Συλλήψεις για Καραϊβάζ

Συλλήψεις για Καραϊβάζ

Έγιναν συλλήψεις για την δολοφονία του ΚαραΪβάζ. Πως τους βρήκαν; Ο δολοφόνος αφού εκτέλεσε τον άτυχο δημοσιογράφο φώναξε δυνατά «με λένε Γιάννη Λάλα και έτσι καθαρίζω εγώ». Τον άκουσαν κάποιοι και έτσι τους βρήκαν. Μόνο αυτό που δεν μας είπανε. Μας είπανε πως οι φερόμενοι δράστες, πήγαν στον τόπο του εγκλήματος με scooter και λευκό βαν Fiat Doblo, ιδιοκτησίας τους.

Το βαν είχε την επωνυμία, την διεύθυνση και το τηλέφωνο της επιχείρησης καθαρισμού κτιρίων που τους ανήκει. Για την ακρίβεια ανήκει στην γυναίκα ή σύντροφο του Στράτου Λάλα που είναι αλβανικής καταγωγής όπως αλβανικής καταγωγής είναι και η γυναίκα ή σύντροφος του αδελφού του. Ο Γιάννης με το παρατσούκλι Μάγειρας είναι ο φερόμενος συνεπιβάτης του scooter που είχε στα χέρια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα και ο Στράτος είναι ο οδηγός του λευκού βαν.

Οι αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον Γιάννη Λάλα, στο σπίτι του στο Νέο Βουτζά. Αυτός τους κέρασε καφέ, γλυκό του κουταλιού και μετά τους ακολούθησε. Εντάξει δεν τους κέρασε αλλά βγήκε έξω ήσυχα και παραδόθηκε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ο αδελφός του Στράτος συνελήφθη στα γραφεία της εταιρείας καθαρισμού κτιρίων που έχουν στην Νίκαια.

Ως ηθικός αυτουργός αναφέρεται ο Γ.Μ., ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο της παρανομίας που βρίσκεται στην φυλακή, «ο τελευταίος κανονικός μπράβος που έχει απομείνει». Σύμφωνα με ένα σενάριο, τα αδέλφια αρχικά συνεργαζόντουσαν με τον Σαμπρέλα ή Καράφλα Μανώλη Καραγιάννη αλλά μετά πέρασαν σε άλλο στρατόπεδο. Ο Σαμπρέλας ήταν μαζί με τον Βασίλη Γρίβα (Μπιλ), το πρωτοπαλίκαρο του Καλαποθαράκου, για τον οποίο ο Capo di Capi είχε πει «αυτό το παιδί θα κάνει θαύματα».

Ο Γιάννης Λάλας κυκλοφορούσε με μια κόκκινη Φεράρι. Είχε στην πιάτσα την φήμη του πολύ αποτελεσματικού. Επίσης τα αδέλφια είχαν μαγαζί - βιτρίνα, μια καφετέρια στα Δυτικά προάστεια, δεν αναφέρουν τα δημοσιεύματα σε ποια περιοχή συγκεκριμένα. Την επισκέφτηκε η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με μια πληροφορία μετά από καθοδήγηση του Μάλαμα.

Στην υπόθεση δολοφονίας του τραπεζίτη Μάλαμα που ήταν φίλος του Καραϊβάζ, εμπλέκονται τα αδέλφια Λάλα. Τα δύο αδέλφια εμπλέκονται σε δύο άλλες υποθέσεις δολοφονίας, του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη (Dirty Harrry) και του «θείου» του, επίσης πυγμάχου Καπίρη (Κεφάλα). Ο Καπίρης ή Κεφάλας δολοφονήθηκε τον Μάιο του '21, μπροστά σε μια καντίνα στην Μεταμόρφωση.

