Εμπόδιο στην πρόοδο

Εμπόδιο στην πρόοδο

Σταδιακή σοσιαλιστικοποίηση

Έχει γίνει τεράστια ζημιά αλλά μπορούν να φτιάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για να επιτευχθεί σύγκλιση με τις πιο πλούσιες χώρες. Οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν μπορούν να επιτευχθούν εντός της ΕΕ. Με τους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης θα ανέβει το μέσο εισόδημα και θα έχει διάφορες θετικές συνέπειες.

Αυτό σημαίνει ψηλότεροι μισθοί για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ψηλότερες συντάξεις, χαμηλότερη ανεργία κλπ. Επιπλέον, το ψηλό μέσο εισόδημα μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε τα καλύτερα συστήματα του κόσμου, (όπως πχ σιδηροδρομικό) που δεν τα έχουν χώρες της ΕΕ. Οι βάσεις μπορούν να μπουν πριν επιτευχθεί το ψηλό εισόδημα. Όμως αυτό τους είναι αδιάφορο.

Τίποτα δεν γίνεται γιατί ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΕ-ΝΤΠ για Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Νεοταξική Δικτατορία, την επικράτηση ενός τελικού σοσιαλισμού και την εξάλειψη κεντροδεξιάς και αριστεράς. Για αυτή τη στάση υπάρχει εξήγηση. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αριστοκρατίας, της ψευτοελίτ, είναι η απόλυτη αφοσίωση στην σοσιαλιστική ιδεολογία (σε μία από τις παραλλαγές της) και κυρίως στο σχέδιο ΝΤΠ-ΕΕ.

Οι άλλοι ας πεθάνουν όπως τα 57 θύματα των Τεμπών, τους είναι παντελώς αδιάφορο. Ό,τι και να συμβεί τους είναι αδιάφορο. Το μόνο που βλέπουν είναι η επιτυχία του σχεδίου. Είναι όπως οι Ναζί που πολεμούσαν με λύσσα και μανία για την νίκη και δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν οι Σοβιετικοί ήταν μέσα στο Βερολίνο. Βλέπουν μόνο την ευρωπαϊκή πορεία και την συνέχεια της, την μεταφορά του μοντέλου της ΕΕ, σε Ασιατική, Αφρικανική, Αμερικανική, κάτω από μία Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία.

Η έννοια του ρυθμού ανάπτυξης είναι κάπως περίεργη, όπως μου τα εξήγησε ειδικός. Ας πούμε πως πιάνουμε μέσους ρυθμούς 6%. Θα πρέπει να πανηγυρίζουμε έξαλλα, να πλέει όλη η χώρα σε πελάγη ευτυχίας. Κι όμως η διαφορά θα είναι ανεπαίσθητη. Ε τότε γιατί να πανηγυρίζουμε αφού η διαφορά θα είναι ανεπαίσθητηΕίναι κάτι που έχει μεγάλα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Ας πούμε πως κάποιος κάνει 1,000 € τον μήνα. Με 6% αύξηση, τον επόμενο χρόνο, θα κάνει 1,060 € και δεν θα προκαλέσει αίσθηση. Σε εφτά χρόνια όμως θα έχει γίνει 1,500 (1,06^7=1,503). Από τον πρώτο χρόνο, στον έβδομο, είναι σημαντική διαφορά, 50% αύξηση. Όμως δεν θα πάει απευθείας στον έβδομο αλλά θα μεσολαβήσουν, ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος, ο πέμπτος, ο έκτος.

Από χρόνο σε χρόνο δεν θα προκαλεί τόση μεγάλη αίσθηση διότι η ακολουθία θα είναι ως εξής: 1,000 1,060 1,123 1,191 1,262 1,338 1,418 1,503. Αν πάρουμε τις διαφορές από χρόνο σε χρόνο θα είναι 60 63 68 71 76 80 85. Να συνεχίσουμε και στα επόμενα πέντε χρόνια. Δίνονται συνολικά παρακάτω, από το 1 μέχρι το 12, ο μισθός (με την υπόθεση πως ξεκινάμε από 1,000) και η διαφορά από χρόνο σε χρόνο.

