Προοπτική διακυβέρνησης

Προοπτική διακυβέρνησης

Μας ρωτάνε που θα βρεθούν οι άνθρωποι να στελεχώσουν το νέο Αντινεοταξικό κόμμα που θα γίνει κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς. Αυτό είναι το πιο εύκολο από όλα. Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων και εκτός και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι από τους εκτός, έχουν περάσει για μικρό ή μεγάλο διάστημα από το κόμμα αλλά δεν βρίσκονται εντός πλέον.

Ήδη υπάρχουν πολλά κόμματα στον χώρο δεξιά του σοσιαλισμού. Στον σοσιαλιστικό χώρο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία όπως έχει εξηγηθεί. Αυτοί όλοι γιατί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους; Για τρεις λόγους! Επειδή δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον αρχηγό και στις θέσεις. Ο τρίτος λόγος είναι ο βασικός που επηρεάζει και τους άλλους δύο.

Επειδή δεν υπάρχει προοπτική εξουσίας δηλαδή να βρεθεί το σχήμα που θα φτιάξουν στην διακυβέρνηση. Η προοπτική εξουσίας ενώνει και εξαλείφει τις αντιρρήσεις δηλαδή κάνει τους ανθρώπους να «βάλουν αρκετό νερό στο κρασί τους». Όταν κάποιος έχει καλές πιθανότητες να γίνει υπουργός δεν θα κολλήσει σε κάποιες θέσεις που πιθανώς να μην του αρέσουν, θα κάνει υποχωρήσεις. Όταν δεν έχει πολλές πιθανότητες ούτε να βγει βουλευτής, σκέφτεται «τουλάχιστον να είμαι αρχηγός κόμματος να πουλάω μούρη».

Όταν λοιπόν δημιουργηθεί προοπτική διακυβέρνησης, θα «πέσουν όλοι σαν τις ακρίδες». Έτσι δουλεύουν αυτά. Η προοπτική διακυβέρνησης θα δημιουργηθεί από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Δυστυχώς τα συστημικά ΜΜΕ δεν προβάλουν τις παγκόσμιες εξελίξεις που είναι αντίθετες με τα σχέδια τους. Ευτυχώς υπάρχουν ιστότοποι όπως αυτός που βρίσκεστε τώρα που συμπληρώνουν αυτό το κενό ενημέρωσης των συστημικών ΜΜΕ. Βέβαια τέτοιοι ιστότοποι είναι για τους πιο ψαγμένους και όχι αυτούς που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ανοίγουν το τηλεκοντρόλ ή να αγοράζουν τις εφημερίδες που κρέμονται στα περίπτερα.

Οι πιο ψαγμένοι, ανταμείβονται επειδή αφιέρωσαν χρόνο να ψάξουν να βρουν πηγές σωστής ενημέρωσης. Οι πιο ψαγμένοι θα είναι μπροστά στις εξελίξεις. Θα χρειαστεί βέβαια «έλεγχος» κάποιων καναλιών από την Αντί – ΝΤΠ, στο οποίο θα συμβάλλουν οι παγκόσμιες εξελίξεις. Χωρίς τουλάχιστον δύο κανάλια φιλικά προς της Αντί – ΝΤΠ δεν μπορούν να κερδηθούν εκλογές. Μάλλον τα κανάλια θα είναι περισσότερα από δύο.

Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι α) ΜΜΕ β) θέσεις γ) άνθρωποι. Οι θέσεις σε διάφορα ζητήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα ώστε να είναι σε εναρμόνιση με κόμματα του χώρου σε Ευρώπη (την ήπειρο όχι την σοσιαλιστική Ένωση), Βόρειο Αμερική και Ωκεανία. Μελλοντικά θα προσαρμοστούν κάποιες τοποθετήσεις στην Νέα Αρχή (που θα συμμετέχει στο σχήμα) και θα προστεθούν νέες. Δεν έχει γίνει ακόμα γιατί τώρα συμβαίνουν πολλές διεργασίες παρασκηνιακά. Όμως οι τοποθετήσεις θα είναι ενδεικτικές, όχι οριστικές, για να δίνεται κατά προσέγγιση το πολιτικό στίγμα.  

