Παραφωνία ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Παραφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ήδη συμφωνήσει σε κάποια σημεία εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης, διαφορετικής από το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ. Να θυμίσω πως με το σχέδιο ΝΤΠ προβλέπεται Ασιατική, Αφρικανική, Αμερικανική Ένωση. Οι άλλες τρεις θα χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις θα τοποθετηθούν κάτω από μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία.

Η Αντί - ΝΤΠ είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί σε 4 - 10 γκρουπ χωρών, με πολύ διαφορετικά μοντέλα από αυτό της ΕΕ. Θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία χωρών και αντί για Παγκόσμια Ολιγαρχική Δικτατορική Κυβέρνηση, συνεννόηση των γκρουπ σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε ερωτήσεις αναγνωστών. Καθώς υπάρχουν νέοι αναγνώστες που δεν έχουν διαβάσει όλα τα άρθρα, επαναλαμβάνουμε κάποια πράγματα.

Οι μεγάλες δυνάμεις είναι χώρες με μεγάλες οικονομίες και στρατιωτικά ισχυρές. Παίρνουμε τις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης και εξαιρούμε τις χώρες που δεν έχουν στρατιωτική δύναμη : Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Νότιος Κορέα, Αίγυπτος, Αυστραλία.

Γερμανία, Μεξικό, Καναδάς, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ταϊβάν, είναι πιο πίσω γιατί υστερούν σε στρατιωτική ισχύ που είναι ένα κριτήριο της κατάταξης. Εξαιτίας της στρατιωτικής αδυναμίας, έχουν και διπλωματική αδυναμία. Αν αποτύχει η διπλωματία και η πολιτική, μπορεί ως ύστατη λύση να καταλήξουν οι καταστάσεις σε πόλεμο. Η παραπάνω κατάταξη είναι ενδεικτική, δεν είναι κάτι απόλυτο.

Οι G7 θεωρούνται λανθασμένα οι πιο ισχυρές χώρες. Ισχύει για ΗΠΑ και Ιαπωνία. Γερμανία και Καναδάς δεν είναι επειδή υστερούν σε στρατιωτική ισχύ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία είναι ισχυρές αλλά πιο πίσω στην σειρά. Η Γερμανία μας ενδιαφέρει περισσότερο από τον Καναδά. Είχε κυριαρχήσει στην ΕΕ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποταχτεί πλήρως στους Γερμανούς. Η κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη τελειώνει. Αν οι καταστάσεις φθάσουν στα άκρα, ίσως τελειώσει και η Γερμανία ως χώρα. Τα κόμματα που αντλούν την δύναμη τους από την Γερμανία, έχουν επίσης τελειώσει.

Η Γερμανία έχει σημασία για ένα άλλο λόγο. Είναι η χώρα που έχει επικρατήσει περισσότερο η ΝΤΠ. Το σχέδιο των σοσιαλιστικών κέντρων που ήταν πίσω από τον Χίτλερ είχε τέσσερα σημεία α) έλεγχος του Ναζιστικού κόμματος από τα σοσιαλιστικά κέντρα β) έλεγχος της Γερμανίας από το Ναζιστικό κόμμα γ) δημιουργία Άξονα δ) έλεγχος της Ευρώπης και του κόσμου από τον Άξονα. Πάλι η ΝΤΠ παίζει το χαρτί της διαμέσου της Γερμανίας α) η ΝΤΠ ελέγχει τη Γερμανία β) η Γερμανία ελέγχει την Ευρώπη γ) η Γερμανική Ευρώπη ασκεί επιρροή στον υπόλοιπο κόσμο.

Θα ήθελαν να ελέγχουν τις ΗΠΑ αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Στην λίστα των πιο ισχυρών χωρών, οι περισσότερες είναι κατά του σχεδίου ΝΤΠ. Κίνα και ΗΠΑ είναι ντεμί. Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι κατά. Οι Δημοκρατικοί ήταν υπέρ αλλά είναι ανοιχτοί σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Η Κίνα είναι κάτι παρόμοιο. Δεν είναι κατά του σχεδίου ΝΤΠ αλλά όπως φάνηκε σε συναντήσεις με την Ρωσία, υποστηρίζουν και ένα εναλλακτικό σχέδιο, με πολλούς πόλους.

