Για το αργυρό τουλάχιστον
Για το αργυρό τουλάχιστον
Επίσης από τις λίστες φαίνεται πως δεν λέμε αερολογίες όπως οι ευρωπαϊστές Νεοταξίτες (Νεοχαοτικοί). Πάνω από σαράντα χρόνια μας λένε μπούρδες πως δήθεν θα υπάρξει οικονομική σύγκλιση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Για να βρισκόμαστε αυτή την στιγμή παρακάτω ως προς το μέσο εισόδημα από την Τουρκία και τις μισές πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης. Οι τιμές σε ονομαστικές αξίες δεν απεικονίζουν την πραγματική εικόνα. Χρειάζεται να εξετάζουμε τις τιμές σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp) που είναι απαλλαγμένες από την επίδραση του επιπέδου τιμών.
Εμείς λέμε πως σε περίπου μια εικοσαετία, η Ανατολική ΕΚ (Ευρωπαϊκή Κοινότητα) θα έχει πλησιάσει αρκετά την Δυτική ΕΚ και τότε η Ελλάδα θα έχει ξεπεράσει την Γαλλία. Όμως η Ανατολική ΕΚ θα περάσει τελικά την Δυτική και θα βρεθεί πολύ κοντά στην Βόρεια Αμερικανική Κοινοπολιτεία, στην δεύτερη θέση ώστε στην συνέχεια να μπορέσει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, την πρώτη θέση. Εγγυόμαστε πως η Ανατολική Ευρώπη θα περάσει την Δυτική σε μέσο οικονομικό επίπεδο. Αυτό βέβαια θα πάρει παραπάνω από μια εικοσαετία.
Τότε η Ελλάδα θα πλησιάζει την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο. Χρησιμοποιούμε την σειρά κατάταξης που υπάρχει σήμερα, η οποία βέβαια στο μέλλον μπορεί να αλλάξει. Δεν εγγυόμαστε πως η Ανατολική ΕΚ θα πάρει την πρώτη θέση αλλά πως θα παλέψει για την πρώτη θέση με καλές πιθανότητες. Από τις παραπάνω λίστες της ενέργειας και των πρώτων υλών, φαίνεται γιατί η Ανατολική Ευρώπη θα περάσει την Δυτική. Η Δυτική Ευρώπη στερείται ενέργειας και πρώτων υλών, σε γενικές γραμμές πάντοτε.
Τα καλύτερα συστήματα είναι σχετικά εύκολο να αποκτηθούν. Θα πληρώσουμε καλά κάποιους που τα γνωρίζουν. Πόσα θες; Παρ' τα! Είναι τόσο απλό! Σε αυτό θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι ομογενείς της Ελλάδας. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για την ομογένεια των άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Αν μπορούν να πάρουν τα πολλά φράγκα (eastern euro) ομογενείς, είναι προτιμότερο. Αλλιώς θα τα πάρουν κάποιοι που δεν είναι ομογενείς.
Τυγχάνει η Ελλάδα να έχει αρκετή ομογένεια σε αναπτυγμένες χώρες. Έτσι θα μπορούσε η Ελλάδα να παίξει σημαντικό ρόλο εντός της Ανατολικής ΕΚ και για αυτό τον λόγο, συμπληρωματικά σε άλλους που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα. Επίσης το ίδιο ισχύει για το Ισραήλ. Στην περίπτωση του είναι ομόθρησκοι που πριν αιώνες ξεκίνησαν από το Ισραήλ για να βρεθούν τελικά στην Δυτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία κλπ.
Μπορεί τα καλύτερα συστήματα να μην είναι από την πρώτη σε κατάταξη χώρα. Αν δεν είναι όμως στην τριάδα, θα πρέπει τουλάχιστον να είναι στην πεντάδα. Όσο πιο ψηλά στην λίστα, τόσο το καλύτερo. Τα καλύτερα συστήματα δεν είναι μόνο στους σιδηροδρόμους, τους αυτοκινητοδρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια. Είναι επίσης σε υγεία, παιδεία, δημόσια οργάνωση, ασφάλεια, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κλπ όπως και σε συστήματα οργάνωσης και παραγωγής των επιχειρήσεων.
