Ανάγκα και θεοί πείθονται

Ανάγκα και θεοί πείθονται

Tο κεφάλι του για το τίποτα

Τελικά θα βολευτούν οι Δυτικοευρωπαίοι Νεοταξίτες με την Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, προκειμένου να μην ηττηθούν ή να μην φθάσουμε στο τέλος του κόσμου. Πέρα από την πρόταση της Αντί-ΝΤΠ, είναι κάτι που προτιμούν πολλοί στην Δυτική Ευρώπη και πιστεύουν πως είναι καλύτερα, να είναι σε χωριστά γκρουπ η Δυτική και η Ανατολική Ευρώπη. Είναι καλύτερα για την Δυτική και για την Ανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Αραβικές χώρες κλπ.

Και μέσα στην ΕΕ να είναι η Ρωσία, δεν θα δεχτεί η Αντί-ΝΤΠ να είναι ενιαία ΕΕ. Η Αντί-ΝΤΠ βρίσκεται και στην Ανατολική και στην Δυτική Ευρώπη όπως επίσης στην Βόρειο Αμερική και σε όλες τις ηπείρους. Η συμβιβαστική λύση, έπρεπε να είναι αποδεκτή από την Αντί-ΝΤΠ σε όλες τις χώρες. Δηλαδή το ζήτημα δεν ήταν μόνο να βρεθεί συμβιβασμός μεταξύ ΝΤΠ και Αντί-ΝΤΠ αλλά και να είναι σχετικά ικανοποιητική η λύση για τους Αντινεοταξίτες στις διάφορες χώρες.

Αυτονόητο είναι πως η Αντί-ΝΤΠ δέχεται επιστροφή στο παλιό σύστημα, πριν την εφαρμογή του σχεδίου ΝΤΠ - ΕΕ. Δηλαδή να καταργηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιες Ενώσεις ή Κοινότητες υπάρχουν και η κάθε χώρα να δημιουργεί τις δικές της εμπορικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις, με όποιες χώρες προτιμά. Αντιλαμβάνεται όμως η Αντί-ΝΤΠ πως κάτι τέτοιο δεν θα το δεχτεί η ΝΤΠ.

Έτσι προτείνει μια λύση που έχει αρκετά κοινά με το σχέδιο της ΝΤΠ αλλά διορθώνει τα προβλήματα. Το σχέδιο της ΝΤΠ έχει πολλά προβλήματα. Η Αντί-ΝΤΠ είναι και στην Βρετανία και υποστήριξε το Brexit. Δύο από τους λόγους του Brexit ήταν οι νόμιμοι μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη και το γεγονός πως συγκαταλέγονταν στις χώρες που συνεισέφεραν περισσότερα από όσα έπαιρναν.

Αν στο γκρουπ είναι μόνο Δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αυτά τα προβλήματα θα σταματήσουν. Σίγουρα είναι ένας λόγος για νέο δημοψήφισμα. Ίσως χρειαστεί επίσης να γίνουν κάποιες αλλαγές στο μοντέλο του γκρουπ ώστε οι Βρετανοί να συμφωνήσουν να γίνουν μέλη, ΜΟΝΟ της Δυτικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας (Ένωσης) και όχι της ενιαίας ΕΕ.

Από την άλλη την Ανατολική Ευρώπη δεν την εξυπηρετεί ιδιαίτερα να πάει ένα πολύ μικρό ποσοστό των κατοίκων της, ως νόμιμοι μετανάστες στην Δυτική. Ούτε με την ελεημοσύνη φτιάχνονται ισχυρές οικονομίες. Αυτό που χρειάζεται είναι οικονομική ανάπτυξη, να φθάσει και να ξεπεράσει την Δυτική Ευρώπη. Μπορεί να συμβεί μόνο αν είναι ξεχωριστό γκρουπ, με ξεχωριστό μοντέλο και διαφορετικό νόμισμα, το eastrn euro.

Μετά είναι και το πρόβλημα στην Αμερική. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι παρεμφερείς χώρες και δεν είναι προβληματικό να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ. Μιλάνε την ίδια γλώσσα, έχουν την ίδια νοοτροπία, είναι σχετικό το οικονομικό επίπεδο. Όλες οι υπόλοιπες χώρες της Αμερικής είναι διαφορετικές. Αν στο γκρουπ ΗΠΑ - Καναδά είναι μόνο το Μεξικό, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

Πολλοί στις ΗΠΑ προτιμούν να συμμετέχει το Μεξικό, παρόλο που υπάρχει διαφορά μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, σε νοοτροπία, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη. Με το Μεξικό έχουν σύνορα, είναι οι Νότιοι γείτονες τους ενώ οι Καναδοί είναι οι Βόρειοι. Όταν είναι στο ίδιο γκρουπ με το Μεξικό, έχουν έμμεσο έλεγχο στα νότια σύνορα τους, διότι θα συνεννοούνται με την κυβέρνηση του Μεξικού.

