Θα γίνει αργά ή γρήγορα

Θα γίνει αργά ή γρήγορα
Να καταλάβουμε ένα πράγμα. Το ιδανικό είναι να γίνει αποδεκτή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εναλλακτική πρόταση της Αντί-ΝΤΠ. Το ιδανικό είναι να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Το ιδανικό είναι να επικυρωθεί και να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το λεπτομερές σχέδιο. Από εκείνη τη στιγμή θα αρχίσει να μετράει ο χρόνος.
Από εκείνη τη στιγμή, σε μια περίπου εικοσαετία, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Γαλλία σε οικονομικό επίπεδο αφού προηγουμένως έχει περάσει Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία. Από εκείνη την στιγμή, η Ελλάδα θα φθάσει την Γερμανία σε περίπου μια εικοσιπενταετία. Από εκείνη την στιγμή, η Ανατολική Ευρώπη θα περάσει την Δυτική σε είκοσι πέντε με τριάντα χρόνια.
Άλλο το ιδανικό και άλλο αυτό που θα γίνει. Η Ανατολική ΕΚ (Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία) μπορεί να πάρει δύο, τρία, πέντε, δέκα χρόνια να δημιουργηθεί. Όσο καθυστερεί η δημιουργία της, τόσο πηγαίνουν πίσω όλα. Ας πάρουμε ένα πολύ καλό σενάριο. Ας πούμε πως η Ανατολική ΕΚ δημιουργείται σε ένα χρόνο και μετά χρειάζεται μόνο ένας χρόνος για να επικυρωθεί το σχέδιο και να ξεκινήσει η εφαρμογή του.
Τότε θα χρειαστούν 20 + 1 + 1 = 22 χρόνια για να ξεπεράσει η Ελλάδα την Γαλλία και 25 + 1 + 1 = 27 να φθάσει την Γερμανία. Να δούμε ένα μέτριο σενάριο όπου χρειάζονται τρία χρόνια για να δημιουργηθεί γκρουπ και δύο για την εφαρμογή του σχεδίου. Τότε θα χρειαστούν 20 + 3 + 2 = 25 χρόνια για να ξεπεράσει η Ελλάδα την Γαλλία και 25 + 3 + 2 = 30 για να φθάσει την Γερμανία.
Ας πάρουμε ένα κακό σενάριο. Ας πούμε πως θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να δημιουργηθεί η Ανατολική ΕΚ και πέντε για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο. Τότε θα χρειαστούν 20 + 10 + 5 = 35 χρόνια για να ξεπεράσει η Ελλάδα την Γαλλία και 25 + 10 + 5 = 40 χρόνια για να φθάσει την Γερμανία. Η Ανατολική Ευρώπη θα χρειαστεί 40 - 45 χρόνια για να φθάσει την Δυτική.
Όμως δεν διαφαίνεται άλλη συμβιβαστική λύση από την πρόταση της Αντί - ΝΤΠ. Η Αντί - ΝΤΠ σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ δεν θα δεχτεί ενιαίο Ευρωπαϊκό γκρουπ, ειδικά με την Ρωσία απέξω. Παρομοίως η Αντί - ΝΤΠ στις ΗΠΑ δεν θα δεχτεί ενιαίο γκρουπ Αμερικανικής ηπείρου αλλά συμβιβάζεται με δύο διαφορετικά, Βόρειας και Νότιας - Κεντρικής.
Θέλω να διευκρινίσω δύο ζητήματα σχετικά με την Ανατολική ΕΚ. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, Ελλάδας και Τουρκίας. Ενδεχομένως να υφίστανται προβλήματα και μεταξύ άλλων κρατών. Καλό θα ήταν να διευθετηθούν πριν την δημιουργία του γκρουπ αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο και όχι απαραίτητο.
