Το πρόβλημα της μετανάστευσης

Το πρόβλημα της μετανάστευσης

Να κάνουν την δουλειά τους

Να δώσω ένα παράδειγμα. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η παράνομη μετανάστευση. Αν έκαναν σωστά την δουλειά τους αυτοί οι παλιάνθρωποι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κάποια σημεία έχουν ήδη γραφτεί σε άλλα άρθρα. Μία από τις βασικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους δηλαδή των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να εξασφαλίζουν εργασία για τους Έλληνες πολίτες και μάλιστα με ένα μισθό που επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση. 

Δεν έχει υποχρέωση το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει εργασία για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Αυτό είναι υποχρέωση των διαφόρων κυβερνήσεων για τους πολίτες τους. Το Πακιστάν και η Αλβανία πρέπει να εξασφαλίσουν εργασία στους Πακιστανούς και τους Αλβανούς και όχι η Ελλάδα. Αναφέρω δύο χώρες από τις οποίες προέρχονται αρκετοί μετανάστες στην Ελλάδα.

Όταν ένας μετανάστης παίρνει μια δουλειά από έναν Έλληνα, αντιβαίνει στις βασικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Δηλαδή ενώ η ελληνική οικονομία δημιουργεί δουλειές, αντί να τις παίρνουν οι Έλληνες, τις παίρνουν οι μετανάστες. Πολλοί τα βάζουν με τους μετανάστες. Εγώ τους κατανοώ και τους ρίχνω το μικρότερο μέρος της ευθύνης. Αν μία χώρα είναι σκέτο μπουρδέλο, «μπέστε σκύλοι αλέστε», οφείλω να ομολογήσω πως κι εγώ στη θέση τους (των παράνομων μεταναστών) το ίδιο θα έκανα.

Η μεγάλη ευθύνη είναι αυτών των άχρηστων παλιανθρώπων που παρίσταναν τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς. Θα πει κανείς πως αρκετές αναπτυγμένες χώρες έχουν πολλούς μετανάστες. Αυτό θέλει πιο λεπτομερή εξέταση. Οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν από μετανάστες, κυρίως από την Ευρώπη και έχουν παράδοση μετανάστευσης. Ο ήλιος δεν έδυε ποτέ στην Βρετανική Αυτοκρατορία δηλαδή ήταν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Πολλοί μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονται από χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Το ίδιο συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό με την Γαλλία. Πολλοί μετανάστες προέρχονται από αποικίες τους. Εμείς είχαμε αποικίες προ Χριστού. Το Βυζάντιο περιλάμβανε αρκετές άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα. Αυτά όμως ήταν πολύ παλιά. Η Γερμανία έχει επίσης πολλούς μετανάστες. Όμως την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, είχαν πρόγραμμα νόμιμης μετανάστευσης, για να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας.

Άλλο η παράνομη μετανάστευση και άλλο η νόμιμη. Υπήρξε μία περίοδος που οι Έλληνες δεν κάλυπταν τις κενές θέσεις εργασίας. Έπρεπε λοιπόν να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα νόμιμης μετανάστευσης. Να ξέρουμε ακριβώς πόσοι και ποιοι μπαίνουν στην χώρα, τι είναι και από που προέρχονται. Έμπαινε ανενόχλητος ο κάθε εγκληματίας.

Δεν είναι πολύ εύκολο να φυλάξει τα σύνορα η Ελλάδα ή οποιαδήποτε χώρα ώστε να εμποδίσει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Κατ’ αρχάς αν τις ανοικτές θέσεις εργασίας τις έπαιρναν οι νόμιμοι μετανάστες δεν θα υπήρχαν δουλειές για τους παράνομους. Επιπλέον μπορούσε να θεσπιστεί πρόστιμο ή/και ποινή φυλάκισης για τους Έλληνες που νοικιάζουν σπίτι ή δίνουν εργασία σε παράνομους μετανάστες. Αν δεν έχουν δουλειά και που να μείνουν, θα φύγουν.

Έτσι θα ήταν καλύτερα για όλους. Οι μετανάστες δεν θα ζούσαν υπό ένα διαρκή φόβο και δεν θα διακινδύνευαν να περάσουν τα σύνορα, ειδικά τα θαλάσσια. Θα ερχόντουσαν και να διέμεναν νόμιμα. Τώρα ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχει αρνητική ή εχθρική στάση απέναντι στους μετανάστες και δικαιολογημένα. Κάποιοι μάλιστα φτάνουν σε ακραία σημεία να τους κτυπούν.

Αν αυτοί οι παλιάνθρωποι έκαναν σωστά την δουλειά τους δεν θα υπήρχε κάτι τέτοιο. Θα ήξεραν οι Έλληνες πως οι μετανάστες έχουν έρθει νόμιμα στην χώρα και δεν παίρνουν τις δουλειές τους αλλά καλύπτουν νόμιμα κενές θέσεις εργασίας πληρώνοντας εισφορές και φόρους. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό πρόβλημα της χώρας.

Δυστυχώς τα προβλήματα έχουν γίνει βουνό γιατί αυτοί οι παλιάνθρωποι αντί να κάνουν σωστά την δουλειά τους, κοίταζαν πως θα κλέψουν και πως θα κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολίτες. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσετε και θα απαιτήσετε το αυτονόητο, πολιτικούς που θα κάνουν σωστά την δουλειά για την οποία τους εκλέγει και τους πληρώνει αδρά ο Ελληνικός λαός;  

Η αιτία των κακών

Απόστολος

Scroll to Top