Το Grexit απλώς πάγωσε

Το Grexit απλώς πάγωσε

Η χρεοκοπία και η φτωχοποίηση των Ελλήνων είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής καταστροφής λόγω της προδοτικής ευρωπαϊκής πορείας. Από τα πολλά οικονομικά άρθρα πρέπει να έχει γίνει κατανοητό το πως και το γιατί η ελληνική οικονομία καταστράφηκε λόγω της ευρωπαϊκής πορείας και της διακυβέρνησης των ευρωπαϊστών. Η καταστροφή δεν έχει σταματήσει. Είναι κάτι που γίνεται λίγο - λίγο και συνεχίζεται.

Η καταστροφή γίνεται κάθε μέρα που περνάει. Δεν σταμάτησε η καταστροφή το 2010. Δεν σταμάτησε με το τέλος των Μνημονίων. Ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 1981 και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την Ελλάδα, όσο μένει στην ΕΕ. Οι Έλληνες νοιώθουν την καταστροφή αλλά βρίσκονται σε σύγχυση γιατί τα Νεοταξικά ΜΜΕ και το Νεοταξικό πολιτικό σύστημα τους κοροϊδεύουν πως δήθεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα.

Για την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις εναλλακτικές : α) παραμονή στην ΕΕ β) έξοδος από την ΕΕ γ) συμμετοχή στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Είναι η σειρά από το χειρότερο προς το καλύτερο. Η παραμονή στην ΕΕ είναι καταστροφή. Το έχουμε εξηγήσει σε πολλά οικονομικά άρθρα. Διαβάστε τα ξανά ή για πρώτη φορά όσοι δεν τα έχετε διαβάσει, για να το καταλάβετε. Στείλτε μας σχόλια με ερωτήσεις και αντιρρήσεις που έχετε και θα τα απαντήσουμε όλα για να το καταλάβετε καλά.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ στην ΕΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ διότι έτσι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ θα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και η Ελλάδα θα ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ όλα και περισσότερο, σε σχέση πάντοτε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Έχουμε εξηγήσει πως όλες οι χώρες διαχρονικά ανεβάζουν το οικονομικό τους επίπεδο λόγω των ρυθμών ανάπτυξης που εκτός από μικρές περιόδους ύφεσης, είναι θετικοί.

Η έξοδος από την ΕΕ μπορεί να είναι α) μη σχεδιασμένη β) σχεδιασμένη. Η αλήθεια είναι πως αν συνέβαινε η έξοδος το 2015, μετά το δημοψήφισμα, θα ήταν αρκετά προβληματική διότι δεν ήταν σχεδιασμένη, από πριν ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα. Σχέδιο εξόδου μπορεί να γίνει και σε μια μέρα αλλά είναι σχέδιο της τελευταίας στιγμής.

Όταν λέμε σχεδιασμένη εννοούμε πως θα μεσολαβήσει αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να επιτευχθούν αυτά που απαιτούνται για όσο το δυνατόν πιο ομαλή έξοδο από την ΕΕ. Για αυτό και δεν συνέβη η έξοδος το 2015. Να καταλάβετε ένα πράγμα. Σημαντικό ρόλο ώστε να μην συμβεί η έξοδος έπαιξαν οι τρεις ευρωφύλακες Καραμανλής - Παυλόπουλος - Καμένος και ο Μεϊμαράκης.

Αυτό διότι η συμμετοχή στην ΕΕ ήταν έργο του θείου Καραμανλή. Ο ανιψιός Καραμανλής μπορούσε να έχει τελειώσει πολιτικά το 2015. Ήταν εφικτό. Δεν ισχύει μόνο για τον Καραμανλή. Ο Μητσοτάκης μπορεί να τελειώσει πολιτικά ανά πάσα στιγμή. Δεν ισχύει μόνο για αυτούς αλλά για πολλούς πολιτικούς, παλαιούς και νεοεμφανιζόμενους.

Ο Καραμανλής και η κουστωδία του αφέθηκαν να «παίζουν» παραμονή στην ΕΕ, όχι γιατί ήταν παντοδύναμοι (αν είναι δυνατόν να το πιστεύουν κάποιοι) αλλά γιατί η μη σχεδιασμένη έξοδος τότε θα ήταν προβληματική. Δεν θα συνέβαιναν βέβαια αυτά που περιέγραφαν και στο βαθμό που τα περιέγραφαν οι Νεοχαοτικοί ευρωπαϊστές αλλά προβλήματα πολλά θα υπήρχαν, κυρίως γιατί δεν ήταν προσχεδιασμένη η έξοδος πριν αρκετό καιρό.

