Δυνητικοί σύμμαχοι

Δυνητικοί σύμμαχοι

Είπαμε ότι κατά σειρά πιθανότητας Σαμαράς, Καραμανλής, Μητσοτάκης θα μπορούσαν να είναι δυνητικά σύμμαχοι. Αυτό βέβαια έχει αρκετές δυσκολίες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το γυρίσουν στην γραμμή του Τραμπ. Μπροστά στις κωλοτούμπες που έχουν κάνει, αυτή δεν είναι και τόσο μεγάλη. Αν το κάνουν, θα έχουν και οφέλη. Αν δεν το κάνουν, τους περιμένουν πολύ δύσκολες ώρες.

Σαμαράς και Καραμανλής είναι λίγο προς το πατριωτικό. Ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα διεθνιστής. Πάραυτα μπορεί να κάνει και αυτός την κωλοτούμπα. Δικό του θέμα είναι. Ο Σαμαράς δεν έχει τόσες πολλές δεσμεύσεις όπως οι άλλοι. Θα τον κάνουμε Πρόεδρο άμεσα, μετά την κυρα-Κατερίνα και τελειώνει η ιστορία του. Αν θέλει! Αν δεν θέλει, τον περιμένουν δύσκολες ώρες.

Η σειρά του Καραμανλή για Πρόεδρος αργεί γιατί μετά τον Σαμαρά, έχουμε πει να βάλουμε τον Τζέφρη, το 2030. Θα κάθονται μόνο μία πενταετία για να τακτοποιούνται περισσότεροι. Μετά τον Τζέφρη θα βάλουμε τον Καραμανλή. Όμως αυτό είναι το 2035. Είναι δεκατέσσερα χρόνια, μεγάλο διάστημα. Εν τω μεταξύ μπορούμε να τον κάνουμε Σύμβουλο Πρωθυπουργού όπως ήταν ο Βαρβιτσιώτης και ο Κεφαλογιάννης στην διάρκεια της δικής του θητείας.

Πρέπει όμως να του φύγει αυτή η εμμονή που έχει με την ΕΕ. Ο θείος του Καραμανλή μας έβαλε εκεί. Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε εκ των υστέρων καταστροφική. Τότε δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Παγκόσμια διαμορφώνεται μια τελείως διαφορετική κατάσταση την οποία την έχουμε περιγράψει σε διάφορα άρθρα. Κύκλοι του Καραμανλή λένε ότι έχει εκφράσει προβληματισμούς για την πορεία την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τι με αυτό; Δεν είναι αρκετό. Εξέφρασε προβληματισμούς και άρα καθάρισε; Όχι βέβαια. Αν θέλει! Αν δεν θέλει θα είναι ο πρώτος που θα κάψουμε. Μετά ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι, αν χρειαστεί. Θα κάψουμε όσους είναι απαραίτητο.

Πάμε τώρα στον Μητσοτάκη. Θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός; Πρέπει να κάνει κωλοτούμπα και να δυσαρεστήσει κάποιους που τον υποστήριξαν. Πρέπει να το γυρίσει στην γραμμή του Τραμπ. Επίσης πρέπει να αλλάξουν υπουργοί και υφυπουργοί. Πρώτα θα φύγουν Χρυσοχογίδηδες και λοιποί Πασοκογενείς. Μετά θα φύγουν και προερχόμενοι από την Νέα Δημοκρατία που δεν είναι στην γραμμή Τραμπ. Δεχόμαστε την ειλικρινή μεταμέλεια.

Θέλει ο καραμανλικός Κουμουτσάκος να είναι υποψήφιος για κάποιο αξίωμα υπουργού ή υφυπουργού; Θα κάνει δημόσια δήλωση με την οποία θα διορθώνει την προηγούμενη άκρως ατυχή δήλωση του για το τέλος του κόσμου με την εκλογή Τραμπ. Πρέπει να πείσει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι βρίσκεται πλέον στην γραμμή Τραμπ. Βέβαια θα μπουν και κάποια άτομα στην κυβέρνηση που ήταν εξαρχής στην γραμμή Τραμπ και όχι απλώς μετανοήσαντες.

Δεν θέλει ο Μητσοτάκης να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις; Θα ρίξουμε την κυβέρνηση του! Πως θα γίνει δεν θα το πούμε από τώρα. Η Οργάνωση Τραμπ δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά έχει συμμάχους σε όλο τον κόσμο. Είναι μια αντίπαλη κλίκα στην ακραία παγκοσμιοποίηση και υποστηρίζει μια ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Κυρίως βρίσκεται στον χώρο της κεντροδεξιάς. Ο Τραμπ είναι κυρίαρχος στον χώρο της κεντροδεξιάς στην Δύση. Χρειάζονται όμως κάποιες διορθωτικές κινήσεις σαν αυτές που προτείνουμε εδώ και σε άλλες χώρες.

Αν δεν θέλει ο Μητσοτάκης να κάνει την διορθωτική κίνηση, θα φύγει και θα μπει άλλος στην θέση του ως αρχηγός το πρώτου κόμματος της κεντροδεξιάς. Τώρα αν κατορθώσει (ο νέος αρχηγός) να κερδίσει τις εκλογές αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ένα ερώτημα. Ενδεχομένως να κερδίσει η κεντροαριστερά. Ενδεχομένως να μείνει για αρκετά χρόνια η κεντροαριστερά. Δεν είναι κάτι που θέλουμε αλλά αν δεν δεχτεί ο Μητσοτάκης να κάνει την διορθωτική κίνηση δεν θα μας αφήσει άλλη εναλλακτική. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Βέβαια τους δίνουμε κι άλλες επιλογές. Αν θέλουν μπορούν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα θα τους πάρουν όλους, αν το ζητήσουν. Δεν θέλουν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ; Μπορούν να επανατοποθετηθούν στον χώρο της κεντροαριστεράς τόσο στο καταστατικό, όσο και στην επικοινωνία τους με τους ψηφοφόρους. Να πουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας. Να έχουν οι κρυφό-ΠΑΣΟΚΟΙ την απαίτηση να κάνουν κουμάντο στο χώρο της κεντροδεξιάς; Ε αυτό είναι άνω ποταμών!

Ηλίας

Scroll to Top