συμφέρον μας όπως και όλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης είναι να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ανατολική ΕΚ και να τεθεί όσο δυνατόν πιο γρήγορα το σχέδιο που είναι έτοιμο. Τότε και μόνο τότε θα επιτευχθούν ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Γαλλία σε περίπου μια εικοσαετία και θα φθάσει την Γερμανία σε περίπου μια εικοσιπενταετία. Τα καλύτερα συστήματα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά. Αν δοθεί προτεραιότητα, θα έχουμε τα καλύτερα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, σε μικρό χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του σχεδίου της Ανατολικής ΕΚ. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Στέφανος

Scroll to Top