Η κατάσταση στο Ισραήλ

Η κατάσταση στο Ισραήλ

Δεν θα μάθετε ποτέ από τα συστημικά Νεοταξικά ΜΜΕ την αλήθεια, σε κανένα ζήτημα ούτε στο ζήτημα του Ισραήλ. Να τα πάρουμε από την αρχή. Πριν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Εβραίοι ζούσαν στην περιοχή της Ιουδαίας. Οι Ρωμαίοι την μετονόμασαν σε Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη πέρασε στο Βυζάντιο, την συνέχεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Από τον 7ο αιώνα μΧ, η Παλαιστίνη ανήκε κυρίως σε Άραβες ή σε Τούρκους, με εξαίρεση τον 12ο αιώνα μΧ που την είχαν κατακτήσει οι Σταυροφόροι. Από το 1516 μΧ ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι το 1917. Μεταξύ 1920 και 1948 ήταν βρετανικό προτεκτοράτο. Μετά την περίοδο του Βυζαντίου, από τον 7ο αιώνα μΧ, οι κάτοικοι ήταν κυρίως Μουσουλμάνοι.

Το Ισραήλ ιδρύθηκε, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1948, με ενέργειες του Παγκόσμιου Εβραϊσμού που πίεσε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας να το κάνουν. Οι δύο χώρες ήταν οι νικήτριες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με την Σοβιετική Ένωση και την Κίνα. Μέσα ατα πλαίσια του μεταπολεμικού παγκόσμιου σκηνικού, συμπεριλήφθηκε και η ίδρυση του Ισραήλ.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικράτησαν δύο μπλοκ. Από την μία ήταν το κομμουνιστικό, με βασικές χώρες αυτές της Ανατολικής Ευρώπης και την Κίνα. Από την άλλη ήταν η Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ - Καναδάς, αυτό που ονομάστηκε Δύση. Η Ελλάδα σαφώς και ανήκει στην Ανατολική Ευρώπη γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, φυλετικά.

Όμως εντάχθηκε στο στρατόπεδο της Δύσης για δύο βασικούς λόγους α) η Βρετανία ήταν ναυτική δύναμη β) οι κομμουνιστές ηττήθηκαν στον Εμφύλιο Πόλεμο που ακολούθησε την Κατοχή. Μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, στήθηκε ένα νέο παγκόσμιο σκηνικό, αυτό που ονομάζεται ΝΤΠ. Ο κόσμος χωρίστηκε από τη ΝΤΠ σε τέσσερις ηπειρωτικές ενώσεις, ευρωπαϊκή, ασιατική, αμερικανική, αφρικανική.

Μάλλον το σχέδιο της ΝΤΠ υπήρχε πριν την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΤΠ, η Ρωσία θα βρίσκεται στην Ασιατική Ένωση ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός είναι ο λόγος του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, με ιστορικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς, πολιτισμικούς, φυλετικούς δεσμούς, με πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το σχέδιο της ΝΤΠ αποδείχθηκε εξαιρετικά προβληματικό, καταστροφικό σε πολλές περιπτώσεις όπως της Ελλάδας. Η Ελλάδα καταστράφηκε εξαιτίας της ΕΕ που είναι μέρος του σχεδίου της ΝΤΠ. Τα πολλά προβλήματα που προκλήθηκαν από το σχέδιο της ΝΤΠ, έχουν εξηγηθεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Δημιουργήθηκε αντίδραση στο επιπόλαιο σχέδιο της ΝΤΠ, σε παγκόσμιο επίπεδο και ονομάζεται Αντί - ΝΤΠ.

