Tο κεφάλι του για το τίποτα

Tο κεφάλι του για το τίποτα

Δυστυχώς αποδεικνύεται συνεχώς πως η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό έναν πολύ ανόητο άνθρωπο. Είναι τόσο ανόητος που δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από όσα γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι τόσο ανόητος που δεν έχει αντιληφθεί την γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Είναι τόσο ανόητος που δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες των πράξεων του. Είναι τόσο ανόητος που δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιες αρκετές πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Είναι τόσο ανόητος που κάνει διάφορες μαγκιές και δεν καταλαβαίνει πως παίζει το κεφάλι του κορώνα - γράμματα και μάλιστα για το τίποτα. Κατά την άποψη μου, ο Μητσοτάκης είναι αυτό που λένε «dead man walking». Δανείζομαι τον αγγλικό όρο γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχος ελληνικός. Χρησιμοποιείται για κάποιον που είναι σίγουρο πως θα πεθάνει. Κατ' επέκταση χρησιμοποιείται για κάποιον που θα πάθει μεγάλη ζημιά όπως πχ θα χάσει την θέση του.

Για το δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες των Βαλκανίων διατυπώθηκαν δύο πιθανές εκδοχές. Η μία είναι αυτό που είπαν δημόσια δηλαδή πως ο σκοπός ήταν η ένταξη των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών στην ΕΕ. Η άλλη λιγότερο πιθανή εκδοχή είναι πως άλλα λένε και άλλα κάνουν και ίσως ο σκοπός της συνάντησης να ήταν η δημιουργία της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας.

Μακάρι να ισχύει το δεύτερο. Θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Φοβάμαι όμως πως ισχύει το πρώτο. Ενώ συμφωνώ πως σε αρκετές περιπτώσεις οι πολιτικοί άλλα λένε και άλλα κάνουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον κάνουν αυτά που λένε. Αν προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες της συνάντησης, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.

Η Ολλανδία και η Δανία θα δώσουν F-16 στην Ουκρανία και η Ελλάδα θα εκπαιδεύσει τους πιλότους στην Καλαμάτα. Επίσης η Ελλάδα θα διευκολύνει την μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών. Δηλαδή με τον ανόητο πρωθυπουργό, η Ελλάδα στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Ρωσίας. Μην ξεχνάμε πως στην συμβιβαστική πρόταση της Αντί-ΝΤΠ, η Ρωσία όπως και η Ουκρανία συμμετέχουν στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας.

Δηλαδή ο Μητσοτάκης πηγαίνει κόντρα στην Ρωσία, κόντρα στην συμβιβαστική λύση που προτείνει η Αντί-ΝΤΠ και βγαίνει από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του βλακώδους και αποτυχημένου σχεδίου της ΝΤΠ που ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα. Έτσι ανεβαίνει αρκετά στην μαύρη λίστα της Αντί-ΝΤΠ. Σίγουρα δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης. Είναι και άλλοι όπως πχ ο Μακρόν. Ας δει στον χάρτη ο Μητσοτάκης που βρίσκεται η Ολλανδία, η Δανία, η Γαλλία και που βρίσκεται η Ελλάδα.

Θα καταλάβει πως με τις μαγκιές που κάνει, παίζει το κεφάλι του κορώνα - γράμματα, για το τίποτα. Λίγο να ζοριστούν οι Νεοταξίτες της Δυτικής Ευρώπης, θα σπεύσουν να δεχτούν την συμβιβαστική λύση που προτείνει η Αντί-ΝΤΠ. Λίγο ζόρι μόνο θέλουν. Αυτό μόνο χρειάζεται. Ακόμα προσπαθούν μήπως και καταφέρουν το ηλίθιο και ελλαττωματικό σχέδιο της ΝΤΠ που προέβλεπε ενιαία ΕΕ, με την Ρωσία εκτός.

Βασικό σημείο της συμβιβαστικής λύσης της Αντί-ΝΤΠ είναι ο διαχωρισμός της Ευρώπης σε Δυτική και Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Είναι κόκκινη γραμμή και η Αντί-ΝΤΠ δεν θα δεχτεί τίποτα άλλο. Μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες των συνθέσεων* των γκρουπ. Όμως ενιαία ΕΕ δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την Αντί-ΝΤΠ, ειδικά με την Ρωσία απέξω.

Μόλις ζοριστούν λίγο οι Νεοταξίτες της Δυτικής Ευρώπης, θα σπεύσουν να προλάβουν την συμβιβαστική λύση που τους δίνει την δυνατότητα να διατηρήσουν την Ένωση που έχουν, χωρίς τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον μπορεί μελλοντικά τα δύο γκρουπ (Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης) να αναπτύξουν στενές σχέσεις και να είναι σαν ένα. Με εξαίρεση την Ελλάδα, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη της ΕΕ, μπήκαν σχετικά πρόσφατα, από το 2004 και μετά.

Θα λουφάξουν όλοι οι Νεοταξίτες της Δυτικής Ευρώπης και θα βολευτούν με την Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία (Ένωση), αφήνοντας τον Μητσοτάκη ξεκρέμαστο. Ποιος θα τον σώσει, η Βοσνία, το Κόσοβο, η Μολδαβία ή ο Ζελένσκι; Έχει ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με πολλούς εδώ. Τώρα βγαίνει μπροστάρης της ΝΤΠ, κόντρα στην Αντί-ΝΤΠ, «Mitso is my name, NWO is my game». Προβλέπω το μέλλον του εξαιρετικά δυσοίωνο.

Σε Δανία, Ολλανδία, Γαλλία κλπ δηλαδή στην Δυτική Ευρώπη δεν θα πειράξουν τους Νεοταξίτες και θα την πληρώσει ο Μητσοτάκης για όλους αφού βγαίνει μπροστάρης. Τόσο ανόητος είναι. Και η Ελλάδα έχει για πρωθυπουργό έναν πολύ ανόητο άνθρωπο που παίζει το κεφάλι του κορώνα - γράμματα για το τίποτα. Διότι αν είχε την ελάχιστη εξυπνάδα και αντίληψη θα μπορούσε να καταλάβει που τελικά θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

Μήπως περιμένει ο Μητσοτάκης πως θα τον σώσει ο Μπάιντεν; Κι αν δεν είναι ο Μπάιντεν σε ένα χρόνο και κάτι και είναι κάποιος Ρεπουμπλικάνος με πιθανότερο τον Τραμπ;. Θα σώσει ο Τραμπ τον Μητσοτάκη; Εδώ γελάμε! Θα τον αφήσουν όλοι, οι Δυτικοευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι, «να τον φάνε τα σκυλιά» ή οι λύκοι. Το πολύ κακό για την Ελλάδα είναι πως έχει έναν πολύ ανόητο πρωθυπουργό.

Οφείλω να συμπληρώσω πως αν τελικά ο σκοπός της συνάντησης των Βαλκάνιων ηγετών ήταν η δημιουργία της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, με την συμμετοχή της Ρωσίας, τότε δεν είναι καθόλου ανόητος, τουλάχιστον ως προς αυτό. Όμως κάτι τέτοιο εμένα δεν μου φαίνεται πως συμβαίνει, αν και δεν μπορώ να το αποκλείσω τελείως. Μακάρι να συμβαίνει αυτό αλλά μάλλον συμβαίνει το άλλο που λένε δημόσια.

*Δεν αφορά την Ελλάδα αλλά χώρες που βρίσκονται στα σύνορα Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης όπως Φινλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβενία.

Ανάγκα και θεοί πείθονται

Παύλος

Scroll to Top