Να μαζευτεί η Γερμανία

Να μαζευτεί η Γερμανία

Το πρόβλημα Γερμανία

Ποιο από τα δύο θα πρέπει να γίνει; Το καλύτερο σαφώς και είναι να διαμοιραστούν τα κρατίδια της Γερμανίας στην γειτονικές χώρες. Όμως αυτό ίσως να είναι πιο δύσκολο να γίνει από τον διαχωρισμό της Γερμανίας σε Δυτική και Ανατολική, με ένα νέο τρόπο. Δεν είναι τόσα πολλά χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που έγινε η επανένωση της Γερμανίας.

Συνέβη στις 3 Οκτωβρίου του 1990. Καιρός είναι να ξεγίνει το λάθος που έγινε. Το πρόβλημα Γερμανία έπρεπε να έχει τελειώσει με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μεγάλες δυνάμεις των Συμμάχων, έχουν υποχρέωση να διορθώσουν το λάθος που έκαναν. Από την μία ήταν Βρετανία και ΗΠΑ και από την άλλη Σοβιετική Ένωση και Κίνα. Η Κίνα επειδή βρισκόταν μακριά από την Ευρώπη δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο.

Το βλέπω λίγο δύσκολο, ΗΠΑ και Βρετανία να ξαναχωρίσουν με σωστό τρόπο την Γερμανία διότι παριστάνουν τις συμμάχους της. Θα πρέπει να το κάνουν Ρωσία και Κίνα, με την ανοχή των άλλων βέβαια. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ενώ επιφανειακά θα αντιδρούν οι άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ουσιαστικά κρυφά να το υποστηρίζουν διότι είναι προς το συμφέρον τους.

Βέβαια ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίγκ δεν είχαν καν γεννηθεί στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε ο διαχωρισμός της Γερμανίας σε Ανατολική και Δυτική. Έχουν όμως ευθύνη οι χώρες τους και περισσότερο η Ρωσία καθώς η Κίνα δεν ενεπλάκη τόσο πολύ επειδή βρισκόταν μακριά. Η Ρωσία ήταν η πιο σημαντική χώρα της Σοβιετικής Ένωσης.

Στην Συμφωνία της Γιάλτας συμμετείχαν ο Στάλιν, ο Ρούζβελτ και ο Τσώρτσιλ. Την διόρθωση του λάθους, την επίλυση του προβλήματος Γερμανία, οφείλουν να την κάνουν ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία καθώς η Σοβιετική Ένωση δεν υφίσταται πλέον. Δεν φαίνεται πιθανό να το κάνουν ΗΠΑ και Βρετανία. Επομένως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Ρωσία, με την στήριξη της Κίνας.

Να προλάβω αντιρρήσεις. Δεν επιτέθηκαν οι Σύμμαχοι στην Γερμανία και την χώρισαν σε Δυτική και Ανατολική. Έχουν γίνει δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Και τους ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ τους έκανε η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή σήμερα είναι η ΝΤΠ. Η ΝΤΠ όμως δεν είναι χώρα αλλά μια παγκόσμια κλίκα. Είναι στενά συνδεδεμένη με την Γερμανία που είναι μάλλον η πλέον νεοταξική χώρα.

Από τις χώρες, η πιο επικίνδυνη ιστορικά είναι η Γερμανία. Μπορεί σήμερα να μην έχει στρατιωτική ισχύ καθώς βρίσκεται στην εικοστή πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως σκοπεύει να αποκτήσει όπως δηλώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι. Επιπλέον έχει βρει άλλους τρόπους να κυριαρχήσει. Ενώ είναι η λιγότερο ισχυρή στρατιωτικά από τις μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, έχει κυριαρχήσει στην ΕΕ.

Επιπλέον, ως η κυρίαρχη χώρα, μπορεί να παρασύρει την ΕΕ σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Συνολικά η ΕΕ έχει μεγάλη στρατιωτική ισχύ. Η Γερμανία πρέπει να μαζευτεί αλλιώς θα πρέπει να την μαζέψουν άλλοι, με πρώτη την Ρωσία. Έχει ενοχλήσει και τις άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Τις δυτικοευρωπαϊκές τις έχει ενοχλήσει με τον ρόλο του αφεντικού που έχει αναλάβει στην ΕΕ. Τις ΗΠΑ τις έχει ενοχλήσει για οικονομικούς λόγους και επειδή μπλόκαρε την εμπορική συμφωνία.

Τα σχέδια της Γερμανίας είναι προφανέστατα. Θέλει να διατηρηθεί το αφεντικό της ΕΕ και με την μόχλευση των υπολοίπων χωρών, να εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη. Πρώτη κίνηση καλής θέλησης και μαζέματος είναι να υποστηρίξει ξεχωριστό γκρουπ για την Ανατολική Ευρώπη και να μην θέλει να την έχει αποικία της. Δεύτερη κίνηση είναι να σταματήσει να παριστάνει το αφεντικό στην Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν δεν μαζευτεί η Γερμανία και αν δεν υποστηρίξει την συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ, μετά τον απελευθερωτικό πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, θα είναι μια διαφορετική Γερμανία, αν υπάρχει. Η Πολωνία είναι από τις πιο πιθανές χώρες να ξεκινήσει ο απελευθερωτικός πόλεμος. Το Βερολίνο είναι κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Εκτός από τις δύο περιπτώσεις που αναφέρθηκαν α) διαμοιρασμού των κρατιδίων στις γειτονικές χώρες και β) διαχωρισμού σωστά σε Ανατολική και Δυτική, υπάρχει και η ενδιάμεση ή μεικτή λύση. Δηλαδή να διαμοιραστούν μερικά κρατίδια στις γειτονικές χώρες και η Γερμανία να μείνει πολύ μικρότερη. Έτσι αντί για δύο μισές Γερμανίες που γίνονται στην περίπτωση του διαχωρισμού, θα είναι μια μισή Γερμανία.

Δηλαδή ανακεφαλαιώνοντας, αυτό που μπορεί να απομείνει στο τέλος, μετά την διόρθωση του λάθους είναι α) δύο μισές Γερμανίες β) μία μισή Γερμανία γ) καμία Γερμανία. Η καλύτερη λύση για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα είναι η τρίτη και μετά η δεύτερη. Είναι όμως και η σειρά δυσκολίας δηλαδή όσο καλύτερη είναι η λύση, τόσο πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Ακόμη και η πρώτη λύση που επαναφέρει το status που υπήρχε πριν το '90, με ένα καλύτερο τρόπο, είναι οπωσδήποτε προτιμότερη από την σημερινή. Η Γερμανία θα πρέπει να μαζευτεί διότι το λιγότερο που θα πάθει είναι να χωριστεί πάλι σε Ανατολική και Δυτική. Η Ανατολική Γερμανία θα μπορούσε να συμμετέχει στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης, αν και αυτό είναι δευτερεύον.

Ελευθέριος

Scroll to Top