Ανεβείτε επίπεδα

Ανεβείτε επίπεδα

Όσοι έχουμε περάσει από κόμματα εξουσίας, γνωρίζουμε πολύ καλά την αναξιοκρατία που επικρατεί. Προωθούνται φίλοι, συγγενείς, γκόμενες, γκόμενοι. Οι τελευταίοι είναι συνήθως γκόμενοι αντρών γιατί σε θέσεις ισχύος βρίσκονται κυρίως άντρες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γυναικών σε θέσεις ισχύος που προωθούν τους γκόμενους τους.

Για όσους ασχολούνται ενεργά με τα πολιτικά, οι πρώτες καλές θέσεις που μπορούν να έχουν είναι στον κομματικό μηχανισμό. Ξεκινούν από το προεδρείο της Τοπικής Οργάνωσης και μετά πάνε στη Νομαρχιακή και σε θέσεις στα κεντρικά του κόμματος, ανάλογα με πως είναι η δομή. Μετά είναι διάφορες εκλόγιμες θέσεις από ψηφοφόρους, όχι κομματικούς, σε τοπική αυτοδιοίκηση ή σε εθνικό επίπεδο.

Το να είναι κανείς υποψήφιος μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο. Το θέμα είναι αν θα έχει την απαιτούμενη στήριξη μέσα στο κόμμα για να εκλεγεί. Σε εθνικό επίπεδο, οι εκλόγιμες θέσεις είναι οι βουλευτικές. Κάποιοι βουλευτές έχουν περάσει από τον κομματικό μηχανισμό ενώ άλλοι, ειδικά αν είναι γόνοι, πάνε κατευθείαν στο βουλευτιλίκι.

Δηλαδή κανονικά η πορεία κάποιου είναι να ξεκινήσει νωρίς από τοπική ή συνδικαλιστική οργάνωση, να εκλεγεί στις δημοτικές ή συνδικαλιστικές εκλογές. Μετά μπορεί να πάει στην περιφέρεια ή κατευθείαν στο βουλευτιλίκι. Το παραπάνω από το βουλευτιλίκι είναι οι θέσεις υφυπουργών και υπουργών. Βουλευτές που αποτυγχάνουν μπαίνουν σε ψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό όπως Γενικοί Γραμματείς υπουργείων ή διευθυντές ΔΕΚΟ, μεγάλων νοσοκομείων, μεγάλων κρατικών οργανισμών κλπ.  

Για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να ανέβουν ενώ για άλλους είναι πολύ εύκολο. Βέβαια αυτοί που ανεβαίνουν έχουν το κάτι τις δηλαδή είναι φίλοι, συγγενείς, γκόμενες, γκόμενοι. Μπορεί να μην είναι γκόμενες ή γκόμενοι πολιτικών αλλά των χρηματοδοτών τους, των κομματαρχών τους κλπ. Αν δεν είσαι κάτι κάποιου με ισχύ, μένεις στάσιμος ανεξαρτήτως αξίας και ικανοτήτων.

Τώρα, με την διάσπαση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία για όλους έχουν πολιτικές φιλοδοξίες και έχουν μείνει στάσιμοι. Είναι για όσους βρίσκονται σε αυτά τα τρία κόμματα αλλά και σε άλλα κόμματα. Όπως έχει εξηγηθεί, θα δημιουργηθούν τρία αντί-Νεοταξικά σχήματα, ένα αριστερά του κέντρου, ένα στο κέντρο και ένα δεξιά του κέντρου. Τα άλλα δύο, εκτός του κεντρώου, έχουν προοπτικές να γίνουν κόμματα εξουσίας. Παγκόσμια έχει επικρατήσει τα κόμματα εξουσίας που εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση των χωρών να είναι αριστερά του κέντρου και δεξιά του κέντρου.

Βέβαια τα κεντρώα κόμματα μπορούν πιο εύκολα να συμμετέχουν σε συγκυβέρνηση με τα άλλα δύο. Δηλαδή μπορεί το κεντρώο αντί-Νεοταξικό σχήμα να μην έχει καλές προοπτικές να γίνει κόμμα εξουσίας αλλά έχει πολύ καλές προοπτικές να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση, αν κατορθώσει να μπει στη Βουλή. Επομένως δεν πρέπει να υποτιμάτε το κεντρώο σχήμα που θα δημιουργηθεί, παρόλο που πολύ δύσκολα θα γίνει κόμμα εξουσίας.

Η Νέα Τάξη, για δεκαετίες έπαιζε μπάλα μόνη της, χωρίς να έχει ουσιαστικά αντιπάλους. Οι αντίπαλοι της Νέας Τάξης ήταν τοπικοί σε κάθε χώρα και σε γενικές γραμμές δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια παγκόσμια συνωμοσία. Όλοι αυτοί που δεν συμφωνούσαν με το σχέδιο των Ναζί που όπως έχει εξηγηθεί η συνέχεια του είναι το Νεοταξικό σχέδιο, οργανώνονται σε μία μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια συνωμοσία, αντίπαλη στην Νέα Τάξη.

Παγκόσμια μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως η αντί-Νεοταξίτες έχουν δύναμη. Προσφάτως συγκέντρωσαν 55% στην Γαλλία και εξέλεξαν το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κόμμα. Στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ήταν κατά της Νέας Τάξης. Στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη νίκη και να ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Ο Πούτιν είναι αντίθετος με την ΝΤΠ. Μπήκε μέσα στην Ουκρανία και οι Ευρωπαϊκές Νεοταξικές κυβερνήσεις έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία, από την ίδια τη Ρωσία. To Brexit που κέρδισε είναι αντίθετο με το Νεοταξικό σχέδιο. Στην Ιταλία, τα δύο πρώτα κόμματα, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα είναι ενάντια στην Νέα Τάξη.

Όπως τα Νεοταξικά κόμματα έχουν στήριξη μεγάλη από την Νεοταξική παγκόσμια συνωμοσία, έτσι και τα αντί-Νεοταξικά θα έχουν επίσης στήριξη από την αντί-Νεοταξική συνωμοσία που τώρα έχει αρχίσει να οργανώνεται και να ανεβαίνει. Αναμένεται να γίνει πολύ πιο ισχυρή από την Νεοταξική και το τέλος να επικρατήσει. Απλά οι εξελίξεις δεν γίνονται όσο γρήγορα θα θέλαμε. Θα θέλαμε ήδη να είναι τα μισά τουλάχιστον κανάλια αντί-Νεοταξικά ενώ τώρα είναι όλα Νεοταξικά. Δεν έχει γίνει ακόμα αλλά θα γίνει γιατί η ελληνική Αντίσταση σε ΕΕ-ΝΤΠ έχει στήριξη από την αντί-Νεοταξική παγκόσμια συνωμοσία.

Χρειάζονται τον χρόνο τους για να πραγματοποιηθούν διάφορες θετικές εξελίξεις για την Αντίσταση και αρνητικές για την Νέα Τάξη. Αν σας έχουν «του πεταματού» δηλαδή ριγμένους μέσα στα κόμματα, είναι μια τεράστια ευκαιρία να ανεβείτε ένα, δύο, τρία επίπεδα και από εκεί που προσκυνάτε υπουργούς, υφυπουργούς, κομματικούς μεγαλοπαράγοντες να βρεθείτε εσείς στη θέση τους. Επίσης όπως ήδη έχει αναφερθεί είναι ευκαιρία για παρουσιαστές, δημοσιογράφους και διοικητικούς σε κανάλια και άλλα μίντια.

Μάρκος

Scroll to Top