Χαριστικά στην Ανατολική ΕΚ

Χαριστικά στην Ανατολική ΕΚ

Έχουμε αναφέρει είκοσι έξι χώρες που πιθανώς θα είναι μέλη της Ανατολικής ΕΚ (Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας). Οι δεκατρείς από αυτές είναι ήδη μέλη της ΕΕ. Στην Ευρωζώνη είναι : 1) Ελλάδα 2) Κύπρος 3) Κροατία 4) Σλοβενία 5) Σλοβακία 6) Λιθουανία 7) Λετονία 8) Εσθονία. Στην ΕΕ, εκτός Ευρωζώνης, είναι : 1) Πολωνία 2) Τσεχία 3) Ουγγαρία 4) Ρουμανία 5) Βουλγαρία.

Είναι άλλες δεκατρείς χώρες εκτός ΕΕ : 1) Ρωσία 2) Λευκορωσία 3) Ουκρανία 4) Μολδαβία 5) Γεωργία 6) Αρμενία 7) Βοσνία 8) Σερβία 9) Μαυροβούνιο 10) Αλβανία 11) Βόρεια Μακεδονία 12) Τουρκία 13) Ισραήλ. Οι εφτά προβλέπεται να γίνουν μέλη της ΕΕ, για κάποιες θα πάρει αρκετό καιρό. Αυτές που δεν προβλέπεται να γίνουν μέλη είναι Ρωσία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ισραήλ, Αρμενία, Γεωργία.

Για την Λευκορωσία μάλλον δεν προβλέπεται λόγω της στενής σχέσης που έχει με την Ρωσία. Από τις έξι χώρες, Ρωσία και Λευκορωσία δικαιούνται πέρα από κάθε αμφιβολία να γίνουν μέλη της ΕΕ. Έχουν στενούς ιστορικούς, πολιτικούς, φυλετικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς δεσμούς με πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα 3/4 του πληθυσμού της Ρωσίας κατοικούν στο ευρωπαϊκό τμήμα και το 85% των κατοίκων του ασιατικού τμήματος είναι ευρωπαϊκής καταγωγής.

Για Τουρκία, Ισραήλ, Αρμενία, Γεωργία, η συμμετοχή στη Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία είναι χαριστική. Χαριστική επίσης είναι η συμμετοχή της Κύπρου τόσο στην Ανατολική ΕΚ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 100% του πληθυσμού της Κύπρου κατοικεί στην Ασία αλλά επειδή είναι συγγενείς με τους Έλληνες, συμμετέχουν στην ΕΕ και βέβαια θα μπορούν να συμμετέχουν στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία.

Επειδή στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο πληθυσμός είναι περίπου εκατό εκατομμύρια λιγότερος από του γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης (418 εκατ.), χαριστικά προστίθενται άλλες πέντε χώρες, από τις οποίες η Κύπρος είναι ήδη μέλος της ΕΕ. Τον μεγαλύτερο πληθυσμό τον συνεισφέρει η Τουρκία, 85 εκατομμύρια. Οι υπόλοιπες προσθέτουν λιγότερο από 20 εκατομμύρια.

Οι σημερινοί Τούρκοι προέρχονται περισσότερο από αυτούς που κατοικούσαν στην περιοχή τον καιρό του Βυζαντίου και λιγότερο από τους κατακτητές που ήρθαν από τις στέπες της Ασίας. Το αρχικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργήθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών και αφορούσε τις χώρες που συμμετείχαν σε αυτές δηλαδή τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Επειδή οι Σταυροφόροι επιβουλεύονταν τα εδάφη του Βυζαντίου και των Ρως, άλλαξε το σχέδιο ώστε οι απόγονοι των Σταυροφόρων να μπορούν να ελέγχουν μέσω της ΕΕ, τα εδάφη των απογόνων των Βυζαντινών και των Ρως. Ενώ οι σημερινοί Τούρκοι χαριστικά μπορούν να βρίσκονται στην Ανατολική ΕΚ, δεν μπορούν να βρίσκονται στην ΕΕ διότι το Βυζάντιο ήταν στην Ανατολική Ευρώπη. Το Βυζάντιο είναι κοινό σημείο αναφοράς των Βαλκάνιων και των σημερινών Τούρκων.

Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι από τις πιο ισχυρές συνιστώσες της ΝΤΠ, μάλλον η πιο ισχυρή. Το να γίνει δεκτό το Ισραήλ στην Ανατολική ΕΚ δεν αποτελεί υποχώρηση προς τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό αλλά μέρος της συμφωνίας, για να δεχτούν την συμβιβαστική λύση της Αντί-ΝΤΠ, όπου η Ανατολική Ευρώπη είναι ξεχωριστό γκρουπ από την Δυτική.

Τότε και μόνο τότε θα συμμετέχει το Ισραήλ στην Ανατολική ΕΚ. Βέβαια θα χρειαστούν επίσης εγγυήσεις καλής συμπεριφοράς και μεγάλα ανταλλάγματα από τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό, προς την Ανατολική ΕΚ. Με την ομαδοποίηση που προτείνεται στην συμβιβαστική λύση, είναι δύσκολη η συμμετοχή του Ισραήλ στο γκρουπ 5 των Αραβικών χωρών.

Παρομοίως είναι δύσκολη η συμμετοχή Αρμενίας και Γεωργίας στο γκρουπ 8 όπου πιθανώς θα συμμετέχουν οι χώρες της Κασπίας με Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν. Όλες οι χώρες του γκρουπ είναι μουσουλμανικές ενώ Γεωργία και Αρμενία είναι Ορθόδοξες Χριστιανικές. Βρίσκονται πάνω στο επικρατέστερο συμβατικό όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, τον Καύκασο.

Όπως έχει εξηγηθεί, η Ευρώπη δεν είναι πραγματική ήπειρος αλλά συμβατική, μέρος της μεγαλύτερης ηπείρου, της Ευρασίας. Ευρώπη και Ασία συνιστούν μαζί μια ήπειρο. Από τους αρχαίους χρόνους έχει επικρατήσει να θεωρούνται χωριστές, με συμβατικά σύνορα, τα οποία δεν είναι ξεκάθαρο που βρίσκονται, διότι δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία. Το ζητούμενο δεν είναι να συμμετέχουν Τουρκία, Ισραήλ, Αρμενία, Γεωργία στην ΕΕ αλλά να δημιουργηθεί ξεχωριστή Ανατολική ΕΚ που να έχει πληθυσμό περίπου όσο η Δυτική.

Όμως αν κάποιοι κάνουν σχέδια για συμμετοχή Τουρκίας και Ισραήλ σε ενιαία ΕΕ, μάλλον θα απογοητευτούν, ειδικά αν αφήνουν την Ρωσία απέξω. Δεν θα επιτρέψει ποτέ η Αντί-ΝΤΠ, να προχωρήσει ενιαία ΕΕ όπως προβλέπει το ηλίθιο σχέδιο της ΝΤΠ. Η συμβιβαστική λύση που προτείνεται έχει ήδη πολύ συμβιβασμό και δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερο. Αν δεν την δεχτεί η ΝΤΠ, θα γίνει το ΜΠΡΑΦ και θα ηττηθεί η ΝΤΠ ή θα έλθει το τέλος του κόσμου. Πέρα από αυτά δεν θα λειτουργήσει για μια σειρά από λόγους.

Διάλυση Ευρωπαϊκής Ένωσης

Άρης

Scroll to Top