Προσδεθείτε για αναταράξεις

Προσδεθείτε για αναταράξεις

Ο Μήτσο κάλεσε σε δείπνο τους πρωθυπουργούς ή προέδρους των Δυτικών Βαλκανίων. Μόνο που ήταν και των Ανατολικών δηλαδή Ρουμανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας. Μάλιστα έφεραν και τον Ζελένσκι της Ουκρανίας. Υπάρχουν δύο βασικές εκδοχές. Η πρώτη και πιθανότερη είναι να ισχύουν αυτά που λένε. Δηλαδή ο σκοπός του δείπνου να ήταν η ένταξη στην ΕΕ των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών, Βοσνίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Κοσόβου.

Είναι και η Αλβανία αλλά ο Ράμα δεν προσκλήθηκε. Ο Φοντερλάνας είπε πως πρέπει να επισπευσθεί η ένταξη των χωρών αυτών. Ωραίος άντρας ο Φοντερλάνας! Οι Νεοταξίτες είναι κυρίως Εβραίοι ή ομοφυλόφιλοι (ή λοιποί της συμμαχίας ΝΤΠ). Συνήθως αναφέρεται στα προσωπικά τους στοιχεία αν είναι Εβραϊκής καταγωγής. Για την Φοντερλάνα δεν αναφέρεται τίποτα οπότε μάλλον λεσβία θα είναι.

Δηλαδή όλοι αυτοί συνεχίζουν απτόητοι τον χαβά τους. Τι δουλειά έχει ο Μήτσο να εμπλακεί στην επίσπευση της ένταξης των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών; Έχει κάποια θέση στην ΕΕ; Είναι ανόητος και αστείος. Είναι αστείος γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ολοκληρωθεί το σχέδιο της ΝΤΠ. Δεν θα το επιτρέψει η Αντί-ΝΤΠ. Είναι ανόητος διότι δεν σκέπτεται τις συνέπειες των πράξεων του.

Είναι ψηλά στην μαύρη λίστα της Αντί-ΝΤΠ. Πάει γυρεύοντας να φάει το κεφάλι του. Η φυλακή και η κατάσχεση όλης της περιουσίας τους θα είναι το καλό σενάριο για τους Νεοταξίτες, όταν ηττηθούν. Για τον Μήτσο μάλλον δεν θα υπάρχει το καλό σενάριο και όσο ενεργεί υπέρ του σχεδίου της ΝΤΠ, τόσο δυσχεραίνει την θέση του.

Αν πράγματι οι Νεοταξίτες συνεχίζουν απτόητοι το σχέδιο τους, δεν αφήνουν άλλη εναλλακτική στην Αντί-ΝΤΠ, από το να ξεκινήσει ολικό πόλεμο εναντίον τους. Αυτό σημαίνει πως σχετικά σύντομα θα έχουμε έντονες αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Για αυτό προσδεθείτε και προετοιμαστείτε ψυχολογικά. Θα είναι για κάποιο διάστημα δύσκολα για όλους.

Μετά όμως θα έχουμε απαλλαγεί από την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, τη ΝΤΠ. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε θα ξεκινήσει ο ολικός πόλεμος κατά της ΝΤΠ. Μπορεί να είναι σε δύο μήνες ή σε δύο χρόνια. Πάντως θα είναι σχετικά σύντομα. Κατά την άποψη μου, θα ξεκινήσει στο διάστημα που προανέφερα, μεταξύ δύο μηνών και δύο ετών. Μπορεί όμως να έχω πέσει έξω και να γίνει νωρίτερα ή αργότερα.

Είναι άγνωστο ποια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση θα εφαρμόσει η Αντί-ΝΤΠ, μετά την νίκη της επί της ΝΤΠ. Η σπονδυλωτή ευέλικτη λύση είναι στο τραπέζι ως συμβιβασμός. Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός και επέλθει η ήττα της ΝΤΠ, είναι ανοιχτές όλες οι πιθανότητες. Μπορεί να επιλεγεί η συμβιβαστική λύση, μπορεί να γυρίσουμε πίσω στο παλιό σύστημα, πριν την εφαρμογή του Νεοταξικού σχεδίου ή μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Η συμβιβαστική λύση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει αρκετά κοινά με το σχέδιο της ΝΤΠ αλλά να διορθώνει τις αδυναμίες. Σκοπό έχει να ικανοποιήσει εν μέρει και τις δύο πλευρές, τη ΝΤΠ και την Αντί-ΝΤΠ. Αν ηττηθεί η ΝΤΠ δεν θα είναι ζητούμενο πλέον να ικανοποιηθεί. Έτσι η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση που θα αποφασιστεί, θα ικανοποιεί μόνο την Αντί-ΝΤΠ.

