Τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα

Ο ένας κι ο άλλος

Έχει υποστηριχτεί ο Καραμανλής να αναλάβει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας. Ανάμεσα σε αυτούς που το εξέφρασαν ήταν και ο Πάνος Καμένος. Αυτό είναι εξωφρενικό. Ο Καραμανλής και ο Σημίτης κατέστρεψαν την Ελλάδα. Είναι υπεύθυνοι για την υποδούλωση. Βέβαια οι Καραμανλικοί ονειρεύονται επάνοδο Καραμανλή, οι Σημιτικοί επάνοδο Σημίτη, οι Σαμαρικοί επάνοδο Σαμαρά, οι Παπανδρεϊκοί επάνοδο Παπανδρέου και πάει λέγοντας.

Κάποια πράγματα τα θεωρούμε αυτονόητα αλλά φαίνεται πως δεν είναι αυτονόητα για όλους. Να τα εξηγήσουμε λοιπόν. Επειδή μερικοί από την Οργάνωση Τραμπ και την Αντίσταση, βρίσκονταν στον πατριωτικό χώρο της ΝΔ πριν το 2010, θέλουν να φερθούν ήπια στον Καραμανλή. Αυτό όμως είναι καλοσύνη και δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία ή υποχώρηση.

Αφού ήταν δώδεκα χρόνια πρόεδρος ΝΔ και σχεδόν έξι πρωθυπουργός, μπορεί να βοηθήσει τον Έλληνα Τραμπ και στο κόμμα μέσα και στην πρωθυπουργία, αν θέλει. Για αυτό μπαίνει σύμβουλος του Έλληνα Τραμπ. Το ότι θα είναι σύμβουλος δεν σημαίνει ότι θα γίνεται το δικό του. Απλά θα δείχνει κάποια μονοπάτια από τα οποία έχει περάσει. Ο Έλληνας Τραμπ θα παίρνει τις αποφάσεις και όχι ο σύμβουλος του, ο Καραμανλής. Μην φανταστεί ο Καραμανλής πως θα μπορέσει να μας κοροϊδέψει γιατί δεν θα τα καταφέρει.

Κι ο Σαμαράς μπορεί να γίνει σύμβουλος του Έλληνα Τραμπ, αν θέλει. Βέβαια η θητεία του και ως πρόεδρος της ΝΔ και ως πρωθυπουργός ήταν πιο σύντομη. Το 2025 που προτιθέμεθα να κάνουμε τον Σαμαρά Πρόεδρο Δημοκρατίας, είναι σχετικά κοντά. Το 2035 που θα κάνουμε τον Καραμανλή είναι κάπως μακριά. Μετά τον Σαμαρά ακολουθεί ο Τζέφρι το 2030. Ο Πρόεδρος είναι τυπικά ο ανώτατος άρχοντας αλλά δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, είναι περισσότερο διακοσμητικός.

Ο Έλληνας Τραμπ μπορεί να έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ο Τσίπρας έγινε πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδική του ανάμειξη σε εκλογική διαδικασία, την χωρίς επιτυχία υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας. Βουλευτής εξελέγη ως αρχηγός και πρωθυπουργός έγινε χωρίς να έχει περάσει από κάποιο υπουργικό αξίωμα. Μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Τραμπ δεν είχε διατελέσει βουλευτής ή υπουργός όπως δεν είχε και κανένα άλλο δημόσιο αξίωμα.

Αυτό τελικά αποτέλεσε πλεονέκτημα διότι οι ψηφοφόροι ήταν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό σύστημα. Σίγουρα η εμπειρία είναι χρήσιμη αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι να σε ψηφίζει ο κόσμος. Όποιος έχει περάσει από βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα έχει τον χαρακτηρισμό του συστημικού και πλέον αυτό δεν αρέσει στους ψηφοφόρους. Ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος, το «μη συστημικό» που εξέλεξαν τον Τσίπρα.

Είπαμε ότι ο Έλληνας Τραμπ δεν θα είναι απαραίτητα αμερικανόφιλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αμερικανόφιλος. Επίσης είπαμε ότι μπορεί να είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος Καραμανλή ή Σαμαρά. Άλλο το μπορεί και άλλο το πρέπει. Μπορεί να είναι και μπορεί να μην είναι. Επιπλέον είπαμε ότι θα δώσουμε καλές θέσεις σε Καμένο, Πατούλη, Καλεντερίδη κλπ που υποτίθεται ότι είναι του «πατριωτικού» χώρου. Αυτό εφόσον βέβαια δεν εμπλέκονται σε δολοφονίες Αμερικανών και εγκληματικές πράξεις. Ισχύει για όλους. 

Όταν λέμε μένει ο Μητσοτάκης μέχρι να χάσει τις εκλογές, θα γίνει υπό όρους. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Πρέπει να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό με έμφαση στον «πατριωτικό» χώρο. Γαλλία και Γερμανία αποσύρουν την επιρροή τους από τα Βαλκάνια. Αυτό δεν θα γίνει σε μία μέρα αλλά σε βάθος χρόνου. Επομένως ο Μητσοτάκης πρέπει να υλοποιήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από Γαλλία και Γερμανία.

Όταν θα χάσει τις εκλογές θα αντικατασταθεί από τον Έλληνα Τραμπ. Αν θέλει τότε να φύγει από το κόμμα, ας φύγει. Αν θέλει να μείνει, ας μείνει. Εμείς προτείνουμε μία λύση με την οποία όλοι κάπως βολεύονται. Κεντρικός άξονας όμως είναι η αλλαγή πορείας από Γαλλία - Γερμανία και ΕΕ προς τους Συμμάχους (αγγλόφωνες χώρες). Αν δεν δεχτούν την ήπια αλλαγή, υπάρχει και άλλος τρόπος.

Έτσι και δεν συμφωνήσουν στην ήπια αλλαγή, αυτό που έρχεται ούτε μπορούν να το φανταστούν. Κάποια σημεία έχουν αναφερθεί. Όλα θα αποκαλυφθούν για όλους. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξει τελείως το σκηνικό. Μετά θα ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν και δεν θα βρίσκουν. Θα ακολουθήσουν φυλακίσεις, κατασχέσεις και εξορίες για όλους του Νεοταξικού συστήματος που δεν έχουν έρθει στις τάξεις της Αντίστασης. Ας τρέξουν λοιπόν να προλάβουν την προσφορά γιατί δεν θα ισχύει για πάντα. 

Πόλεμος ωρών

Γιώργος

Scroll to Top