Επιπλέον δεν έγινε η έξοδος το 2015 εν όψει εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο και της εφαρμογής μιας εναλλακτικής, μη προβληματικής παγκοσμιοποίησης. Για τον ίδιο λόγο δεν ξεκίνησε να σχεδιάζεται το Grexit το 2015, κάτι που θα μπορούσε ήδη να έχει συμβεί. Το θέμα του Grexit δεν έληξε αλλά απλά πάγωσε, εν αναμονή πολύ σημαντικών παγκόσμιων αλλαγών. Ως γνωστόν, η Αντί - ΝΤΠ δημιούργησε μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα είναι μέλος της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας και έτσι θα ξεπεράσει οικονομικά την Γαλλία σε είκοσι χρόνια.

Με βάση το λεπτομερές σχέδιο που είναι ήδη έτοιμο, δεν θα φύγουν μία - μία οι χώρες από την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δεκατρείς ή δώδεκα (αν η Κύπρος προσαρτηθεί στην Ελλάδα) χώρες της σημερινής ΕΕ που θα γίνουν μέλη της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, θα αποσχιστούν συνολικά δημιουργώντας το eastern euro και την Ανατολική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (αυτές που είναι στην Ευρωζώνη).

Στο σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας υπάρχει πρόβλεψη για περίοδο ομαλής μετάβασης. Δηλαδή για κάποιο διάστημα, για τις δεκατρείς ή δώδεκα χώρες που θα αποσχιστούν από την ΕΕ, θα ισχύουν τα ίδια που ίσχυαν και εντός της ΕΕ, μόνο που δεν θα είναι πλέον υπό την τυραννία των Βρυξελλών. Σταδιακά και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δεκατρείς χώρες, θα γίνουν αρκετές αλλαγές, βάσει του σχεδίου.

Αν τελικά συμβεί αυτό, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, δεν είναι καλύτερα που δεν βγήκε η Ελλάδα από την ΕΕ το 2015; Δεν θα είναι πολύ πιο ομαλή η διαδικασία από το να έβγαινε η χώρα τότε, χωρίς σχέδιο και να αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα; Όχι βέβαια αυτά που περιέγραφαν οι απατεώνες Νεοχαοτικοί ευρωπαϊστές και στον βαθμό που περιέγραφαν. Το επαναλαμβάνω για να το τονίσω.

Το πρόβλημα δεν ήταν η έξοδος, το πρόβλημα ήταν η έλλειψη σχεδίου και ικανοποιητικού χρόνου για την έξοδο. Η έλλειψη σχεδιασμού και του απαιτούμενου χρόνου για την υλοποίηση του θα δημιουργούσε τα προβλήματα και όχι η έξοδος αυτή καθαυτή. Η Ελβετία και η Νορβηγία που είναι εκτός ΕΕ, τα πηγαίνουν πολύ καλά, είναι ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

Όσον αφορά την Ελλάδα, αν δεν συμμετέχει στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, θα εξέλθει από την ΕΕ, διότι η παραμονή στην ΕΕ είναι οικονομική καταστροφή. Θα τελειώσουν πολιτικά όσοι κρατάνε την προδοτική στάση της παραμονής στην ΕΕ είτε είναι Μητσοτάκης είτε είναι Κασελάκης, Αχτσιόγλου, Ανδρουλάκης κλπ. Υπάρχει τρόπος να τους τελειώσουν πολιτικά όλους τους προδότες.

Δηλαδή όλοι αυτοί οι ανόητοι πρέπει να καταλάβουν πως τους συμφέρει να στηρίξουν την συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ και την Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Διότι κατ' αυτό τον τρόπο θα έχουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σε πληθυσμό σχεδόν ίση). Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν στενές σχέσεις με την Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία ώστε να πλησιάζουν το ένα γκρουπ, χωρίς να είναι όμως ένα γκρουπ. Είναι ή αυτό ή το Grexit που θα επανέλθει δριμύτερο. Το Grexit δεν τέλειωσε, απλά πάγωσε.

Απόστολος

Scroll to Top