Πέστε πρωθυπουργό

Πέστε πρωθυπουργό

Μέγαρο ΜαξίμουΈχει αναφερθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Μπιλιράκη, ως πιθανού επόμενου πρωθυπουργού από την κεντροδεξιά ή κάποιας παρόμοιας περίπτωσης. Εμείς δεν ενεργούμε δικτατορικά όπως η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Δεν λέμε αυτός και τέρμα, δεν σηκώνουμε άλλη συζήτηση. Ίσα ίσα που του συζητάμε και λέμε να εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές.

Ψάχνουμε εδώ και καιρό για τον Έλληνα Τραμπ και δεν μπορούμε να τον βρούμε. Πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά α) γνήσιος κεντροδεξιός β) μη ακραίος γ) με προσανατολισμό σε AUKUS. Εξυπακούεται πως πρέπει να είναι μία προσωπικότητα που να έχει δείξει κάποια δείγματα ικανοτήτων.

Αυτό που λέμε δεν είναι κάτι παράλογο αλλά το αυτονόητο. Να αρχίσουμε από το τέλος. Τα τελευταία σαράντα ή σαράντα πέντε χρόνια είχαμε προσανατολισμό στον Άξονα Γερμανίας - Γαλλίας. Αυτό οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση. Αφού λοιπόν αποδεδειγμένα ο προσανατολισμός στον Άξονα Γερμανίας - Γαλλίας οδήγησε στην καταστροφή, δεν μένει κάτι άλλο στην Δύση.

Είναι οι αγγλόφωνες χώρες και η Συμμαχία AUKUS που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον η αμερικανική κουλτούρα και νοοτροπία είναι πανευρωπαϊκή. Θέλουμε να ανήκουμε στην Δύση; Εδώ δεν υπάρχει επιλογή. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανήκουμε στην Δύση από την στιγμή που ο Δυτικός πολιτισμός προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό. Αν δεν ανήκουμε στην Δύση εμείς που είμαστε η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, τότε ποιοι θα είναι;

Εδώ χρειάζεται μία παρένθεση για την περίπτωση της Ρωσίας που δεν θεωρείται καθαρά Δυτική χώρα. Και με την Ρωσία πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις διότι και η Ρωσία έχει σημαντικές επιρροές από το Βυζάντιο και είναι Ορθόδοξη χώρα. Μακάρι η Ρωσία να αποτελέσει μέρος της Δύσης. Πρωτίστως όμως ο προσανατολισμός μας θα είναι στην Δύση.

Ο χώρος της κεντροδεξιάς ξεκινάει από το κέντρο και φθάνει μέχρι την άκρα δεξιά. Κάποιος ακραίος δεν μπορεί να εκφράσει το μεγαλύτερο μέρος της κεντροδεξιάς όπως δεν μπορεί και κάποιος κεντρώος ή κεντροαριστερός όπως οι Μητσοτάκηδες. Και το κέντρο βρίσκεται στα άκρα, όχι του πολιτικού φάσματος αλλά της κεντροδεξιάς.

Η κεντροδεξιά από την μία πλευρά έχει την άκρα δεξιά και από την άλλη το κέντρο. Εφόσον μιλάμε για κεντροδεξιά και όχι για κέντρο, πρέπει να είναι γνήσια. Είναι γνωστό ποια είναι τα στοιχεία της κεντροδεξιάς και σε αυτό συμφωνούν όλοι, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί. Αν μιλάγαμε για κέντρο, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε στοιχεία κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς όπως κάνουν οι Μητσοτάκηδες.

Βορίδης και Γεωργιάδης αποκλείονται διότι είναι προς τα άκρα, αν δεν είναι άκρα, κάτι που δεν παραδέχονται. Απευθύνονται σε ένα μικρό κομμάτι της κεντροδεξιάς που συνορεύει με την άκρα δεξιά ή και περιλαμβάνει ένα τμήμα της. Επιπλέον υπάρχουν προσωπικά ζητήματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τους ίδιους αλλά και την κυβέρνηση, αν έβγαιναν στην δημοσιότητα με αποδείξεις. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο αλλά οι ίδιοι καταλαβαίνουν όπως και όσοι γνωρίζουν.

Ο Σαμαράς είναι τελείως αναξιόπιστος γιατί έκανε την κωλοτούμπα και από Αντιμνημονιακός το γύρισε σε Μνημονιακός. Ο Τσίπρας δεν έκανε μεγαλύτερη κωλοτούμπα; Ναι αλλά αυτό είναι πρόβλημα της κεντροαριστεράς και όχι της κεντροδεξιάς. Ο Καραμανλής οδήγησε την χώρα στην καταστροφή. Επιπλέον αυτός ο κατήφορος και ο εξευτελισμός της χώρας και της κεντροδεξιάς με τους γόνους πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Αυτά δεν γίνονται πλέον ούτε στις πιο υποανάπτυκτες χώρες. Δεν μπορεί να γίνονται στην Ελλάδα που θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε στις αναπτυγμένες χώρες. Μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα όπως έγινε με τον υιό Μπους στις ΗΠΑ αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον κανόνα όπως γίνεται στην Ελλάδα. Επομένως αποκλείονται Καραμανλάκος και Μπακογιαννάκος.

Ο Τραμπ προήλθε από τον επιχειρηματικό χώρο και ήταν αυτσάιντερ δηλαδή εκτός του πολιτικού συστήματος αλλά εντός του συστήματος γενικότερα. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ευρώδουλοι και βρώμικοι. Δεν είναι όλοι. Επίσης κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για οποιουσδήποτε δικούς τους λόγους. Εμείς συνεχίζουμε το ψάξιμο αλλά αν δεν βρούμε τελικά κανέναν εδώ, θα φέρουμε κάποιον σαν τον Κωνσταντίνο Μπιλιράκη.

Πως θα βάλουμε κάποιον πρωθυπουργό; Αυτό θα γίνει με μερική ανατροπή του ευρώδουλου νεοταξικού συστήματος. Ένα τμήμα έχει ήδη αναθεωρήσει και έχει έρθει στην άποψη μιας εναλλακτικής ήπιας παγκοσμιοποίησης με προσανατολισμό σε AUKUS. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε δικτάτορες σαν τον Μητσοτάκη λέμε το εξής. Έχετε να προτείνετε κάποιον για πρωθυπουργό (της κεντροδεξιάς) με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα που είναι αυτονόητα και λογικά;

Προτείνετε τον/την τώρα και να τον/την εξετάσουμε. Απευθυνόμαστε σε ψηφοφόρους και ανθρώπους της κεντροδεξιάς. Κάνουμε δημόσιο διάλογο. Πες τε μας τώρα ποιον θέλετε γιατί μετά, όταν θα έρθει ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης ή κάποιος/α παρόμοιος/α θα είναι πλέον αργά. Αν δεν πείτε και δεν βάλουμε εμείς κάποιον, θα βάλει πάλι ο Σημίτης δικό του. Οι Σημιτικοί δεν έχουν λόγο. Αρκετά επενέβησαν στην κεντροδεξιά με την εκλογή Μητσοτάκη. Επίσης τότε δεν θα μπορούν να μιλάνε όσοι δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις για την επιλογή Στυλιανίδη.

Μάρκος

error: Content is protected !!
Scroll to Top