Διάλυση Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διάλυση Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χαριστικά στην Ανατολική ΕΚ

Η Αντί-ΝΤΠ θα υποστηρίξει μόνο την συμβιβαστική λύση που προτείνει. Θα εμποδίσει και θα σαμποτάρει με κάθε τρόπο οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Θα εμποδίσει την συμμετοχή Τουρκίας, Ισραήλ, Γεωργίας, Αρμενίας στην ΕΕ και θα επιδιώξει την αποβολή της Κύπρου καθώς δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα αλλά ασιατική. Θα καθυστερήσει με κάθε τρόπο την συμμετοχή των υπόλοιπων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Για κάποιες θα πάρει πολλές δεκαετίες ενώ η συμμετοχή στην Ανατολική ΕΚ θα είναι άμεση.

Ακόμα δηλαδή και να μην γίνει το ΜΠΡΑΦ ή να μην έλθει το τέλος του κόσμου, η Αντί-ΝΤΠ θα αγωνιστεί λυσαλέα ώστε να αποτύχει το σχέδιο της ΝΤΠ. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αμερικανική Ένωση και θα το καταφέρει. Μην τρέφουν αυταπάτες τα καθάρματα οι Νεοταξίτες. Το σχέδιο τους δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε μία στο εκατομμύριο. Ενώ μπορούν να δεχτούν την συμβιβαστική λύση που προτείνει η Αντί-ΝΤΠ και θα την υποστηρίξει. 

Δεν ξέρω αν συμμετέχει σε ένα τέτοιο σχεδιασμό ο Ερντογάν δηλαδή συμμετοχής της Τουρκίας σε ενιαία ΕΕ. Θα πρέπει να έχει καταλάβει πως οι Νεοταξίτες είναι παλιάνθρωποι και οι παλιάνθρωποι δεν έχουν μπέσα. Αυτούς που τους πάνε κόντρα, προσπαθούν να τους πάρουν με το μέρος τους αλλά μετά τους «την φέρνουν». Την έφεραν στον Τζόνσον και τον Τσίπρα που τους πήγαν κόντρα.

Οι Νεοταξίτες θέλουν πιστά σκυλιά, Yesmen όπως ο Μπάιντεν, ο Μακρόν, ο Σολτς και ο Μητσοτάκης. Ο Ερντογάν είναι ισχυρός όσο είναι με την Αντί-ΝΤΠ. Αν πάει με τη ΝΤΠ, θα γίνει ανίσχυρος διότι οι ίδιοι οι Νεοταξίτες θα τον βγάλουν από την μέση και η Αντί-ΝΤΠ δεν πρόκειται να τον στηρίξει αφού άλλαξε στρατόπεδο. Την πάτησε ο Τζόνσον όπως την πάτησε και ο Τσίπρας. Είναι τόσο χαζός ο Ερντογάν, να την πατήσει και αυτός;

Για να δεχτεί η Αντί-ΝΤΠ την επαναπροσέγγιση της Βρετανίας με την Δυτική ΕΚ, θα πρέπει να έχει γίνει ο διαχωρισμός Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιτρέψει επαναπροσέγγιση Βρετανίας με την ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΝΟ. Αλλιώς θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την αντιστροφή του Brexit και πιθανότατα να καταφέρει να μην συμβεί. Ένας από τους λόγους του Brexit ήταν οι νόμιμοι μετανάστες στην Βρετανία από την Ανατολική Ευρώπη.

Πολλοί στην Δυτική Ευρώπη, έχουν ήδη αντιρρήσεις για την συμμετοχή Ανατολικοευρωπαίων στην ΕΕ. Πόσο μάλλον αν συμμετέχουν Τούρκοι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί και Ισραηλινοί. Είναι πολύ μακριά, γεωγραφικά, πολιτισμικά και σε νοοτροπία από Βρετανούς, Δανούς, Ολλανδούς, Σουηδούς κλπ. Σε εμάς είναι πιο κοντά. Ενώ κολλάνε χαριστικά στην Ανατολική ΕΚ, δεν κολλάνε στην ΕΕ.

Ήδη με τις υπάρχουσες χώρες, η ΕΕ είναι πολύ προβληματική και άκρως δυσλειτουργική. Αν μείνουν 15-17 χώρες στην Δυτική ΕΚ, ίσως καταφέρουν να μαζέψουν κάπως τα πράγματα. Το να μεγαλώσει και άλλο η ΕΕ, απλώς εντείνει το πρόβλημα και θα γίνει ακόμη πιο δυσλειτουργική. Είναι η αντίθετη κατεύθυνση από την επιβεβλημένη δηλαδή την σμίκρυνση.

Επίσης οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν θα μπορέσουν να πιάσουν ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εντός της ΕΕ, κάτι που θα καταφέρουν αν αποτελέσουν χωριστό γκρουπ, με ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας. Στο τέλος θα διαλυθεί η ΕΕ, αν πάνε να την μεγαλώσουν και η Αντί-ΝΤΠ θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Ενώ αν δημιουργηθούν ξεχωριστές Ανατολική και Δυτική ΕΚ, θα μπορέσουν να προχωρήσουν και η Ανατολική να πλησιάσει την Δυτική όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα μελλοντικά να δημιουργήσουν στενές σχέσεις ώστε να είναι σχεδόν σαν ένα γκρουπ. Βέβαια αυτή η δυνατότητα δίνεται μεταξύ οποιονδήποτε δύο γκρουπ. Αν δημιουργηθούν ξεχωριστά γκρουπ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, θα είναι πληθυσμιακά κοντά στη Βόρεια Αμερικανική που θα περιλαμβάνει ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό. Αλλιώς, αν η Ευρωπαϊκή είναι ενιαία, τότε και η Αμερικανική θα πρέπει να γίνει ενιαία. Αυτό θα είναι αρκετά προβληματικό.

Η ανομοιογένεια με μία χώρα μόνο, το Μεξικό, είναι διαχειρίσιμη. Αν είναι πολλές οι χώρες, θα γίνει και εκεί μπάχαλο όπως και στην ΕΕ και στο τέλος θα διαλυθεί η Αμερικανική Ένωση. Σε αυτό θα συμβάλλει σημαντικά η Αντί-ΝΤΠ. Θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση, πριν την εφαρμογή του σχεδίου της ΝΤΠ. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της ΝΤΠ δεν θα προχωρήσει. Απλά μπορεί να ταλαιπωρηθούμε χωρίς λόγο και για άλλες δεκαετίες, πριν τελικά εγκαταλειφθεί.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως η συμβιβαστική λύση είναι ο καλύτερος δρόμος από όλες τις απόψεις. Μάλιστα όσο το γρηγορότερο γίνει, τόσο το καλύτερο για όλους. Δεν κερδίζουν τίποτα όσο το καθυστερούν, όλοι χάνουν και αυξάνουν οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις όπως το ΜΠΡΑΦ και στις πιο ακραίες δηλαδή στο τέλος του κόσμου.

Άρης

Scroll to Top