Νέοι ηγέτες για νέα πορεία

Νέοι ηγέτες για νέα πορεία

Οι τιποτένιοι ασχολούνται με το ζεϊμπέκικο του Πατούλη και ποιον θα υποστηρίξει το κόμμα της καταστροφής, η ΝΔ, για περιφερειάρχη Αττικής. Κι όμως μπορεί σε λίγους μήνες να μην υπάρχει Αττική, να μην υπάρχει Ελλάδα, να μην υπάρχει Ευρασία, να μην υπάρχει κόσμος. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν αμέριμνοι τις διακοπές τους, χωρίς να γνωρίζουν πως μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες από το τέλος του κόσμου.

Αυτό θα οφείλεται στην αρρωστημένη εμμονή των Νεοταξιτών σε ένα ηλίθιο σχέδιο που δημιούργησε άπειρα προβλήματα και απέτυχε οικτρά. Μέσα σε πέντε χρόνια το πολύ, θα συμβεί ένα τα τρία : 1) αποδοχή από τους Νεοταξίτες της συμβιβαστικής λύσης που προτείνει η Αντί-ΝΤΠ 2) το ΜΠΡΑΦ που θα επιφέρει σαρωτική και οριστική ήττα της ΝΤΠ 3) εκτροχιασμός που θα προκαλέσει το τέλος του κόσμου. Η Αντί-ΝΤΠ προσπαθεί να αποφύγει τις ακραίες καταστάσεις.

Και στα δύο στρατόπεδα υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί και οι διαλλακτικοί. Οι σκληροπυρηνικοί Νεοταξίτες θέλουν να συνεχίσουν το βλακώδες και καταστροφικό σχέδιο της ΝΤΠ. Οι διαλλακτικοί Νεοταξίτες συζητούν μια άλλη εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Οι σκληροπυρηνικοί Αντινεοταξίτες θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με αυτά τα καθάρματα και να μην γίνει συμβιβασμός. Θέλουν να γίνει το ΜΠΡΑΦ και να τελειώσει η ιστορία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε βάρος της ΝΤΠ. Το ΜΠΡΑΦ όμως θα περιλαμβάνει ακραίες καταστάσεις που οι διαλλακτικοί Αντινεοταξίτες θέλουν να αποφύγουν.

Αν επέλθει συμβιβαστική λύση, οι σκληροπυρηνικοί Αντινεοταξίτες θα την δεχτούν. Αν όμως δεν καταστεί δυνατό να επέλθει κάποιος συμβιβασμός και οι διαλλακτικοί Αντινεοταξίτες αντιλαμβάνονται πως πλέον ο μόνος δρόμος είναι να γίνει το ΜΠΡΑΦ. Η συμβιβαστική λύση δεν θα ισχύει σε περίπτωση ήττας της ΝΤΠ. Είναι άγνωστο τι θα συμβεί. Όπως λέει και η λέξη είναι εναλλακτική για συμβιβασμό.

Αν γίνει το ΜΠΡΑΦ και ηττηθεί η ΝΤΠ, οι Νεοταξίτες θα μπουν στην φυλακή και θα κατασχεθεί όλη η περιουσία τους για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Αν όμως καταλήξουν σε συμφωνία, τότε θα μοιραστούν την εξουσία, τις καλές θέσεις και τον έλεγχο των ΜΜΕ, οι Νεοταξίτες με τους Αντινεοταξίτες. Αυτό σημαίνει πως στην κυβέρνηση θα είναι και από τα δύο στρατόπεδα.

Είτε συμβιβαστεί είτε ηττηθεί η ΝΤΠ, θα συμβούν μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Στην τρίτη περίπτωση (τέλος του κόσμου), θα μεταβούμε απλά από την ύπαρξη στην ανυπαρξία. Αν οι Νεοταξίτες συμβιβαστούν στην αρθρωτή, ευέλικτη λύση της Αντί-ΝΤΠ, θα δοθεί στην Ελλάδα μια δεύτερη ευκαιρία. Μέσα σε μια εικοσαετία περίπου, θα περάσει σε οικονομικό επίπεδο, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Το θέμα είναι πως όσες ευκαιρίες και να μας δοθούν, με αυτούς τους άχρηστους και τους απατεώνες, θα χαθούν. Πρέπει να φύγει το παλιό και φθαρμένο πολιτικό και μιντιακό σύστημα διότι με αυτούς θα χάσουμε και την δεύτερη ευκαιρία. Στη νέα αρχή και τη δεύτερη ευκαρία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παλιά φθαρμένα υλικά. Χρειάζονται νέα πρόσωπα, ιδίως στην κεντροδεξιά.