Στην Γαλλία ο Μακρόν είναι υπέρ αλλά το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κόμμα είναι κατά. Στην Ιταλία η νέα κεντροδεξιά - δεξιά κυβέρνηση όπως και το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι κατά. Στην Βρετανία, το Brexit ήταν κατά του σχεδίου ΝΤΠ. Ο πρώην ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Κόρμπιν, προσωπικά ήταν κατά της ΕΕ. Το κόμμα ήταν υπέρ ΝΤΠ - ΕΕ αλλά με την αρνητική για αυτούς εξέλιξη του Brexit, βλέπουν ως πιο συμφέρουσα για την Βρετανία μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Βασικά η Γερμανία είναι υπέρ του σχεδίου αλλά και εκεί υπάρχει ένα 15% στο πέμπτο και έκτο κόμμα (AfD και Αριστερά) που είναι κατά ή σκεπτικό. Η Γερμανία δεν είναι όμως μεγάλη δύναμη και σε ένα ακραίο σενάριο μπορεί να μην υπάρχει. Εδώ στην Ελλάδα, έχουν μείνει σε καταστάσεις προ δεκαετίας ή εικοσαετίας όπου στην ΕΕ κυριαρχούσε η Γερμανία και σε Βρετανία - Γαλλία - Ιταλία κυριαρχούσε η ΝΤΠ.

Η ΝΤΠ είναι ισχυρή στον πολιτικό χώρο γύρω από την τελική ιδεολογία που θέλουν να επιβάλουν ως μοναδική. Η Αντί - ΝΤΠ είναι ισχυρή στους υπόλοιπους χώρους δηλαδή στα αριστερά και στα δεξιά του τελικού σοσιαλισμού. Τα δύο πρώτα κόμματα στην Ελλάδα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι προβληματικά και αποτελούν ανωμαλία στο σκηνικό που διαμορφώνεται διεθνώς.

Στην κεντροδεξιά - δεξιά επικρατεί η Αντί - ΝΤΠ. Αυτό σημαίνει το τέλος της ΝΔ, τουλάχιστον με την σημερινή της μορφή. Μπορεί να αντικατασταθεί από ένα νέο Αντινεοταξικό σχήμα, στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς ή να μετατραπεί σε Αντινεοταξικό κόμμα, με νέα ηγεσία και νέα πορεία. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί η ΝΔ να βρεθεί σε ένα χώρο αντίστοιχο με αυτόν του κόμματος του Μακρόν δηλαδή της Δράσης, των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του γερμανικού FDP.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες. Έχει πρόβλημα ταυτότητας. Ξεκίνησε από την αριστερά αλλά επεκτάθηκε στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να το γυρίσει προς το Αντινεοταξικό όπως το κόμμα του Μελανσόν, η Ανυπότακτη Γαλλία ή οι Podemos στην Ισπανία. Έτσι ξεκίνησε αλλά μετά το γύρισε και προσκύνησε την ΝΤΠ. Η άλλη είναι να το γυρίσει προς την Νεοταξική σοσιαλδημοκρατία δηλαδή να γίνει περισσότερο σοσιαλδημοκρατικό.

Ενδέχεται να γίνουν ανακατατάξεις δηλαδή ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ να πάει με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ να πάει με την Νεοταξική ΝΔ που θα βρίσκεται στον χώρο της Δράσης. Πάντως και τα δύο μεγάλα κόμματα, αποτελούν ανωμαλία και παραφωνία στο διαμορφούμενο παγκόσμιο σκηνικό και αργά η γρήγορα θα γίνουν σημαντικές αλλαγές. Εν αναμονή των πιο μακροχρόνιων αλλαγών, σε αυτές της εκλογές, δεν ψηφίζετε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλιος

Scroll to Top