Όπως το Βυζάντιο

Όπως το Βυζάντιο

Όπως έχει εξηγηθεί σε προηγούμενα άρθρα, το Βυζάντιο ΔΕΝ ήταν Ρωμαϊκό. Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό και να μη υπάρχει καμία αμφιβολία. Το Βυζάντιο ήταν Βυζαντινό. Ο διαχωρισμός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που πρόκειται να γίνει με τον διαχωρισμό της Ευρώπης σε Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση και Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Ο ένας (διαχωρισμός) μπορεί να βοηθήσει να γίνει καλύτερα κατανοητός ο άλλος.

Είχε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα η καταγωγή δύο σημαντικών αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου και του Ιουστινιανού. Γράφτηκε πως πιθανώς οι υπόλοιποι θα ήταν από τις περιοχές της Αυτοκρατορίας. Ας το εξετάσουμε λοιπόν και αυτό για να φύγει κάθε αμφιβολία πως το Βυζάντιο δεν ήταν Ρωμαϊκό. Δεν είναι για όλους τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου γνωστή η καταγωγή τους. Αυτοί που ξέρουμε, ήταν από τα Βαλκάνια και πέριξ και την Τουρκία. Βέβαια όπως έχει εξηγηθεί, οι πληθυσμοί που κατοικούσαν τότε, ήταν διαφορετικοί από τους σημερινούς.

Ξέρουμε για αρκετούς αυτοκράτορες την καταγωγή τους : Κωνσταντίνος - Μοισία, Κωστάντιος - Παννονία, Βετράνιος - Μοισία, Ιουλιανός Β' - Κωνσταντινούπολη, Ιοβιανός - Μοισία, Βαλεντινιανός Α' - Παννονία, Ουάλης - Παννονία, Γρατιανός - Παννονία, Θεοδόσιος Β' - Κωνσταντινούπολη, Μαρκιανός - Θράκη ή Ιλλυρία, Λέων Α' -  Δακία, Λέων Β' -  Δακία, Ζήνων - Ισαυρία, Αναστάσιος - Δυρράχιο.

Άλλοι αυτοκράτορες και η καταγωγή τους ήταν : Ιουστίνος Α' - Μοισία, Ιουστινιανός - Ταυρήσιον, Μαυρίκιος - Καππαδοκία, Φωκάς - Θράκη, Κωνσταντίνος Δ' - Κωνσταντινούπολη, Λεόντιος - Ισαυρία, Θεοδόσιος Γ' - Μοισία, Κωνσταντίνος Ε' - Κωνσταντινούπολη, Μιχαήλ Β' - Φρυγία, Βασίλειος Α' - Θράκη, Λέων Στ' - Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνος Ζ' - Κωνσταντινούπολη, Ρωμανός Α' - Καππαδοκία.

Στην συνέχεια, από την Κωνσταντινούπολη ήταν : Ρωμανός Β', Νικηφόρος Β', Ιωάννης Α', Ζωή, Θεοδώρα, Κωνσταντίνος Ζ', Μιχαήλ Ζ', Ιωάννης Β', Μανουήλ Α', Αλέξιος Β', Μιχαήλ Θ', Ανδρόνικος Γ', Ιωάννης ΣΤ', Ανδρόνικος Δ', Μανουήλ Β', Ιωάννης Η', Κωνσταντίνος ΙΑ'. Από την Παφλαγονία ήταν : Μιχαήλ Δ', Μιχαήλ Ε'. Ο Ανδρόνικος Β' ήταν από την Βιθυνία και ο Ιωάννης Ε' από το Διδυμότειχο.

Περαιτέρω πρέπει να δούμε τις συγγενικές σχέσεις. Για τον Ιωάννη Ζ' πχ δεν αναφέρεται τόπος καταγωγής. Ήταν γιος του Ανδρόνικου Δ' που ήταν από την Κωνσταντινούπολη. Αυτός ήταν γιος του Ιωάννη Ε' που ήταν από το Διδυμότειχο. Η Ζωή και η Θεοδώρα ήταν κόρες του Κωνσταντίνου Η' που ήταν αδελφός του Βασιλείου Β' και γιος του Ρωμανού Β'. Ο δεύτερος ήταν γιος του Κωνσταντίνου Ζ', αυτός του Λέοντα ΣΤ' και αυτός του Βασιλείου Α' που ήταν από την Θράκη.

Η Μοισία ήταν στα βόρεια Βαλκάνια και επεκτεινόταν σε Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία. Κατοικούνταν από Θράκες, Δάκες και Ιλλυριούς. Η Παννονία ήταν δίπλα στην Μοισία και καταλάμβανε Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Σερβία, Αυστρία, Σλοβακία. Αρχικά κατοικούνταν από Ιλλυριούς που αναμείχθηκαν με Θράκες και Δάκες.

