Ένα σενάριο ομαδοποίησης

Ένα σενάριο ομαδοποίησης

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών του Ιουνίου 2023 είναι άνευ σημασίας. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός που έκανε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό βρίσκεται προ κατάρρευσης. Πιθανώς να μην μείνει το ζεύγος Μητσοτάκη για πολύ ακόμη στη διακυβέρνηση της χώρας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Η μία περίπτωση είναι η σαρωτική ήττα της ΝΤΠ με δραστικά μέτρα. Η δεύτερη περίπτωση είναι η συνθηκολόγηση μεταξύ ΝΤΠ και Αντί-ΝΤΠ, με μια συμβιβαστική λύση.

Προτιμότερη είναι η δεύτερη περίπτωση, διότι στην πρώτη θα δημιουργηθούν κάπως ακραίες καταστάσεις που θα είναι δύσκολες για όλους αλλά για τη ΝΤΠ καταστροφικές. Όποια και από τις δύο εναλλακτικές να συμβεί, θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα. Στην πρώτη περίπτωση θα είναι πολύ μεγαλύτερες, τεραστίων διαστάσεων.

Αναφέρθηκε ένα ενδιαφέρον σενάριο ομαδοποίησης χωρών που κατά την άποψη μου χρειάζεται περαιτέρω εξέταση. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη εναλλακτική, από όσες αναφέρθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει. Βέβαια όλες οι περιπτώσεις είναι σχετικές σε γενικές γραμμές, αλλάζουν απλώς οι λεπτομέρειες στη σύνθεση των διαφόρων γκρουπ. Στην βάση τους όμως δεν αλλάζουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε τουλάχιστον οκτώ ομάδες χωρών : 1) Βόρειας Αμερικής 2) Κεντρικής και Νότιας Αμερικής 3) Δυτικής Ευρώπης 4) Ανατολικής Ευρώπης 5) Αραβικών χωρών 6) Βόρειας Υποσαχάριας Αφρικής 7) Νότιας Υποσαχάριας Αφρικής 8) Νότιας Κεντρικής Ασίας. Το τελευταίο γκρουπ περιλαμβάνει τουλάχιστον Ιράν - Αφγανιστάν - Πακιστάν.

Όπως εξηγήθηκε, πληθυσμιακά είναι μικρότερο από τα άλλα γκρουπ, αν είναι μόνο αυτές οι τρεις χώρες. Έτσι σε ένα σενάριο προστίθεται η Τουρκία και σε άλλο οι χώρες της Κασπίας. Έχουν περίπου ίδιο πληθυσμό, αθροιστικά οι χώρες της Κασπίας (88 εκ) και η Τουρκία (85 εκ). Έτσι και στις δύο περιπτώσεις, το γκρουπ της Νότιας Κεντρικής Ασίας έχει πληθυσμό 425 - 430 εκατομμύρια.

Στο δεύτερο σενάριο (αν οι χώρες της Κασπίας προστεθούν στο γκρουπ της Νότιας Κεντρικής Ασίας), η ΕΕ σπάει σε Δυτική και Ανατολική και στην Ανατολική προστίθενται Ρωσία και Τουρκία. Γεωγραφικά και πολιτισμικά, η Τουρκία κολλάει καλύτερα στο γκρουπ της Ανατολικής ΕΚ (Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας), από τις χώρες της Κασπίας. Μια δυσκολία είναι πως οι χώρες της Κασπίας, παραδοσιακά είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι χώρες αυτές είναι : Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν. Εξαρτάται πως θα το δει η Ρωσία. Οι καλές σχέσεις μπορούν να παραμείνουν. Εξάλλου θα υπάρχουν σχέσεις και μεταξύ των γκρουπ. Από την άλλη, το γκρουπ της Ανατολικής ΕΚ κερδίζει χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και γίνεται πιο αμιγώς Ανατολικοευρωπαϊκό.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε μια τεράστια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί. Το «ανήκομεν εις την Δύση» που έλεγε ο ψευτο - Εθνάρχης Καραμανλής, αφορούσε το οικονομικό σύστημα, όταν στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης υπήρχε κομμουνισμός. Όμως από τα τέλη του '80, δεν υπάρχει κομμουνισμός στην Ανατολική Ευρώπη.

Κάποιοι ηλίθιοι Έλληνες νομίζουν πως είναι Δυτικοευρωπαίοι. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ανατολικότερο και νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, δηλαδή πιο ανατολικά από αρκετές Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι άλλοι ηλίθιοι νομίζουν πως οι Ανατολικοευρωπαίοι βρίσκονται σε χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο από εμάς. Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση στην Ανατολική Ευρώπη, από άποψη μέσου εισοδήματος σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp).

