Καλοσύνη κι όχι αδυναμία

Καλοσύνη κι όχι αδυναμία

Κάποιοι ενοχλήθηκαν από κάτι που γράφτηκε σε προηγούμενο άρθρο. Πως πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να δουν τους Μητσοτάκηδες και τους Καραμανλήδες κρεμασμένους στο Σύνταγμα. Δεν έγραψα θα τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα, αν και αυτό δεν αποκλείεται. Ελάτε στη θέση των εξαγριωμένων κεντροδεξιών και θα διαπιστώσετε πως η στάση τους είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Πες πως είσαι κεντροδεξιός, συντηρητικός, πατριώτης. Δεν λέω ακροδεξιός, υπερσυντηρητικός, υπέρ-πατριώτης αλλά μετριοπαθής. Βέβαια αυτά που ισχύουν για τους μετριοπαθείς ισχύουν και για τους πιο ακραίους. Βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπου ηγούνται άνθρωποι εκτός αυτού του χώρου. Οι Μητοστάκηδες δεν ανήκουν σε αυτό τον χώρο. Ανήκουν στον Πασοκικό χώρο και μάλιστα είναι οι ιδρυτές του κόμματος που τελικά μετά από έναν αιώνα εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές, το κόμμα των Ξυπόλητων του Κωστή Μητσοτάκη, παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ιδρύθηκε το 1878.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε έναν αιώνα, παρά τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1974. Το Κόμμα των Ξυπόλητων εξελίχθηκε σε Κόμμα των Φιλελεύθερων που εξελίχθηκε σε Ένωση Κέντρου που εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ. Στα χρόνια πριν την επταετία, ο ορισμός του κέντρου ήταν διαφορετικός. Το κέντρο βρισκόταν ανάμεσα στην υποτιθέμενη «δεξιά» και στους κομμουνιστές δηλαδή ο χώρος που κατέλαβε στην μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ. Στην μεταπολίτευση άλλαξε ο ορισμός του κέντρου ως ο χώρος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. 

Από την μία έχουμε τους Μητσοτάκηδες που είναι οι ιδρυτές του Πασοκικού χώρου και από την άλλη τους Καραμανλήδες που δεν ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. Ο Καραμανλής ήταν δεξιός σοσιαλιστής, συνεργάτης των Γερμανών και ομοφυλόφιλος. Κατόρθωσε να πλασαριστεί ως δεξιός, πατριώτης, συντηρητικός και κοντά στην θρησκεία ενώ δεν ήταν τίποτα από αυτά.

Επιπλέον τόσο ο θείος όσο και οι ανιψιός, δημιούργησαν ένα κύκλο ομοφυλόφιλων που διοικούσε το κόμμα και διαφέντευε τον συντηρητικό χώρο. Οι πραγματικοί συντηρητικοί που δεν μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι κρατιούνταν στο παρελθόν και κρατιούνται στο παρόν χαμηλά. Προωθούνται οι ομοφυλόφιλοι και οι της συμμαχίας των σεξουαλικών αποκλίσεων.

Δηλαδή για να πάει κανείς μπροστά στην Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι γκέι ή μπάι. Οι άλλοι δεν μπορούν να πάνε μπροστά επειδή εκφράζουν αυτό που είναι ο χώρος δηλαδή είναι εναρμονισμένοι με τον χώρο και τους ψηφοφόρους. Στον συντηρητικό, πατριωτικό, κεντροδεξιό χώρο δεν μπορείς να πας μπροστά αν είσαι συντηρητικός, πατριώτης και κεντροδεξιός.

Όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούριο. Όταν ήρθαν οι Μητσοτάκηδες στην Νέα Δημοκρατία ήξεραν οι εξαγριωμένοι κεντροδεξιοί από που ήρθαν. Και για τους Καραμανλήδες ήξεραν πως είναι ομοφυλόφιλοι και πως έχουν δημιουργήσει το αδελφάτο της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι πως τα πράγματα διαρκώς χειροτέρευαν αντί να καλυτερεύουν.