Οι Δάκες που κατοικούσαν στην Δακία, ήταν θρακικό φύλλο, όπως και οι Γέτες. Κάποιοι θεωρούν πως οι Θράκες ήταν ελληνικό φύλλο. Ακόμη και να μην συνέβαινε αυτό, Θράκες και Ιλλυριοί ήταν συγγενικά φύλα με τα ελληνικά. Το Δυρράχιο είναι στην σημερινή Αλβανία και το Ταυρήσιο στην σημερινή Βόρεια Μακεδονία. Ισαυρία, Καππαδοκία, Φρυγία, Παφλαγονία, Βιθυνία ήταν περιοχές της Μικράς Ασίας.

Έτσι εν μέρει εξηγείται πως οι Έλληνες είναι κοντά στην φυλετική μείξη, όχι μόνο με τους Βαλκάνιους αλλά και με τους Ούγγρους και τους Τούρκους, πέρα από την επιμειξία που έγινε στην Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή ελληνικά φύλλα και συγγενή. Σταδιακά αναμείχθηκαν με Σλάβους και Αλταϊκές φυλές. Στην αρχαιότητα, τα ελληνικά φύλα ή συγγενή, ξεκινούσαν από την Κύπρο, την Κρήτη και την Μικρά Ασία και έφθαναν μέχρι την Σλοβακία και την Ουκρανία.

Για να είμαστε ακριβείς, τα ελληνικά φύλλα ήρθαν από τον Βορρά και κατοίκησαν την περιοχή της σημερινής Ελλάδας, την Μικρά Ασία και την Κύπρο. Άλλα συγγενή φύλα (Ιλλυριοί - Θράκες) κατοίκησαν τα Βαλκάνια και έφθασαν ακόμη μέχρι την Σλοβακία και την Ουκρανία. Δηλαδή αν μπορούσε να γίνει ένα τεστ γονιδίων στην αρχαιότητα, σε όλη αυτή την μεγάλη περιοχή θα έβγαιναν παραπλήσια φυλετικά χαρακτηριστικά.

Η περιοχή αυτή είναι παραπάνω από το νότιο μισό της Ανατολικής Ευρώπης συν Τουρκία και Κύπρο. Δηλαδή η νότια Ανατολική Ευρώπη συν Τουρκία και Κύπρος ήταν ελληνική ή με συγγενή φύλα προς τους Έλληνες. Το Βυζάντιο δεν ήταν Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία γιατί χωρίστηκε σε ελληνική Ανατολή και λατινική ή ρωμαϊκή Δύση. Υπό την Ρώμη ήταν μετά τον διαχωρισμό, μόνο το δυτικό τμήμα.

Έτσι πάλι θα χωριστεί η Ευρώπη σε ρωμαιο-κελτο-γερμανική Δύση και ελληνο-σλαβο-αλταϊκή Ανατολή. Ο όρος αλταϊκή είναι δανεικός και περιλαμβάνει τους πρώτους Βούλγαρους, Ούγγρους, Τούρκους, Φινλανδούς που ήρθαν από τις στέπες της Ασίας, από την σημερινή Δημοκρατία των Αλτάι της Ρωσίας ή κάπου εκεί κοντά. Αυτή την φορά ο διαχωρισμός θα γίνει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, της συμβιβαστικής λύσης της Αντί-ΝΤΠ.

Όπως η Δυτική Ευρώπη έχει επεκταθεί προς βορρά, σε σχέση με την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έτσι και η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία θα περιλαμβάνει τους Ρως του Κιέβου και την υπόλοιπη  Ανατολική Ευρώπη που ήταν εκτός Βυζαντίου και Ρως. Μην ξεχνάμε πως οι Ρως του Κιέβου είχαν πολύ στενές σχέσεις με το Βυζάντιο. Τώρα ένα τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι υπό τις Βρυξέλλες.

Αν διαχωριστούν δεν θα είναι πλέον η Ανατολική Ευρώπη υπό τις Βρυξέλλες όπως δεν ήταν το Βυζάντιο υπό την Ρώμη και άρα δεν ήταν ρωμαΪκό. Όπως έχει εξηγηθεί, το μοντέλο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας είναι πολύ διαφορετικό από της ΕΕ που θα διατηρηθεί στην Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο προβλέπει πολύ μεγαλύτερη αποκέντρωση και αυτονομία των χωρών. Όπως το Βυζάντιο ήταν η πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου για πολλούς αιώνες, έτσι θα γίνει και η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Θα πάρει το χρυσό μετάλλιο στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη.

Στέργιος

Scroll to Top