Κάπου στη μέση

Κάπου στη μέση

πετάμε για επιβεβαίωση

Τα ζητήματα αυτά θα οριστικοποιηθούν εντός της Συνόδου των κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης+ και της αντίστοιχης των σοσιαλιστικών. Στην συνέχεια θα επέλθει μία συμφωνία μεταξύ τους (κεντροδεξιών - σοσιαλιστών). Η Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την μορφή δεν μπορεί να συμμετέχει σε κανένα από τα δύο. Είναι κόμμα της κεντροδεξιάς και άρα δεν μπορεί να είναι με το γκρουπ του Μπάιντεν, των Σοσιαλιστών. Από την άλλη με πρόεδρο τον Κούλη Μπαϊντενάκη … λάθος Μητσοτάκη... που είναι υπέρ-Μπαϊντενικός, πιο Μπαϊντενικός και από τον Μπάιντεν, δεν μπορεί να συμμετάσχει ούτε στο γκρουπ των κεντροδεξιών.

Επομένως είναι εκτός και των δύο. Ή θα αλλάξει το τοπίο στην κεντροδεξιά η ή θα αλλάξει Νέα Δημοκρατία ώστε να συμμετάσχει στο γκρουπ των κεντροδεξιών. Στην πρώτη περίπτωση, ένα άλλο κόμμα που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς και η Νέα Δημοκρατία θα γίνει Νέα Δράση και θα πάει στο γκρουπ του Μπάιντεν. Η δεύτερη περίπτωση θα γίνει όταν η Οργάνωση Τραμπ αναλάβει την Νέα Δημοκρατία. Τότε θα έχει απευθείας επαφές με τον κύκλο Τραμπ και την Σύνοδο των κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης+.

Η Οργάνωση Τραμπ έχει ήδη επαφές με τον κύκλο του Τραμπ. Θα μεσολαβήσει ώστε ο Μητσοτάκης να γίνει δεκτός στην Σύνοδο κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης+. Ο επόμενος αρχηγός (πρόεδρος) της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο Μητσοτάκης χάσει τις εκλογές, θα είναι ο Έλληνας Τραμπ που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί. Τον περιμένουμε σαν τον Μεσσία που θα σώσει την Ελλάδα. Δεν θα καθίσουμε παθητικά να αναμένουμε αλλά θα τον (ή την) αναζητήσουμε. Πρέπει να είναι γνήσιος κεντροδεξιός. Όταν εμφανιστεί θα γίνει Αντιπρόεδρος και πιθανώς αρκετές φορές να εκπροσωπεί το κόμμα στην Σύνοδο.

Ας πούμε ότι στην κεντροαριστερά των αγγλόφωνων χωρών δεν αλλάζουν στάση και επιμένουν στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Θα γίνει το δικό τους; Σε καμία περίπτωση δεν θα τους αφήσουν οι άλλοι. Είναι ένα γκρουπ κεντροδεξιών ηγετών του κόσμου που έχουν κάνει μία δική τους κλίκα ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Αυτοί θα υποστηρίξουν ένα σύστημα που θα είναι πολύ πιο κοντά στο προηγούμενο, πριν την παγκοσμιοποίηση. Οι σοσιαλιστές θα υποστηρίξουν ένα σύστημα που θα είναι πιο κοντά στην ακραία παγκοσμιοποίηση.

Να θυμίσω ότι η ακραία παγκοσμιοποίηση δημιουργεί τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις (Ευρωπαϊκή, Αφρικανική, Αμερικανική, Ασιατική) και πάνω από αυτές βάζει μια Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία. Οι κεντροδεξιοί δεν το θέλουν. Πιθανώς οι δύο πλευρές να συμβιβαστούν κάπου στην μέση. Η εναλλακτική που περιγράψαμε είναι στην μέση. Οι χώρες επιλέγουν αν θέλουν να έχουν στενές ή χαλαρές σχέσεις στο γκρουπ που βρίσκονται. Οι Δυτικές χώρες Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είναι μαζί με άλλες Δυτικές και όχι με την Κίνα. Μπορεί να μην συμβιβαστούν τελικά σε αυτό αλλά σε κάτι άλλο.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες χώρες θα είναι τελικά με τους Συμμάχους. Ίσως η ΕΕ γίνει Γερμανο-Σκανδιναβο-Βαλτική Ένωση. Στις Γερμανικές χώρες περιλαμβάνονται Ολλανδία και Αυστρία. Είναι και αυτό ένα σενάριο από τα πολλά. Γαλλία ή/και Ιταλία μπορεί να είναι με την μία ή την άλλη πλευρά. Επίσης μπορεί να είναι η Ισπανία ή/και η Πορτογαλία με τους Συμμάχους. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχουν τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα και θα τις βοηθήσει να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις οικονομίες τους.

Αν στην Γαλλία επικρατήσει η γραμμή Λεπέν και στην Ιταλία η γραμμή Σαλβίνι, μπορεί να πάνε με τους Συμμάχους. Ακόμη και ο Μακρόν όμως ενδέχεται τελικά να πάει με τους Συμμάχους, αν δει ότι δεν περνάνε τα δικά του στην ΕΕ. Επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση στην Γαλλία, μπορεί να προτιμήσει να περάσει το δικό του μέσα στην χώρα δηλαδή να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο εσωτερικό, συμμετέχοντας σε ένα γκρουπ που δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στις χώρες.

Έτσι το γκρουπ της Δύσης + θα έχει δύο (ή μπορεί και περισσότερα) γκρουπ. Φαίνεται πως προς τα εκεί πηγαίνει. Η Δύση + ηγείται και ακολουθούν και οι υπόλοιπες χώρες τους κόσμου. Στην Δύση + θα είναι οι Σύμμαχοι και ο Άξονας. Οι Σύμμαχοι από θέση ισχύος θα κάνουν κάποιες συμφωνίες με τον Άξονα. Με απλά λόγια θα τους επιβάλλουν ότι θέλουν. Σίγουρο είναι πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στο γκρουπ των Συμμάχων. Άρα ρε ηλίθιοι σταματήστε να βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο με την διαβολεμένη ΕΕ. Μόνο κακό στον εαυτό σας κάνετε, τίποτα δεν κερδίζετε. Προσανατολιστείτε στους Συμμάχους μία ώρα αρχύτερα. 

Πάνος

Scroll to Top