Χρειάζεται πολλές σταγόνες για να γεμίσει το ποτήρι αλλά μία για να ξεχειλίσει. Μπορεί κανείς να κάνει υπομονή για καιρό αλλά κάποτε η υπομονή εξαντλείται. Επίσης συνετέλεσε η καταστροφή στην οποία οδήγησε την χώρα ο ανιψιός Καραμανλής, απόρροια της ευρωπαϊκής πορείας που ξεκίνησε ο θείος Καραμανλής. Και παρόλη την καταστροφή, Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες εμμένουν στην καταστροφική πορεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι Καραμανλήδες. Είναι πιο εύκολο να αντιληφθούν οι ψηφοφόροι πως οι Μητσοτάκηδες δεν ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. Για τους Καραμανλήδες είναι πιο δύσκολο. Όταν απαλλαγούν από τους Καραμανλήδες οι εξοργισμένοι κεντροδεξιοί, θα είναι εύκολο να στείλουν τους Μητσοτάκηδες εκεί από όπου ήρθαν, στην Ένωση Κέντρου και στους Φιλελεύθερους.   

Από την άλλη είναι εύκολο να «κάψουν» πολιτικά τον Καραμανλή. Παρόλα τα φρικτά πράγματα που έχουν κάνει Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες στην Ελλάδα και στην κεντροδεξιά, οι εξαγριωμένοι κεντροδεξιοί αναγνωρίζουν πως για δεκαετίες βρισκόντουσαν στον ίδιο κόμμα και έδιναν κοινούς αγώνες, αν και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες, πόσο μάλλον να ηγούνται.

Όταν βγαίνει μια φήμη, όσο έντονη και να είναι, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να είναι κάποιοι κακοί άνθρωποι που την διαδίδουν, προσπαθώντας να βλάψουν αυτόν ή αυτούς για τους οποίους την διαδίδουν. Μόνο κακοί άνθρωποι διαδίδουν ψεύτικες φήμες. Επομένως για μια φήμη, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να μην ισχύει.

Εάν όμως βγουν αποδείξεις, τότε πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ισχύει. Ο Καραμανλής και ο κύκλος του εκλαμβάνουν την υπερβολική καλοσύνη ως αδυναμία. Διότι υπερβολική είναι η καλοσύνη να δίνουν οι εξαγριωμένοι κεντροδεξιοί τέτοια ευκαιρία στον Καραμανλή και στον κύκλο του, μετά από αυτά τα φρικτά πράγματα που έχουν κάνει στην Ελλάδα και στην κεντροδεξιά.

Για τον παλιό καιρό, για τους κοινούς αγώνες, τους δίνουν την ευκαιρία να αποσυρθούν σχετικά αλώβητοι, έχοντας μια «καλούτσικη» υστεροφημία. Αν όμως οι Καραμανλήδες και ο κύκλος τους αντιλαμβάνονται την υπέρμετρη καλοσύνη ως αδυναμία, στο τέλος θα «το φάνε το κεφάλι τους». Θα γίνουν ρεζίλι όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς. Τότε θα αναγκαστούν να φύγουν σε κάποια ξένη χώρα όπως η Γαλλία ή η Γερμανία όπου εκεί τουλάχιστον δεν θα τους αναγνωρίζουν όσοι τους συναντούν στον δρόμο.

Επειδή πολλοί από αυτούς έχουν οικογένειες, παιδιά και γυναίκες, θα ήταν άσχημο να επιβεβαιωθεί αυτό που φημολογείται. Θα έχουν πρόβλημα και τα παιδιά τους, όχι μόνο οι ίδιοι. Ας σκεφτούν τουλάχιστον τα παιδιά τους και ας αποσυρθούν όχι μόνο επιφανειακά αλλά και παρασκηνιακά ή ας πάνε με τους Μητσοτάκηδες στο κέντρο και αριστερότερα. Αυτό τον πόλεμο δεν πρόκειται να τον κερδίσουν. Η Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ θα επικρατήσει παγκόσμια και στην Ελλάδα, όποιο μέσο κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει.

Ευάγγελος

Scroll to Top