Να επαναλάβω τις πρώτες δεκαπέντε χώρες στην Ανατολική Ευρώπη : Τσεχία, Κύπρος, Σλοβενία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Κροατία, Σλοβακία, Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία. Ακολουθούν Μαυροβούνιο, Λευκορωσία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία. Στις τελευταίες θέσεις είναι Γεωργία, Αλβανία, Αρμενία, Μολδαβία, Ουκρανία, Κόσοβο.

Συμπεριέλαβα Γεωργία και Αρμενία καθώς μπορεί να βρίσκονται στο γκρουπ της Ανατολικής ΕΚ. Και η Κύπρος γεωγραφικά ανήκει στην Ασία. Το Κόσοβο δεν είναι ακριβώς κράτος. Αν τις μέτρησα καλά, είναι 23 χώρες στην Ανατολική Ευρώπη, συν Γεωργία, Αρμενία και Κόσοβο, μας κάνουν 26 χώρες. Η Ελλάδα που βρίσκεται στην 13η θέση, είναι κάτω από το μέσο.

Δηλαδή είμαστε κάτω από το μέσο της Ανατολικής Ευρώπης. Τόσα χρόνια σας κοροϊδεύουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πως δήθεν πηγαίνει καλά η οικονομία ενώ πηγαίνει κατά διαόλου. Και εσείς πήγατε και δώσατε αυτοδυναμία στη ΝΔ. Μπράβο ζώα! Παρένθεση ήταν αυτό, εκτός θέματος. Δεν μπορώ, αγανακτώ, διότι το δούλεμα των Ελλήνων πολιτών από το σύστημα, πάει σύννεφο. Άλλο είναι το θέμα μας.

Ανήκομεν εις την Ανατολική Ευρώπη, από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς, γεωγραφικά, πολιτισμικά, ιστορικά, οικονομικά, φυλετικά. Αν έχουμε κάνει σωστά τις πράξεις, το γκρουπ της Ανατολικής ΕΚ έχει πληθυσμό 417 εκατομμύρια, το γκρουπ της Δυτικής ΕΚ 438 εκατομμύρια και το γκρουπ της Νότιας Κεντρικής Ασίας 427 εκατομμύρια.

Είναι και η περίπτωση του Ισραήλ, μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Από πλευράς εισοδήματος, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Κύπρο. Θα είναι προβληματικό να συμπεριληφθεί στο γκρουπ των Αραβικών χωρών ή σε αυτό της Νότιας Κεντρικής Ασίας. Κάτω από προϋποθέσεις, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο γκρουπ της Ανατολικής ΕΚ.

Έχει πληθυσμό σχεδόν 10 εκατομμύρια, οπότε το γκρουπ αποκτά πληθυσμό 427 εκατομμύρια, όσο και της Νότιας Κεντρικής Ασίας. Το Ισραήλ είναι μια περίπτωση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να υπάρξουν 1) επαρκείς εγγυήσεις πως δεν θα προσπαθήσουν να μας την φέρουν και να σπείρουν διχόνοια 2) πολύ μεγάλα ανταλλάγματα από τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό.

Στον πληθυσμό της Δυτικής ΕΚ, περιλαμβάνονται Βρετανία, Νορβηγία, Ελβετία. Είναι πιθανό να συμμετέχουν οι δύο τελευταίες. Αν όμως δεν συμβεί, τότε ο πληθυσμός του γκρουπ γίνεται 424 εκατομμύρια, σχεδόν το ίδιο με τα άλλα δύο. Τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ, είναι λίγο παραπάνω. Δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα ακριβώς αλλά στο περίπου έχουν ίδιο πληθυσμό.

Θα μπορούσε η Ανατολική ΕΚ να χωριστεί σε Επαρχίες. Χωρίς τις χώρες της Κασπίας, το πιθανότερο είναι χωριστεί σε νότιο και βόρειο τμήμα δηλαδή δύο αντί τρεις. Το νότιο τμήμα θα είναι τα Βαλκάνια και ίσως λίγο παραπάνω. Θα το φτιάξουμε και αυτό. Το σημαντικότερο είναι πως το γκρουπ θα έχει ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο από της ΕΕ, με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία χωρών και σχετικά εύκολη είσοδο και έξοδο.

Χρήστος

Scroll to Top