Δεν δικαιολογείται άγνοια

Δεν δικαιολογείται άγνοια

Ένας πιλότος ρίχνει ένα επιβατηγό αεροσκάφος, από λάθος. Σκοτώνονται πολλοί επιβάτες αλλά υπάρχουν και επιζώντες, ανάμεσα τους και ο πιλότος. Στο δικαστήριο ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε καλά να πιλοτάρει τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Και αλήθεια να είναι δεν αποτελεί δικαιολογία η άγνοια. Αν δεν ήξερε καλά να πιλοτάρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος, να μην το πέταγε.

Σε μια εγχείρηση πεθαίνει ο ασθενής, από ιατρικό λάθος. Ο γιατρός στο δικαστήριο ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε καλά την συγκεκριμένη εγχείρηση. Ας πούμε πως είναι αλήθεια. Δεν είναι δικαιολογία η άγνοια. Όφειλε να την γνωρίζει την εγχείρηση, αλλιώς ας μην την έκανε. Είναι δύο φανταστικές ιστορίες που ίσως να έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα.

Θέλουν να δείξουν πως η άγνοια δεν είναι δικαιoλογία σε πολλές περιπτώσεις. Διότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θα εξηγήσω αμέσως. Η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά από την ευρωπαϊκή πορεία και την διακυβέρνηση των ευρωπαϊστών. Οικονομική καταστροφή της χώρας σημαίνει οικονομική καταστροφή των περισσότερων πολιτών.

Οικονομική καταστροφή των περισσότερων πολιτών σημαίνει καταστροφή της ζωής τους. Δηλαδή η ευρωπαϊκή πορεία και η διακυβέρνηση των ευρωπαϊστών, κατέστρεψε τις ζωές πολλών εκατομμυρίων στην Ελλάδα. Οι ευρωπαϊστές ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι οι προδότες και απατεώνες. Στην άλλη κατηγορία είναι οι άσχετοι.

Ο προδότες και απατεώνες γνωρίζουν πολύ καλά την καταστροφή που έγινε στην οικονομία της χώρας από την ευρωπαϊκή πορεία αλλά συνειδητά προδίδουν την χώρα και εξαπατούν τους υπόλοιπους. Οι άσχετοι έχουν παρασυρθεί από τους προδότες και απατεώνες και νομίζουν πως η ευρωπαϊκή πορεία ήταν θετική για την οικονομία ενώ ήταν καταστροφική.

Έχει εξηγηθεί αρκετά σε πολλά άρθρα πως έγινε η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από την συμμετοχή στην ΕΕ και την διακυβέρνηση των ευρωπαϊστών. Αυτά βέβαια δεν παρουσιάζονται στα Νεοταξικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Θα εξηγηθούν σε Μέσα Πραγματικής Ενημέρωσης διεξοδικά όπως και στα δικαστήρια, όταν θα καθίσουν οι ευρωπαϊστές στο σκαμνί.

Είτε προδότες είναι είτε άσχετοι, πολύ κακό είναι. Απλά οι προδότες και απατεώνες είναι χειρότεροι. Δεν δικαιολογείται άγνοια για συγκεκριμένες κατηγορίες. Δεν δικαιολογείται άγνοια για όλους τους πολιτικούς, πόσο μάλλον για αυτούς που βρίσκονται ιεραρχικά ψηλότερα όπως υπουργοί και πρωθυπουργοί. Ακόμη και ένας υποψήφιος βουλευτής οφείλει να γνωρίζει.

Κανονικά θα πρέπει να ενημερωθούν σωστά, όταν αποφασίζουν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ας είμαστε κάπως ελαστικοί με τους υποψήφιους βουλευτές. Στους εκλεγμένους βουλευτές δεν μπορούμε να είμαστε. Ακόμη κι αν δεν ενημερώθηκαν σωστά όταν αποφάσισαν να κατεβούν υποψήφιοι, οφείλουν οπωσδήποτε να το κάνουν όταν εκλεγούν. Εκεί δεν μπορεί να υπάρξει καμία ελαστικότητα.