Το πιθανότερο είναι να τακτοποιηθούν σε βάθος χρόνου και η λειτουργία του γκρουπ να βοηθήσει στην επίλυση τους. Βάσει του μοντέλου οργάνωσης της Ανατολικής ΕΚ, οι είκοσι έξι υπουργοί (ή υφυπουργοί) Ανατολικής ΕΚ, θα έχουν συναντήσεις για οικονομικά κυρίως ζητήματα. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα που θα βοηθήσει στην διευτέτηση και των άλλων θεμάτων.
Όσον αφορά το ζήτημα της Κύπρου που είναι ένα αγκάθι στις σχέσεις με την Τουρκία, έχουν προταθεί δύο λύσεις, ενός κράτους και δύο κρατών. Υπάρχει και η λύση του κανενός κράτους. Δηλαδή το ελληνοκυπριακό τμήμα να αποτελέσει τμήμα της Ελλάδας και το τουρκοκυπριακό τμήμα της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα, αν καταφέρουμε επιστροφή κάποιων εδαφών, θα είναι θετικό.
Εδώ πρέπει να εξηγήσω καλά, κάτι που έχει αναφερθεί εν τάχει σε προηγούμενα άρθρα. Τόσο η Δυτική, όσο και η Ανατολική ΕΚ, θα έχουν περίπου τον πληθυσμό της σημερινής ΕΕ. Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Λέμε πως από την ΕΕ θα αποσχιστούν δεκατρείς χώρες και μαζί με άλλες δεκατρείς που είναι εκτός, θα δημιουργήσουν την Ανατολική ΕΚ.
Σήμερα στην ΕΕ είναι είκοσι εφτά χώρες, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας. Ενώ θα φύγουν σχεδόν οι μισές χώρες, θα φύγει μόνο το 1/4 του πληθυσμού διότι οι περισσότερες από τις δεκατρείς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που θα αποσχιστούν είναι μικρές. Το σύνολο του πληθυσμού των χωρών που θα φύγουν είναι 112,6 εκατομμύρια.
Έτσι από τα 449,6 εκατομμύρια που έχει πληθυσμό σήμερα η ΕΕ, θα μείνουν 337 εκατομμύρια. Από την άλλη, οι δεκατρείς χώρες εκτός ΕΕ που θα προστεθούν στην Ανατολική ΕΚ, έχουν πληθυσμό σχεδόν όσο οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης που θα μείνουν στην ΕΕ. Για την ακρίβεια ο πληθυσμός τους είναι 316,3 και έτσι ο πληθυσμός της Ανατολικής ΕΚ θα γίνει 428,9 εκατομμύρια.
Άρα θα είναι μόνο 20,8 εκατομμύρια λιγότερο από τον πληθυσμό της σημερινής ΕΕ. Στην Δυτική ΕΚ, θα προστεθούν μελλοντικά Βρετανία, Νορβηγία, Ελβετία που έχουν συνολικά πληθυσμό 81,4 εκατομμύρια. Ο πληθυσμός του γκρουπ με την πρόσθεση αυτών των χωρών θα γίνει 418,5 δηλαδή μόνο 31,2 εκατομμύρια λιγότερο από την σημερινή ΕΕ.
Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση. Το «ανήκωμεν εις την Δύση» που είπε ο δωσίλογος Καραμανλής, βασικός πρωταγωνιστής της προδοτικής ευρωπαϊκής πορείας, αφορούσε το πολιτικοοικονομικό σύστημα, όταν στην Ανατολική Ευρώπη υπήρχε κομμουνισμός. Δεν αναφέρεται στην γεωγραφική, φυλετική, πολιτισμική, ιστορική θέση της Ελλάδας που είναι ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία στην Ανατολική Ευρώπη.
Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί η Ανατολική ΕΚ. Μας συμφέρει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μπορεί όμως και να μας καθυστερήσουν αυτά τα τέρατα οι Νεοταξίτες. Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Μακρόν ούτε ο Σολτς ούτε ο Μπάιντεν θα είναι για πάντα. Κάποια στιγμή θα έρθουν άλλοι που θα αντιληφθούν πως η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ είναι η καλύτερη λύση.
Άγγελος