1,000 1,060 1,123 1,191 1,262 1,338 1,418 1,503 1,593 1,688 1,790 1,897 2,011

60 63 68 71 76 80 85 90 95 102 107 114

Βλέπουμε πως σε 12 χρόνια, ο μισθός έχει διπλασιαστεί. Η διαφορά από χρόνο σε χρόνο συνεχώς μεγαλώνει και σχεδόν διπλασιάζεται. Παρόλα αυτά, από χρόνο σε χρόνο δεν δημιουργεί μεγάλη αίσθηση αλλά έχει τεράστιο αντίκτυπο σε βάθος χρόνου. Είναι όπως μια σκάλα. Κάθε σκαλί που ανεβαίνουμε δεν έχει μεγάλο ύψος αλλά όταν ανέβουμε όλα τα σκαλιά, θα φθάσουμε στον δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κλπ όροφο. Εδώ όσο ανεβαίνουμε, μεγαλώνει και το ύψος κάθε σκαλιού.

Αυτό θα συμβεί σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, κατά μέσο όρο, αν έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 6%. Ανάλογα από το που ξεκινάει κανείς, θα είναι η διαφορά από έτος σε έτος. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται, τόσο μεγαλύτερη η διαφορά από χρόνο σε χρόνο. Αφού ανεβαίνουν το μέσο εισόδημα, ανεβαίνουν και οι συνολικοί φόροι που συγκεντρώνει το κράτος. Έτσι έχει περισσότερα χρήματα να ξοδέψει σε διάφορα συστήματα όπως πχ σιδηροδρόμους.

Σωστά γράφτηκε πως με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ωφελούνται όλοι αλλά περισσότερο οι νέοι καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης δουλεύουν σε βάθος χρόνου. Με 6%, σε 24 χρόνια, αυτός που ξεκίνησε από τα 1,000 € θα έχει φθάσει τις 4,000 €. Σε 24 χρόνια, κάποιοι από τους πιο ηλικιωμένους δεν θα ζουν. Οι νέοι όμως θα ζουν, θα είναι μεσήλικες, με παιδιά εφήβους ή νέους, εκτός αν κατορθώσει να τους σκοτώσει με κάποιο τρόπο το σύστημα ΝΤΠ-ΕΕ.

Ρυθμοί ανάπτυξης 6% είναι ψηλοί αλλά εφικτοί. Σχεδόν 6% είχε η Τουρκία στο διάστημα 2013-2021 και βρισκόταν στο ανώτερο 10% παγκόσμια ενώ εμείς με 0,228% βρισκόμαστε στο κατώτερο 15%. Έτσι κατόρθωσε να μας περάσει η Τουρκία, σε μέσο εισόδημα (ισοτιμία αγοραστικής δύναμης). Σημειωτέον, βρίσκεται εκτός ΕΕ. Η ΕΕ γενικά έχει χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ας πούμε πως δεν πιάνουμε 6%. Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε πάνω από 3%, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Κατανοητό είναι πως όσο πιο ψηλά, τόσο πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Είναι θέμα ικανότητας αυτών που ασκούν οικονομική πολιτική. Το πακέτο ΕΕ-Ευρωζώνη-κακοδιαχείριση ευρωπαϊστών είναι μεγάλο εμπόδιο στην πρόοδο της χώρας. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. 

Υπηρετεί το σχέδιο ΝΤΠ-ΕΕ για Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία και την δημιουργία μιας νέας αριστοκρατίας που θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο. Θα ελέγχει τα ΜΜΕ, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και παρουσιάζοντας το μαύρο - άσπρο και το άσπρο - μαύρο. Ενώ έχουμε καταστραφεί οικονομικά, παρουσιάζουν πως όλα πηγαίνουν καλά. Πρέπει να φύγουν διότι χανόμαστε. 

Παναγιώτης

Scroll to Top