Ούτε μια σύλληψη

Ούτε μία σύλληψη

προηγούμενο Το άβατο των καναλιών

Να μας πει ο Θεοδωρικάκος. Ξέρει ή δεν ξέρει πως στον τηλεοπτικό χώρο κυκλοφορούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών; Αν δεν το ξέρει σημαίνει πως δεν κάνει για την θέση στην οποία βρίσκεται. Αν το ξέρει και δεν κάνει τίποτα, πάλι δεν κάνει για την θέση που βρίσκεται. Ποια είναι η διαφορά; Στην μία περίπτωση φταίει αυτός, αν δεν ξέρει ενώ στην άλλη φταίνε οι άλλοι που του δίνουν διαταγές άνωθεν.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Eργασίας προς την Βουλή (2019), υπάρχουν σχεδόν δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενοι στα κανάλια. Είναι χοντρικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι σε κάθε κανάλι: ALPHA 519, OPEN 515, AΝΤΕΝΝΑ 444, STAR 443, ΣΚΑΙ 503. Όποιος θέλει τον ακριβή αριθμό, ας κάνει τις πράξεις. Βέβαια ίσως να έχει αλλάξει από τότε.

Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως υπάρχουν αρκετοί άλλοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μισθολόγιο των καναλιών. Εργάζονται για τα κανάλια με την ευρεία έννοια δηλαδή στον τηλεοπτικό χώρο. Είναι εταιρείες που κάνουν δικές τους παραγωγές. Όσους δουλεύουν σε αυτές τις παραγωγές τους πληρώνουν απευθείας οι εταιρείες παραγωγής. Μετά δίνουν την παραγωγή στα κανάλια και πληρώνονται από αυτά, ανάλογα με την συμφωνία.

Ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών στον τηλεοπτικό χώρο, αν δεν είναι τετραψήφιος, πλησιάζει. Ο αριθμός των γνωστών ή κάπως γνωστών ονομάτων (που είναι χρήστες) πρέπει να είναι τριψήφιος. Δεν λέμε να τους συλλάβουν όλους, κάτι που είναι σωστό να γίνει. Αλλά από όλους αυτούς δεν έχουν συλλάβει ποτέ ούτε ένα ενώ έχουν συλλάβει πολλές χιλιάδες χρήστες ναρκωτικών. Στον καλλιτεχνικό χώρο υπήρχε ανέκαθεν μια ανοχή στις σεξουαλικές αποκλίσεις και στις καταχρήσεις. Όμως όσον αφορά την χρήση ναρκωτικών δεν έχουν όλα τα επαγγέλματα την ίδια βαρύτητα.

Δεν είναι το ίδιο να κάνει ναρκωτικά ένας μουσικός ή ένας ηθοποιός, με το να κάνει ένας πιλότος ή ένας χειρούργος. Στην περίπτωση του μουσικού ή του ηθοποιού δεν αγοράζεις το CD ή δεν βλέπεις την ταινία αν δεν σου αρέσει. Ένας πιλότος όμως μπορεί να σκοτώσει όλους τους επιβαίνοντες ενός αεροσκάφους, αν είναι «φτιαγμένος». Ένας μεγαλο-πολιτικός μπορεί να καταστρέψει μια χώρα. Τα κανάλια επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί να είναι γεμάτα ναρκωτικά.

Αφού λοιπόν ο Θεοδωρικάκος λέει πως δεν υπάρχει επιλεκτική στάση της Αστυνομίας, ας κάνει μερικές συλλήψεις μεγάλων ονομάτων του τηλεοπτικού χώρου. Έτσι θα αποδείξει πως δεν υπάρχει επιλεκτική στάση. Αν δεν τους ξέρει, ας σταματήσει σε ένα περίπτερο ή σε ένα φούρνο, όπως γυρίζει το βράδυ στο σπίτι του, να του πούνε ποιοι είναι. Αν δεν τους ξέρει όμως δεν κάνει για αυτή την δουλειά όπως προανέφερα. Τους ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσει η συμμαχία σεξουαλικών αποκλίσεων και ναρκομανών γιατί δεν ελέγχει μόνο τα κανάλια αλλά και την Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται να υπάρχει άβατο για τα κανάλια και να εξαιρούνται της μεταχείρισης που έχουν οι άλλοι ναρκομανείς. Επίσης πρέπει να σταματήσει η υποκρισία των μεγάλων ονομάτων της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ είναι με την συμμαχία των σεξουαλικών αποκλίσεων και ναρκομανών, παριστάνουν τους συντηρητικούς. Ο χώρος τους είναι της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και εκεί πρέπει να πάνε. Δεν ανήκουν στον συντηρητικό χώρο.

Τώρα αν θέλουν να φτιάξουν πέντε διαφορετικές φράξιες ή πέντε διαφορετικά κόμματα ας το κάνουν. Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα όπως βέβαια δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα στον συντηρητικό χώρο. Κάποιοι μη συντηρητικοί είναι φανερά ή σιωπηρά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ άλλοι είναι κατά ή παριστάνουν πως είναι.

Άλλοι μπορεί να είναι υπέρ των ομοφυλόφιλων αλλά κατά της χρήσης ναρκωτικών όπως μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα όπως είναι και πρόβλημα των συντηρητικών να τα βρουν μεταξύ τους σε κάποια σημεία που δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Πάντως η συμμαχία σεξουαλικών αποκλίσεων και ναρκομανών είναι υπαρκτή και σίγουρα κανείς από αυτούς δεν ανήκει στον συντηρητικό χώρο.

Είναι πρόβλημα των συντηρητικών να τους εκδιώξουν όλους αυτούς από τον συντηρητικό χώρο. Έχουν κάνει εισβολή στον συντηρητικό χώρο και μάλιστα έχουν κατορθώσει να τον ελέγχουν. Οι χώροι των συντηρητικών και των μη συντηρητικών που πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία είναι ξεχωριστοί. Από εκεί κει πέρα, αν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία είναι ένα άλλο ζήτημα. Θα κριθεί βάσει σύγκλισης προγραμμάτων, όταν θα έρθει η ώρα, εφόσον είναι απαραίτητο.

συνέχεια Νομιμοποίηση ναρκωτικών 

Μιχαήλ

Scroll to Top