Πίσω από τη ΝΤΠ βρίσκεται μια συμμαχία Εβραίων, ομοφυλόφιλων, σεξουαλικών αποκλίσεων, αιρετικών κλπ. Ανάλογα με την περίσταση, συμπληρώνεται και από άλλους. Στις ΗΠΑ πχ, τη ΝΤΠ συνδράμουν οι Αφροαμερικάνοι. Επειδή η συμμαχία αυτή έχει σκοπό να κυβερνήσει τον κόσμο και να επιβάλει τις πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φιλοσοφικές της πεποιθήσεις, η αντίδραση στη ΝΤΠ γιγαντώνεται παγκόσμια.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση σε Χριστιανικές και Μουσουλμανικές χώρες ώστε να μην κυβερνήσουν τον κόσμο οι Εβραίοι, μαζί με τους ομοφυλόφιλους και τους υπόλοιπους συμμάχους τους. Μεγαλώνει συνεχώς η δυσφορία προς τους Εβραίους, σε Χριστιανικές και Μουσουλμανικές χώρες καθώς γίνεται αντιληπτό από τις μεγάλες μάζες, η συνωμοσία της ΝΤΠ, στην οποία από τις βασικές συνιστώσες είναι ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός.

Ακόμη και άνθρωποι που ήταν φιλικοί ή ανεκτικοί απέναντι σε Εβραίους, ομοφυλόφιλους, σεξουαλικά αποκλίνοντες, αιρετικούς κλπ, αλλάζουν στάση. Η φιλική στάση ή η ανεκτικότητα μετατρέπεται σε δυσφορία, αγανάκτηση, οργή, ακόμη και μίσος. Λόγω του σχεδίου της ΝΤΠ και της συμμαχίας που την αποτελεί, έχει δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό παγκόσμιο κλίμα για τους αντίπαλους του Ισραήλ.

Πιθανώς αυτός να είναι ο λόγος που η Χαμάς έκανε μια τέτοια επιχείρηση στην συγκεκριμένη στιγμή. Διέγνωσε την αυξανόμενη παγκόσμια δυσαρέσκεια απέναντι στον Παγκόσμιο Εβραϊσμό επειδή είναι από τις βασικές συνιστώσες της ΝΤΠ. Το παγκόσμιο κλίμα είναι ευνοϊκό για τους αντιπάλους του Ισραήλ, λόγω της συμμετοχής του Παγκόσμιου Εβραϊσμού στην συνωμοσία της ΝΤΠ.

Η Χαμάς δεν μπορεί να μπλέχτηκε σε μια τέτοια μεγάλη ιστορία, χωρίς να έχει από πίσω υποστηρικτές. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχει μεγαλύτερη δύναμη από την Χαμάς, δηλώνει δημόσια πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την Χαμάς. Ήδη έχουν ξεκινήσει εχθροπραξίες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, με την Χεζμπολάχ. Δεν θα είναι μόνο η Χεζμπολάχ αλλά και άλλες μουσουλμανικές χώρες της περιοχής, από τις οποίες η Χαμάς θα είχε εξασφαλίσει στήριξη, πριν τα ξεκινήσει όλα αυτά.

Η Χαμάς σαφώς και γνωρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Ισραηλινό στρατό. Δεν είναι ηλίθιοι να φαντάζονται κάτι διαφορετικό. Αποβλέπουν σε κάτι άλλο αλλά σε τι; Ναι μεν το Ισραήλ βρίσκεται στις είκοσι πρώτες θέσεις παγκοσμίως ως προς την στρατιωτική ισχύ αλλά στην περιοχή υπάρχουν χώρες που είναι πιο ισχυρές.

Να ξαναδούμε τις είκοσι ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις σύμφωνα με την Global Fire Power : ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Νότιος Κορέα, Πακιστάν, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βραζιλία, Ινδονησία, Αίγυπτος, Ουκρανία, Αυστραλία, Ιράν, Ισραήλ, Βιετνάμ, Πολωνία. Το Ισραήλ βρίσκεται στην 18η θέση αλλά είναι ισχυρότερες χώρες το Πακιστάν (7η), η Τουρκία (11η), η Αίγυπτος (14η) και το Ιράν (17η).

Και οι ευρύτερες επιπτώσεις

Μάρκος

Scroll to Top