Συμφωνία μεγάλων δυνάμεων

Συμφωνία μεγάλων δυνάμεων

Άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να ψηφίσετε τα τρία κόμματα, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είναι επειδή δεν έχουν καμία επαφή και επικοινωνία με τα κέντρα διεθνών αποφάσεων. Για εμάς τους Έλληνες, η Ελλάδα είναι όλος ο κόσμος. Για τον υπόλοιπο κόσμο, η Ελλάδα δεν είναι κάτι σημαντικό, εκτός από το γεγονός πως ήταν η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. Ωραίες παραλίες σαφώς και έχουμε. Δεν εννοώ τις φυσικές ομορφιές αλλά το πόσο σημαντική είναι η χώρα στο παγκόσμιο σκηνικό.

Αναφέρθηκε πως οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ήδη συμφωνήσει σε κάποια σημεία εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης, διαφορετικής από το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ. Την αγνοούν παντελώς σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι οι μεγάλες δυνάμεις; Οι είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp) είναι : Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Μεξικό, Νότιος Κορέα, Καναδάς, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ταϊβάν, Αυστραλία.

Οι πέντε πρώτες έχουν σχεδόν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ και οι δέκα πρώτες το 60%. Οι G20 που είναι περίπου οι είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες, έχουν το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αν το δούμε από μια άλλη άποψη, οι είκοσι ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες είναι : ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Νότιος Κορέα, Πακιστάν, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βραζιλία, Ινδονησία, Αίγυπτος, Ουκρανία, Αυστραλία, Ιράν, Ισραήλ, Βιετνάμ, Πολωνία.

Αυτές που είναι στις πρώτες θέσεις και των δύο κατατάξεων είναι οι μεγάλες δυνάμεις. Μπορεί να είναι φτωχές χώρες όπως πχ η Ινδία που ο μεγάλος πληθυσμός την καθιστά οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Οι G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία) είναι μαϊμού G7! Δεν είναι οι εφτά ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Υπάρχουν κάποιες που δεν είναι τόσο ισχυρές και λείπουν κάποιες άλλες που είναι ισχυρές. Κίνα, Ινδία είναι στις μεγάλες δυνάμεις.

Ο Καναδάς δεν είναι στις μεγάλες δυνάμεις ούτε η Γερμανία στην οποία έχουν υποταχθεί Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης. Είναι ισχυρή οικονομικά αλλά στρατιωτικά δεν βρίσκεται στις είκοσι πρώτες θέσεις. Ενώ η Ρωσία είναι στις μεγάλες δυνάμεις. Είναι περίπου ισάξια της Γερμανίας σε μέγεθος οικονομίας και δεύτερη στρατιωτική δύναμη. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία είναι στις μεγάλες δυνάμεις αλλά όχι στις πρώτες θέσεις.

Μην μπερδεύουμε το μέγεθος της οικονομίας με το πόσο πλούσια είναι μια χώρα. Μια μικρή χώρα μπορεί να είναι πολύ πλούσια αλλά δεν είναι ισχυρή. Οι G7 είναι σχετικά πλούσιες χώρες με αναπτυγμένες οικονομίες. Μπορούμε να πούμε πως είναι οι πιο πλούσιες από τις ισχυρές αλλά δεν είναι οι πιο ισχυρές. Ούτε είναι οι πιο πλούσιες γιατί υπάρχουν πολύ πιο πλούσιες μικρές χώρες.

Το μέγεθος της οικονομίας και η στρατιωτική ισχύς επηρεάζονται από τον πληθυσμό. Βέβαια υπάρχουν χώρες με μεγάλο πληθυσμό που δεν έχουν μεγάλη οικονομία ή στρατιωτική ισχύ. Αυτές είναι πολύ φτωχές χώρες. Οι είκοσι πιο πολυπληθείς χώρες είναι: Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Πακιστάν, Νιγηρία, Βραζιλία, Μπαγκλαντές, Ρωσία, Μεξικό, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Αιθιοπία, Αίγυπτος, Βιετνάμ, Κογκό, Ιράν, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 88η θέση ως προς τον πληθυσμό, στην 54η θέση ως προς το μέγεθος της οικονομίας και στην 30η ως προς την στρατιωτική ισχύ. Το ό,τι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των διεθνών αποφάσεων και εξελίξεων, είναι κατανοητό. Δεν είναι η Ελλάδα στις μεγάλες δυνάμεις, είναι δεύτερη ή τρίτη κατηγορία. Άλλο όμως να μην είναι στην πρώτη γραμμή και άλλο να είναι τελείως εκτός και με παντελή άγνοια των εξελίξεων, εξαιτίας της ανεπάρκειας των ηγετών της.

Αυτοί οι άνθρωποι που ηγούνται στα τρία πρώτα κόμματα, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και κυρίως ο Μητσοτάκης είναι στην καρακοσμάρα τους. Περιμένουν από τον Μακρόν και τον Σολτς να τους πουν τι γίνεται και αυτοί τους λένε τα μισά και κάπως αλλαγμένα. Μετά έρχονται και τα λένε και στους άλλους, σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και στα ΜΜΕ. Όλοι μαζί βρίσκονται σε παντελή άγνοια των διεθνών εξελίξεων και έτσι βρίσκονται και οι πολίτες που δεν παρακολουθούν ιστότοπους όπως αυτός που βρίσκεστε τώρα.

Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και κυρίως ο Μητσοτάκης, αρνούνται να δουν την διεθνή πραγματικότητα. Δεν έχουν κανένα κύρος διεθνώς, τους «έχουν για σφαλιάρες» σε διεθνές επίπεδο. Δεν έχουν την προσωπικότητα, τις γνώσεις και τις ικανότητες για να αποκτήσουν κύρος. Είναι οι κακοί, ανεπαρκείς ηγέτες μιας μικρής χώρας. Αυτό συμβαίνει ειδικά με τον Μητσοτάκη, πέρα από το γεγονός πως τον στηρίζει ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός. Τα ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως ήταν καλός πρωθυπουργός ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας από τους χειρότερους του Νεοελληνικού κράτους.

Εμείς ούτε πρωθυπουργοί είμαστε ούτε αρχηγοί της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ούτε αρχηγοί του τρίτου κόμματος ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές ούτε μεγαλοδημοσιογράφοι αλλά ξέρουμε τι γίνεται διεθνώς γιατί φροντίζουμε να μάθουμε από τις σωστές πηγές. Αυτά που λέμε θα γίνουν μακροχρόνια αλλά μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να πραγματοποιηθούν. Σε λίγο, βραχυχρόνια, έχουμε εκλογές. Μαυρίστε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Να μην πάρουν πάνω από 25%.

Βασίλειος

Scroll to Top