Τριπλός ανταρτοπόλεμος
Τριπλός ανταρτοπόλεμος
Εκτός από την ιδεολογική διάσταση υπάρχει και μια διάσταση αντιπαράθεσης χωρών. Ενώ αρχικά σε ΗΠΑ και Βρετανία οι περισσότεροι κεντροαριστεροί και ένα τμήμα της κεντροδεξιάς υποστήριζαν το νεοταξικό μοντέλο, τώρα για λόγους που έχουν εξηγηθεί αναλυτικά σε άλλα άρθρα φαίνεται να προτιμούν μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.
Η αιτία του προβλήματος της Ουκρανίας είναι η νεοταξική παγκοσμιοποίηση. Βάζει την Ρωσία στην Ασιατική Ένωση και όλες τις πρώην συμμάχους της στην Ανατολική Ευρώπη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως οι Ρώσοι δεν είναι Ασιάτες αλλά Ευρωπαίοι Σλαβικής καταγωγής και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Στην Ασία επικρατούν άλλες θρησκείες όπως ισλαμισμός, βουδισμός, ινδουισμός.
Να προσθέσουμε πολλούς ευρωπαϊστές που είναι κατά του νεοταξικού μοντέλου επειδή επιθυμούν μία πιο ομοιογενή και μικρότερη Ένωση, διαφορετικού τύπου από την Ευρωπαϊκή. Αυτοί υπάρχουν και στην Βορειοδυτική Ευρώπη που δεν θέλουν τους λιγότερο αναπτυγμένους Νότιους και Ανατολικούς. Υπάρχουν όμως και στην Νότια ή Ανατολική Ευρώπη που θεωρούν πως οι πιο πλούσιες χώρες τελικά τις υποδούλωσαν και τις εκμεταλλεύονται. Επιπλέον το νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης είναι και η αιτία της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και των οικονομικών προβλημάτων πολλών χωρών της ΕΕ.
Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα και τόση μεγάλη η αντίδραση σε χώρες αλλά και ιδεολογικούς χώρους που το νεοταξικό μοντέλο είναι αδύνατο να προχωρήσει. Το μόνο που θα καταφέρουν αυτά τα καθάρματα οι Νεοταξίτες με την επιμονή τους είναι να προκαλέσουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς το νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης δεν θα προχωρήσει. Καλύτερα να γίνει μια εναλλακτική ήπια παγκοσμιοποίηση μετά από διαπραγματεύσεις που δεν θα ακολουθήσουν ένα παγκόσμιο πόλεμο.
Πρώτο βήμα η ανεξαρτητοποίηση ή προσάρτηση των ρωσόφιλων περιοχών της Ουκρανίας. Δεύτερο βήμα η έξοδος νοτίων και ανατολικών χωρών από την ΕΕ. Εδώ μπορεί να υπάρξει μια ευελιξία ως προς Ιταλία - Γαλλία. Ισπανία και Πορτογαλία έχουν το βλέμμα στραμμένο δηλαδή σημαντικό ενδιαφέρον στην Νότια Αμερική. Επίσης είναι ατλαντιστές. Συμπληρωματικά με ΗΠΑ, Βρετανία, αρχίζουν να προσανατολίζονται σε ένα μοντέλο εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης στο οποίο θα αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με τη Νότια Αμερική. Ήδη έχουν στενές και μάλλον τις ενδιαφέρουν περισσότερο χώρες της Νότιας Αμερικής από κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ρωσία ήταν πάντοτε κατά του νεοταξικού μοντέλου γιατί χάνει τις συμμάχους της στην Ανατολική Ευρώπη. Η Τουρκία ήταν αρχικά ντεμί με τη ελπίδα να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δεδομένο πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο (έως αδύνατο) υποστηρίζει επίσης μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Ως προς την Ανατολική Ευρώπη δεν χρειάζεται να είναι όλες οι χώρες εκτός ΕΕ αλλά οι περισσότερες. Η Ελλάδα είναι σημαντικό να βγει γιατί θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και λόγω οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής ισχύος. Στην Γ’ Κατηγορία είμαστε ισχυροί.
Εκτός από τον γενικότερο κίνδυνο παγκοσμίου πολέμου υπάρχουν και ειδικότεροι για την Ελλάδα που δεν τους έχει πχ η Γαλλία. Επομένως δεν μπορούμε να υπακούμε τυφλά τις εντολές της Γαλλίας όπως κάνουν οι γαλλόδουλοι. Έχει γραφτεί για πιθανή τουρκική επέλαση μετά την Ρωσική, πιθανή τριπλή επίθεση και το ενδεχόμενο ανταρτοπόλεμου. Ο ανταρτοπόλεμος δεν εξηγήθηκε αρκετά. Μπορεί να έχουμε ανταρτοπόλεμο στην Θράκη με στήριξη της Τουρκίας, στην Ήπειρο με στήριξη της Αλβανίας και αντάρτικο πόλεων με στήριξη της Ρωσίας. Βέβαια επίσημα θα αρνούνται πως έχουν οποιαδήποτε σχέση.
Φοβάμαι πως μπορεί να φθάσουμε ακόμα και εκεί. Δεν λέω πως πρόκειται να συμβεί αύριο ούτε πως είναι βέβαιο. Είναι όμως πλέον ένα από τα πιθανά σενάρια όπως και τα άλλα δύο που μόλις ανέφερα και έχουν εξηγηθεί σε άλλα άρθρα. Φανταστείτε τώρα να έχουμε τριπλό ανταρτοπόλεμο στην Ελλάδα τι έχει να γίνει. Να θυμίσω πως με τα έξυπνα όπλα, είναι πλέον εύκολα τα κτυπήματα σε οποιοδήποτε στόχο. Να το λάβουν πολύ στα σοβαρά όλοι οι Καθεστωτικοί Νεοταξίτες που εμμένουν στο νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι καλύτερα να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να καταλήξουν σε μια ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση αντί να γίνουν ανταρτοπόλεμοι και παγκόσμιος πόλεμος; Nα γίνει με τον εύκολο αντί για τον δύσκολο τρόπo.
Μιχαήλ