Σε γενικές γραμμές, η Δυτική Ευρώπη δεν έχει τα καλύτερα συστήματα. Ειδικά Γερμανία και Γαλλία είναι αρκετά χαμηλά στις περισσότερες κατατάξεις. Είναι άλλος ένας μύθος που έχει καταρριφθεί, όπως το Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία και το una faccia una razza με τους Ιταλούς. Δεν κερδίζουμε τίποτα από την συμμετοχή μας στην ΕΕ, μόνο χάνουμε.
Με το λεπτομερές κρυφό σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ, η Ελλάδα θα περάσει την Γαλλία σε περίπου μια εικοσαετία και μετά θα πλησιάσει την Γερμανία. Μπορεί η Ανατολική Ευρώπη να μην πάρει το χρυσό δηλαδή την πρωτιά ως προς το μέσο οικονομικό επίπεδο αλλά το αργυρό το έχει εξασφαλίσει. Βέβαια μιλάμε για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Σε πεντακόσια χρόνια δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί.
Έχουν εξηγηθεί διάφοροι λόγοι που θα κάνουν εφικτό, η Ανατολική Ευρώπη να πλησιάσει και μετά να περάσει την Δυτική. Η ενέργεια και οι πρώτες ύλες είναι ένας από τους λόγους, όχι ο μοναδικός. Στο σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ, υπάρχει πρόβλεψη για στροφή σε κλάδους ψηλής παραγωγικότητας και για προμήθεια της απαιτούμενης ενέργειας και πρώτων υλών.
Δηλαδή ανεξάρτητα από το αν κανείς γουστάρει ή δεν γουστάρει τον Πούτιν, πρέπει να βλέπει που είναι τα συμφέροντα της χώρας. Ο Κούλι Μήτσο, αντί να κάνει τσαλιμάκια, θα έπρεπε να τρέχει πίσω από τον Πούτιν και να παρακαλάει, όχι μόνο για την ενέργεια και τις πρώτες ύλες της Ρωσίας αλλά και της Κίνας και άλλων χωρών, με τις οποίες η Ρωσία διατηρεί καλές σχέσεις.
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Κυρ Μήτσο (Κυριάκος Μητσοτάκης) αλλά όλοι όσοι κυβέρνησαν στην μεταπολίτευση. Αυτός τυγχάνει να είναι πρωθυπουργός τώρα. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '80, υπήρχε δυσκολία καθώς όλη η Ανατολική Ευρώπη είχε κομμουνιστικό καθεστώς. Έτσι όσοι κυβέρνησαν μέχρι τότε δηλαδή ο θείος Καραμανλής και ο μπαμπάς Παπανδρέου, συγχωρούνται ως προς αυτό.
Όμως όλοι οι υπόλοιποι, αρχής γενομένης με τον μπαμπά Μητσοτάκη, είναι ασυγχώρητοι που δεν ανέπτυξαν πολύ στενές σχέσεις με την Ρωσία. Ή ήταν τελείως άσχετοι ή πολύ προδότες. Όμως όλα τα στραβά θα πρέπει να διορθωθούν. Αν δεν θέλει κάποιος, ας μην γουστάρει τον Πούτιν. Δεν είναι απαραίτητο να τον γουστάρει. Δεν θα τον κάνει παρέα ούτε θα βγαίνουν σε εστιατόρια και μπαράκια. Τα συμφέροντα της χώρας επιβάλλουν πολύ στενές σχέσεις με την Ρωσία, όπως είχε το Βυζάντιο με το κράτος των Ρως.
Όσο πιο γρήγορα τεθεί σε εφαρμογή το οικονομικό σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσει η Ελλάδα την Γαλλία. Θα χρειαστεί βέβαια οπωσδήποτε μια εικοσαετία περίπου, από την εφαρμογή του σχεδίου. Όσο καθυστερούν να εφαρμόσουν το σχέδιο, τόσο πάει πιο μακριά η χρονιά που η Ελλάδα θα περάσει σε οικονομικό επίπεδο την Γαλλία.
Εμπόδιο σε ένα καλύτερο μέλλον είναι οι Νεοχαοτικοί ευρωπαϊστές που αγωνίζονται να κρατήσουν την χώρα χαμηλά οικονομικά και υπόδουλη ενώ είναι εφικτό α) μισθοί και συντάξεις να είναι ψηλότερα β) τιμές προϊόντων και υπηρεσιών να είναι χαμηλότερα γ) να υπάρχουν πολλές και καλές δουλειές δ) να υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ε) να εφαρμοστούν τα καλύτερα συστήματα του κόσμου ζ) να μην παίρνουμε διαταγές από τις Βρυξέλλες.
Άρης