Διφασική συμφωνία

Διφασική συμφωνία

Τον Πούτιν δεν τον συμφέρει να συμφωνήσει με κανένα άλλο από τον Αμερικάνο Πρόεδρο. Συζητήσεις μπορεί να κάνει με πολλούς, τον Γάλλο, τον Γερμανό, τον Τούρκο, τον Ισραηλινό κλπ ομόλογο του. Μόνο οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι στρατιωτικά ισάξιες με την Ρωσία. Η Κίνα φαίνεται να γέρνει προς την μεριά της Ρωσίας. Στην άλλη πλευρά, ο ισχυρότερος στρατιωτικά αντίπαλος είναι οι ΗΠΑ.

Εδώ έχουμε μια κατάσταση στρατιωτικών επιχειρήσεων ή κατά άλλους εμπόλεμη. Σε αυτή την περίπτωση μιλούν οι στρατιωτικές δυνάμεις μεταξύ τους και οι υπόλοιποι έχουν δευτερεύοντα ρόλο για να μην πω το βουλώνουν. Εκτός αυτού, μόνο με τον Αμερικάνο Πρόεδρο μπορεί να μιλήσει και για γενικότερα θέματα όπως της άρσης των κυρώσεων και της αλλαγής του αποτυχημένου νεοταξικού μοντέλου παγκοσμιοποίησης.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει διαπραγματευτικό ρόλο. Όμως η πολιτική, μιντιακή, οικονομική, νεοταξική ψευτοελίτ είναι πουλημένα τομάρια που έχουν εξαγοραστεί από Γαλλία, Γερμανία, ΕΕ. Επομένως διαπραγματευτικό ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν οι ομογενείς των ΗΠΑ. Θα μπορούσε να πάει μια αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικάνων και Ρωσοαμερικάνων στην Ρωσία να προετοιμάσουν την συνομιλία του Πούτιν με τον Αμερικάνο Πρόεδρο.

Είναι πολλοί  γνωστοί Αμερικάνοι ρωσικής καταγωγής όπως Γούντι Άλλεν, Πάμελα Άντερσον, Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Χάρισον Φορντ, Μάικλ Μπλούμπεργκ, Μπέρνι Σάντερς. Μπορεί να είναι εν μέρει ρωσικής καταγωγής. Οι περισσότεροι είναι Εβραίοι ή Εβραϊκής καταγωγής. Όσοι ρωσικής καταγωγής είναι και εβραϊκής εντάσσονται στο Εβραϊκό λόμπι της Αμερικής. Βέβαια στην αντιπροσωπεία θα είναι κυρίως πολιτικοί και ίσως επιχειρηματίες. Δεν αποκλείεται όμως να συμπεριληφθεί και κάποιο/α γνωστό/α όνομα(τα) από άλλο χώρο, κυρίως για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο. 

Οι υπόλοιποι (Ρωσοαμερικάνοι εκτός Εβραίων) που λογικά συμπεραίνει κανείς πως στην συντριπτική πλειονότητα τους θα είναι Ορθόδοξοι (ή Ορθόδοξης καταγωγής) δεν έχουν την δύναμη του Ελληνοαμερικανικού λόμπι. Επιπλέον οι Ελληνοαμερικάνοι υστερούν αριθμητικά σε σχέση με τους Αμερικανοεβραίους ενώ οι Ορθόδοξοι της Αμερικής είναι περίπου ίσοι με τους Εβραίους. Άρα για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ οι Ελληνοαμερικάνοι, πρέπει σε ένα δεύτερο επίπεδο να δημιουργήσουν λόμπι Ορθόδοξων που ανάμεσα τους θα είναι και πολλοί ρωσικής καταγωγής.

Επομένως μπορεί να φτιαχτεί μια αντιπροσωπεία από Ελληνοαμερικάνους και Ορθόδοξους Ρωσοαμερικάνους για να προετοιμάσει την συνομιλία του Πούτιν με τον Αμερικάνο Πρόεδρο. Τι θα κάνουν οι Ρωσοαμερικάνοι Εβραίοι είναι δικό τους θέμα. Συνήθως οι Εβραίοι έχουν κοινή γραμμή, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια. Αυτή η αντιπροσωπεία πρέπει να είναι δικομματική για να έχει περισσότερο κύρος και αποδοχή. Είναι όμως και ένας άλλος λόγος.

Υπάρχει περίπτωση να μην τα βρουν ο Πούτιν με τον Μπάιντεν. Θα περιμένει λοιπόν ο Πούτιν δυόμιση χρόνια τον Τραμπ, αν πιστεύει πως μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του καλύτερα. Όμως αυτά θα είναι δυόμιση πολύ δύσκολα χρόνια και για την Ρωσία αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Υπάρχει και μια ενδιάμεση λύση, μια διφασική συμφωνία. Όπως και να το κάνουμε τώρα είναι Πρόεδρος ο Μπάιντεν είτε κέρδισε δίκαια τις εκλογές είτε υπήρξε νοθεία όπως ισχυρίζεται η πλευρά του Τραμπ.

Μπορεί να τα βρουν εν μέρει με τον Πούτιν ώστε να μην περάσει και η Ρωσία και ο κόσμος δυόμιση πολύ δύσκολα χρόνια. Δηλαδή να αρθούν οι πιο επιζήμιες κυρώσεις και για την Ρωσία και για τον κόσμο αλλά να μείνουν κάποιες λιγότερο επιζήμιες. Επίσης να μην διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες αλλά τα «πιο χοντρά» θέματα. Στην συνέχεια θα έρθει ο Τραμπ (αν βέβαια εκλεγεί) για να βελτιωθεί σημαντικά και να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Μπορεί και τον Μπάιντεν να τον βολεύει κάτι τέτοιο.

Να δείξει πως ναι μεν έκανε προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία τριβής και διαφωνίας που ο χρόνος θα τα εξομαλύνει περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να αλλάξει το καταστροφικό νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης, πέρα από το ειδικό θέμα της Ουκρανίας. Ο Μπάιντεν αρχικά ήταν υπέρ του μοντέλου αλλά φαίνεται να διαφοροποιείται κάπως. Ο Τραμπ ήταν κατά και για αυτό εξελέγη, εξέφρασε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων. Επομένως ο Τραμπ ίσως είναι ο καταλληλότερος να ολοκληρώσει την αλλαγή αφού ο Μπάιντεν έχει κάνει την στροφή.  

Σπήλιος

Scroll to Top