Ο Καραμανλής (και ο στενός κύκλος του), θα αναγκαστεί να αποδεχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το οριστικό και αμετάκλητο τέλος του Καραμανλισμού. Και μέσα στους Καραμανλικούς που βρίσκονται στην Νέα Δημοκρατία, υπάρχει πληθώρα ανθρώπων, απλά δεν είναι προβεβλημένοι. Όπως έχει εξηγηθεί, τα συστημικά ΜΜΕ ελέγχονται από σοσιαλιστικά κέντρα και την συμμαχία σεξουαλικών αποκλίσεων. Προβάλουν κρυφο-σοσιαλιστές και ανθρώπους της συμμαχίας των σεξουαλικών αποκλίσεων και έτσι αυτοί γίνονται «γνωστά ονόματα».

Τα γνωστά ονόματα δεν γεννιούνται αλλά γίνονται από τα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί που δεν είναι πολύ προβεβλημένοι και γνωστοί στο ευρύ κοινό, εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, θα προβληθούν και θα γίνουν γνωστά ονόματα. Ακόμη και οι γόνοι που έχουν γνωστά επώνυμα, αν δεν προβληθούν δεν θα γίνουν γνωστά ονόματα. Υπάρχουν πολλοί γόνοι πολιτικών οικογενειών που δεν τους ξέρει κανένας.

Ποιος θα είναι ο αρχηγός; Αυτή την στιγμή δεν έχει οριστεί κάποιος αρχηγός, αν και υπάρχουν κάποιες σκέψεις απλώς και τίποτα παραπάνω. Μπορεί τελικά να είναι κάποιος ή κάποια που αυτή την στιγμή δεν εξετάζεται ως περίπτωση. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ποιοι τελικά θα έρθουν με το νέο Αντινεοταξικό σχήμα. Αρχηγός ή για την ακρίβεια Πρόεδρος ή Γενικός Γραμματέας θα είναι αυτός που θέλουν οι ψηφοφόροι. Θα προβληθούν αρκετά άτομα ώστε να δημιουργήσει μια άποψη ο κόσμος και από αυτούς αρχηγός θα είναι αυτός ή αυτή που θα έχει την μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Αυτό θα καταγραφεί με δημοσκοπήσεις και συζήτηση με τους ψηφοφόρους.

Θέλω για πολλοστή φορά να τονίσω ένα πράγμα. Καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να συμπεριφέρεται όπως θέλει σε σεξουαλικά και άλλα ζητήματα. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι κρυφο-σοσιαλιστές να εξαπατούν τους κεντροδεξιούς – δεξιούς ψηφοφόρους πως είναι δήθεν δεξιοί, να υφαρπάζουν την ψήφο τους, για να εφαρμόσουν σοσιαλιστικές ιδέες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η προώθηση της ομοφυλοφιλίας, της οικολογίας κλπ.

Αυτό τελειώνει! Όσοι τελικά θα έρθουν στο Αντινεοταξικό κόμμα, θα πρέπει να απορρίπτουν την ΕΕ ως έχει τώρα και να αποδέχονται τουλάχιστον την τριχοτόμηση της Ευρώπης ως συμβιβαστική λύση μεταξύ ΝΤΠ και αντί – ΝΤΠ. Οι σεξουαλικά αποκλίνοντες και οι οικολόγοι, να πάνε με τον Μητσοτάκη, τον Μάνο, τον Βαλλιανάτο και τους ΛΟΑΤΚΙ στο κόμμα του κέντρου είτε είναι η Νέα Δημοκρατία είτε ένα άλλο κόμμα.

Σταύρος

Scroll to Top