Η συμβιβαστική λύση που προτείνει η Αντί-ΝΤΠ είναι πολύ καλύτερη από το σχέδιο της ΝΤΠ. Δεν είναι μόνο η ομαδοποίηση σε τέσσερις ηπειρωτικές ενώσεις (ευρωπαϊκή, ασιατική, αμερικανική, αφρικανική) άκρως προβληματική. Είναι και το μοντέλο της ΕΕ τελείως αποτυχημένο. Η λύση της Αντί-ΝΤΠ προβλέπει πως το κάθε γκρουπ θα αναπτύξει το δικό του μοντέλο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν. Στα περισσότερα γκρουπ, οι χώρες θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Όμως φαίνεται πως οι Νεοταξίτες δεν δέχονται την πολύ καλύτερη και πολύ πιο ευέλικτη λύση της Αντί-ΝΤΠ. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα τους για το δείπνο του Μήτσο στους ηγέτες των Βαλκανίων. Όμως καμιά φορά στην πολιτική, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Υπάρχει μια εκδοχή για το δείπνο, η λιγότερο πιθανή, να ήταν ο σκοπός διαφορετικός από αυτόν που παρουσιάζεται.

Μπορεί η συνάντηση να ήταν για την δημιουργία της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας και να μην ήθελαν να το πουν ακόμη δημοσίως. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. Σημαίνει πως η ΝΤΠ αποδέχεται σιγά σιγά την πολύ καλύτερη, μη ελλαττωματική και πιο ευέλικτη λύση της Αντί-ΝΤΠ. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει οικονομικά την Γαλλία σε είκοσι χρόνια! Το σχέδιο είναι έτοιμο και εγγυημένης επιτυχίας.

Ανεξάρτητα από τις ενέργειες των Νεοταξιτών, η Αντί-ΝΤΠ θα περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση και μετά θα ξεκινήσει ο ολικός πόλεμος ενάντια στη ΝΤΠ. Οι Νεοταξίτες θα πρέπει να εύχονται να ηττηθούν διότι αν δεν συμβεί ούτε αυτό, θα έρθει το τέλος του κόσμου που θα είναι κακό για όλους.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, στις αρχές του ολικού πολέμου, η ΝΤΠ να δεχτεί την συμβιβαστική λύση. Θα αντιληφθούν πως η Αντί-ΝΤΠ δεν είναι μόνο λόγια αλλά και έργα. Όταν αρχίσει να διαφαίνεται η ήττα της ΝΤΠ, δεν θα είναι πλέον η συμβιβαστική λύση στο τραπέζι. Συνθηκολόγηση θα μπορεί να γίνει ώστε να σταματήσει ο ολικός πόλεμος ενάντια στη ΝΤΠ αλλά με πολύ κακούς όρους για τους Νεοταξίτες. Θα είναι για αυτούς λίγο καλύτερα από την άνευ όρων παράδοση.

Πάντως το δείπνο του Μήτσο, αν δεχτούμε πως εννοούν αυτά που λένε, έφερε πιο κοντά τον ολικό πόλεμο κατά της ΝΤΠ. Έχουν αυξηθεί πλέον οι πιθανότητες να μην δεχτεί η ΝΤΠ την συμβιβαστική λύση της Αντί-ΝΤΠ, μην αφήνοντας της άλλη επιλογή από τον ολικό πόλεμο. Αν ισχύουν αυτά που λένε, το δείπνο πρέπει να στείλει το εξής μήνυμα στα Βαλκάνια αλλά και σε όλο τον κόσμο:

«Προσδεθείτε γιατί έρχονται έντονες αναταράξεις».

Μετά όμως θα έχουμε απαλλαγεί από την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, τη ΝΤΠ.

Απόστολος

Scroll to Top