Όχι άλλο Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες. Η ευρωπαϊκή πορεία ήταν βασική στρατηγική επιλογή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Καραμανλή που οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων. Ο ανιψιός του ήταν ο συνεχιστής της πολιτικής του που αποδείχθηκε σκέτη καταστροφή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εντός της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας διότι είναι το παλαιότερο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η ΕΕ είναι κυρίως παράδειγμα προς αποφυγή αλλά και προς μίμηση για τα λίγα θετικά που υπήρξαν. Η εμπειρία είναι σημαντική και για τα σωστά και για τα στραβά. Αυτή την εμπειρία την πληρώσαμε πολύ ακριβά, με αίμα. Μέσα στην απόλυτη καταστροφή υπάρχει και κάτι θετικό.

Όμως αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα που έχουμε, το χάνουμε διότι ο πολιτικό σύστημα είναι προσκολλημένο στο αποτυχημένο και βλακώδες σχέδιο της ΝΤΠ. Οι Μητσοτάκηδες είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως» στο θέμα της ΕΕ. Είναι δηλαδή πιο ευρωπαϊστές από τους Καραμνλήδες και τους Καραμανλικούς, όπως εξάλλου και οι Σημιτικοί αναχρονιστές. Θέλουν πολύ πιο στενές σχέσεις εντός της καταραμένης ΕΕ, με μεγαλύτερη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Θέλουν οι Βρυξέλλες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο και οι χώρες μικρότερο. Θέλουν να πάρουν από τους λαούς αυτές τις λίγες εξουσίες που τους έχουν μείνει και να τις περάσουν όλες στο κονκλάβιο των Βρυξελών που ελέγχεται από τη ΝΤΠ. Ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης πρέπει να μπουν στην φυλακή και να μην ξαναβγούν ποτέ. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της ΝΤΠ.

Αν όμως συμβιβαστούν οι παλιάνθρωποι οι Νεοταξίτες, θα σώσουν τα τομάρια τους. Ο Μητσοτάκης εξελέγη πρόσφατα. Αν δεχτεί να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό και να τοποθετήσει αρκετούς Αντινεοταξίτες στην κυβέρνηση, θα μείνει να τελειώσει τη τετραετία, εφόσον συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Αντί-ΝΤΠ. Όμως μετά θα τελειώσουν Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες.

Ο μικρός ανιψιός Καραμανλής και ο Μπακογιάννης έχουν ήδη ξεκινήσει πολιτική καριέρα. Αυτοί θα μπορούν να φθάσουν μέχρι υπουργοί, όχι παραπάνω. Τα παιδιά των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων να προσανατολιστούν σε άλλες καριέρες εκτός πολιτικής. Ακόμη και καλά να τα είχαν κάνει, εκατό χρόνια Βενιζέλο-Μητσοτάκηδες και εβδομήντα Καραμανλήδες είναι πάρα πολλά.

Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου ούτε στις υποανάπτυκτες. Μετά τον Μητσοτάκη, την αρχηγία του πρώτου κόμματος της κεντροδεξιάς θα την αναλάβει ένας (ή μία) Αντινεοταξίτης. Δεν μπορεί στον νέο δρόμο που ανοίγεται, να ηγηθούν αυτοί που υπεραμύνθηκαν «με νύχια και με δόντια» τον αποτυχημένο δρόμο που εγκαταλείπεται, το σχέδιο της ΝΤΠ - ΕΕ.

Όμως αν καταλήξουμε σε συμβιβαστική λύση, στις κυβερνήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν και Νεοταξίτες. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην κεντροαριστερά. Η νέα πορεία που μπορεί να ξεκινήσει σχετικά σύντομα, θα πάρει καιρό για να ολοκληρωθεί. Στην νέα πορεία θα ηγηθούν άνθρωποι που εναντιώθηκαν στο παλιό λανθασμένο δρόμο της καταστροφής, της ΝΤΠ - ΕΕ. Αν καταλήξουμε σε συμβιβασιτκή λύση, θα οφείλεται στις προσπάθειες και τον αγώνα της Αντί-ΝΤΠ, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Όλοι αυτοί οι Νεοταξίτες, υπηρετούσαν πιστά το σχέδιο της ΝΤΠ, παρόλο που ήταν η καταστροφή της χώρας. Οι Αντινεοταξίτες αγωνίστηκαν ώστε το υπέρ - ελλαττωματικό και άκρως προβληματικό σχέδιο της ΝΤΠ να αλλάξει. Δεν μπορεί να συνεχίσουν να ηγούνται οι Νεοταξίτες, σε ένα άλλο σχέδιο. Ούτε να διατηρήσουν όλη την ψευτοελίτ και τον έλεγχο όλων των ΜΜΕ. Τουλάχιστον οι μισές θέσεις της ελίτ και τα μισά ΜΜΕ θα περάσουν στην Αντί-ΝΤΠ.

Παναγιώτης

Scroll to Top