Σύμφωνα με την συμβιβαστική λύση της Αντί-ΝΤΠ, το κάθε γκρουπ δημιουργεί το δικό του μοντέλο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν. Έτσι μπορεί στην Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία να διατηρηθεί η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων που υπάρχει τώρα στην ΕΕ, διότι είναι σχετικά κοντά σε οικονομικό επίπεδο, με το Νότο να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία).

Το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων στο γκρουπ της Βόρειας Αμερικής διότι αν συμβεί, όλο το Μεξικό θα μετακομίσει στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ήδη εργοστάσια στα σύνορα με το Μεξικό που είναι πολύ πιο φθηνά τα εργατικά. Μπορεί να φτιάξουν περισσότερα στα σύνορα ή σε περιοχές του Μεξικού. Είναι δίπλα και ως προς την μεταφορά των προϊόντων, είναι σχεδόν σα να παράγονται σε μια νότια πολιτεία των ΗΠΑ.

Αν όμως προχωρήσει η Αμερικανική Ένωση, όπως προβλέπει το επιπόλαιο σχέδιο της ΝΤΠ, γίνεται αρκετά προβληματικό για τις ΗΠΑ. Το γκρουπ 1 (ΗΠΑ - Καναδάς - Μεξικό) έχει περίπου ίδιο πληθυσμό με το γκρουπ 2 της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και τα γκρουπ 3 και 4 της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αν η Ευρώπη είναι ενιαίο γκρουπ, τότε και η Αμερική θα πρέπει να γίνει ενιαίο, κάτι που είναι προβληματικό.

Τα τέσσερα γκρουπ Αμερικής και Ευρώπης, είναι επίσης περίπου ίσα με τα υπόλοιπα έξι γκρουπ, περίπου 450 - 500 εκατομμύρια. Ο πληθυσμός του πλανήτη, με εξαίρεση Κίνα και Ινδία είναι περίπου πέντε δις. Αν τον διαιρέσουμε σε δέκα γκρουπ, βγαίνουν περίπου μισό δις σε κάθε γκρουπ. Δεν είναι εφικτό να είναι ακριβώς ίσα πληθυσμιακά τα δέκα γκρουπ αλλά περίπου ίσα.

Η Βόρεια Αφρική είναι διαφορετική από την Υποσαχάρια Αφρική. Η Βόρεια Αφρική είναι αραβική. Αραβικές χώρες βρίσκονται επίσης στη Νοτιοδυτική Ασία. Είναι πολύ πιο λογικό να δημιουργηθεί γκρουπ αραβικών χωρών παρά Αφρικανική και Ασιατική Ένωση. Το σχέδιο της ΝΤΠ είναι τελείως επιπόλαιο και βλακώδες, μια σκέτη χαζομάρα.

Αυτοί οι παλιάνθρωποι, οι Δυτικοευρωπαίοι Νεοταξίτες, βλέπουν μόνο το δικό τους, δεν το βλέπουν συνολικά. Η πρόταση της Αντί-ΝΤΠ είναι ένα πολύ καλύτερο σχέδιο, από όλες τις απόψεις. Είναι κάπως ικανοποιητικό για όλους. Τα δέκα γκρουπ είναι περίπου ίσα σε πληθυσμό και σχετικά ομοιογενή, πολύ περισσότερο σε σχέση με το βλακώδες σχέδιο της ΝΤΠ.

Στο τέλος, θα βολευτούν και θα λουφάξουν τα καθάρματα οι Νεοταξίτες της Δυτικής Ευρώπης διότι η συμβιβαστική πρόταση τους ικανοποιεί μερικώς όπως ικανοποιεί όλους. Είναι και για αυτούς τους Δυτικοευρωπαίους Νεοταξίτες ικανοποιητική. Μέχρι το 2004 η ΕΕ δεν περιλάμβανε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Λίγο ζόρισμα θέλουν για να λουφάξουν. «Και ο Άγιος φοβέρα θέλει» ή «ανάγκα και θεοί πείθονται».

Παύλος

Scroll to Top