Πόσο μάλλον οι υπουργοί, ακόμη κι αν δεν έχουν οικονομικά υπουργεία. Οι υπουργοί είναι ανώτερη βαθμίδα από τους βουλευτές. Αν οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να ενημερωθούν σωστά, οι υπουργοί που είναι ανώτερη βαθμίδα, έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση. Οι πρωθυπουργοί που είναι ακόμη πιο πάνω ιεραρχικά, έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση από τους υπουργούς.

Δεν δικαιολογείται άγνοια όπως δεν δικαιολογείται άγνοια στην περίπτωση του γιατρού και του πιλότου. Αν δεν ήξεραν, να μην έκαναν την εγχείρηση ή να μην πέταγαν το αεροπλάνο. Παρομοίως οι βουλευτές, αν δεν φρόντιζαν να ενημερωθούν σωστά σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, ας μην αποφάσιζαν να ασχοληθούν με την πολιτική. Αν δεν το έκαναν πριν ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, όφειλαν οπωσδήποτε να το κάνουν αφού εξελέγησαν.

Λένε κάποιοι πως ο ανιψιός Καραμανλής ήταν τελείως άσχετος από οικονομικά. Μα αυτό δεν είναι δικαιολογία για έναν βουλευτή, πόσο μάλλον για έναν πρωθυπουργό. Όφειλε να γνωρίζει. Όφειλε να έχει φροντίσει να ενημερωθεί σωστά από την ημέρα που έγινε βουλευτής. Αυτό δεν ίσχυε μόνο για αυτόν αλλά για όλους τους βουλευτές.

Όφειλε να ενημερωθεί σωστά, καλύτερα από τους βουλευτές, όταν έγινε αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όφειλε να φροντίσει να ενημερωθεί σωστά, πολύ καλύτερα από τους υπουργούς, όταν έγινε πρωθυπουργός. Για τον ανιψιό Καραμανλή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν είναι προδότης και απατεώνας ή άσχετος. Για τον θείο Καραμανλή ξέρουμε πως ήταν προδότης. Επομένως πιθανώς το ίδιο να ισχύει και για τον ανιψιό που είναι συνεχιστής του.

Το ίδιο ισχύει βέβαια για όλους τους πρωθυπουργούς, για όλους τους υπουργούς, για όλους τους βουλευτές. Αν δεν είναι προδότες είναι άσχετοι αλλά η άγνοια δεν είναι δικαιολογία. Το ίδιο ισχύει για δημοσιογράφους, διευθυντές και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Όφειλαν να ενημερωθούν σωστά. Δεν ισχύει για όλους τους δημοσιογράφους αλλά για αυτούς που ασχολούνται με ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και οικονομικών.

Ο μέσος πολίτης, ο ψηφοφόρος, περιμένει να ενημερωθεί από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Αν αυτοί είναι απατεώνες που ξέρουν αλλά κοροϊδεύουν ή άσχετοι που δεν έχουν φροντίσει να ενημερωθούν σωστά, τότε ο ψηφοφόρος παραπλανάται είτε εσκεμμένα είτε κατά λάθος. Πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι πολίτες έχουν παραπλανηθεί οικτρά στο ζήτημα της ευρωπαϊκής πορείας είτε από προδότες και απατεώνες είτε από άσχετους που δεν φρόντισαν να ενημερωθούν σωστά ως όφειλαν.

Οι ποινές θα είναι πάρα πολύ βαριές για τους προδότες απατεώνες αλλά και για τους άσχετους που κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων στην Ελλάδα. Θα κατασχεθεί όλη η περιουσία τους. Αν βγουν ποτέ από την φυλακή, θα εξοριστούν στην Αφρική μαζί με άλλους Νεοταξίτες από όλο τον κόσμο. Το μόνο που θα τους σώσει είναι να δεχτούν την συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ. Η Ελλάδα θα είναι στην Ανατολική ΕΚ (Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία) και θα ξεπεράσει οικονομικά σε είκοσι χρόνια, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία, Γαλλία.

Ανδρέας

Scroll to Top