Είχε επαφές με τον Καπετανάκη, (Σατανά ή Σιαγόνα) και τον Καλαποθαράκο. Δρούσε στις περιοχές Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης. Ο Κοντογιώργης δεν ήταν συγγενής εξ αίματος αλλά το δεξί του χέρι και διάδοχος του. Εκτελέστηκε έξω από το Γυμναστήριο Περσέας, στο Γαλάτσι, λίγους μήνες μετά τον θείο του, τον Δεκέμβριο του '21.

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για οτιδήποτε βγαίνει στην δημοσιότητα προεκλογικά. Στην περίπτωση των συλλήψεων για την δολοφονία του Καραϊβάζ, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να συνελήφθησαν πραγματικά οι δράστες αλλά το καθυστέρησαν εσκεμμένα Μητσοτάκης - Θεοδωρικάκος ώστε να βγει προεκλογικά και να τους δώσει μια προεκλογική ώθηση. Μπορεί όμως να μην είναι αυτοί οι δράστες.

Δηλώνουν αθώοι και σύμφωνα με την δικηγόρο τους, έχουν κατηγορηθεί αλλά δεν έχουν καταδικαστεί ποτέ. Εντύπωση προκαλεί πως πήγαν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα, στο βαν μάλιστα είχαν την διεύθυνση και το τηλέφωνο τους. Συνήθως στις εκτελέσεις πηγαίνουν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα ή κλεμμένο αυτοκίνητο και μετά τους βάζουν φωτιά. Επίσης είχαν πάει και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, για να σκοτώσουν τον Καραϊβάζ αλλά ακυρώθηκε επειδή είχε φύγει μισή ώρα πιο νωρίς.

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφουν, για να δρουν με τόση άνεση, να πηγαίνουν με την επωνυμία, την διεύθυνση και το τηλέφωνο τους, ίσως ενεργούσαν για λογαριασμό του παρακράτους δηλαδή είχαν πολιτική κάλυψη. Το παρακράτος ενίοτε πουλάει ή κάνει νέες συμφωνίες. Πάντως ο Καραϊβάζ κατά δήλωση του ήταν φίλος με τον τραπεζίτη Μάλαμα.

Ο Μάλαμας ήταν μαζί με τον Εκαμίτη Σπύρο Παπαχρήστο και τον Καπέ (Καπετανάκη). Ο Εκαμίτης σκοτώθηκε έξω από την ταβέρνα Κρητικός του Σταύρου Δογιάκη. Ήταν κοντά στο σπίτι που έγινε η δολοφονία της Καρολάιν. Ο Δογιάκης αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν όταν συνελήφθη ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Εκεί κοντά εκτελέστηκε ο συνοδοιπόρος του Καπέ στο έγκλημα, Βασίλης Χρυσόπουλος.

Σύμφωνα με μια πληροφορία, ο πιλότος είχε συγγενική σχέση με τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο που ξεκίνησε επίσης δίπλα στον Καλαποθαράκο. Δολοφονήθηκε επίσης στο Γαλάτσι όπως και η Bella Mafia. Σύμφωνα με ένα σενάριο, ο πιλότος μετέφερε ναρκωτικά στην Μύκονο και άλλα νησιά για τον Δογιάκη και τους συνεργάτες του. Για κάποιους λόγους, το κύκλωμα φοβήθηκε μήπως η Καρολάιν τους καταδώσει ή είχε ήδη μιλήσει.

Δηλαδή η δολοφονία της είχε προληπτικό ή τιμωριτικό χαρακτήρα. Ο πιλότος συναίνεσε για να μην τον σκοτώσουν και αυτόν και μείνει τελείως ορφανό το παιδί του. Ενδεχομένως να μην έκανε την δολοφονία ο ίδιος ο πιλότος αλλά να βοήθησε. Αυτό βέβαια είναι μόνο ένα σενάριο αλλά δένει με τους ισχυρισμούς του πατέρα της Καρολάιν, για ανυπόγραφη επιστολή που πήρε από τον πιλότο.

Σταύρος

Scroll to Top