Θα προχωρήσουμε με ή χωρίς το Ισραήλ

Θα προχωρήσουμε με ή χωρίς το Ισραήλ

Αυτά που συμβαίνουν στο Ισραήλ είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει να μας απασχολούν. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε την εστίαση στον στόχο μας. Δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, να εφαρμοστεί το λεπτομερές σχέδιο ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα οικονομικά την Γαλλία σε περίπου μια εικοσαετία.

Πριν ξεπεράσει την Γαλλία, θα έχει περάσει Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία. Παίρνουμε την σειρά που είναι σήμερα, η οποία βέβαια στο μέλλον μπορεί να αλλάξει. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Από αυτά που συμβαίνουν στο Ισραήλ, θα εξαρτηθεί αν θα συμμετέχει το Ισραήλ ή όχι. Ή με το Ισραήλ ή χωρίς το Ισραήλ, εμείς θα προχωρήσουμε.

Η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ θα γίνει! Παρομοίως η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία θα δημιουργηθεί! Το σχέδιο της ΝΤΠ είναι τραγικά βλακώδες, επιπόλαιο και έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ είναι πολύ καλύτερη και λύνει τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προβλήματα.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει. Το ζητούμενο και όλη η προσπάθεια είναι να γίνει σχετικά σύντομα. Το πως θα γίνει είναι σχεδόν σίγουρο. Αν πχ η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία δημιουργηθεί σε είκοσι πέντε χρόνια και τους πάρει πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου, τότε θα χρειαστούμε 25 + 5 + 20 = 50 χρόνια για να ξεπεράσουμε οικονομικά την Γαλλία που είναι πάρα πολλά.

Βέβαια από το να μην την ξεπεράσουμε ποτέ, καλύτερα είναι να την ξεπεράσουμε σε πενήντα χρόνια. Αν μείνουμε στην ΕΕ, ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε την Γαλλία. Παρομοίως αν η ΕΕ είναι ενιαία, η Ανατολική Ευρώπη ποτέ δεν θα φθάσει την Δυτική σε οικονομικό επίπεδο. Αν όμως δημιουργηθεί ξεχωριστό γκρουπ Ανατολικής Ευρώπης, αυτό θα γίνει σε είκοσι πέντε με τριάντα χρόνια, από την εφαρμογή του σχεδίου. Από αυτά που θα συμβούν στο Ισραήλ, θα εξαρτηθεί αν θα συμμετέχει.

Το Ισραήλ δεν είναι χώρα της Ανατολικής Ευρώπης όπως δεν είναι και η Κύπρος. Το Ισραήλ είναι χώρα της Μέσης Ανατολής όπως είναι και η Κύπρος. Κανονικά έπρεπε να βρίσκεται στο γκρουπ 5, των Αραβικών χωρών. Όμως καθένας αντιλαμβάνεται πως αυτό θα είχε αρκετές δυσκολίες και για την πλευρά του Ισραήλ και για την πλευρά των Αράβων. Επομένως η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ το τοποθετεί στο γκρουπ 4, της Ανατολικής Ευρώπης. Πέρα από αυτό, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που έχουν αναφερθεί.

Να τους επαναλάβω : α) οι περισσότεροι Ισραηλινοί προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη και ίσως έχουν ποσοστό Σλαβικών γονιδίων β) η περιοχή ανήκε στο Βυζάντιο γ) αποτελεί κίνηση καλής θέλησης προς τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό για να δεχτεί την συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ. Αυτοί είναι δευτερεύοντες λόγοι. Ο βασικός λόγος είναι πως δεν μπορεί να είναι στο ίδιο γκρουπ με τις Αραβικές χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, το Ισραήλ θα συμπεριλαμβανόταν στο γκρουπ 5 διότι γεωγραφικά εκεί ανήκει, παρόλο που οι άλλοι τρεις λόγοι υφίστανται. Δεν είναι όμως καθοριστικοί όπως ο βασικός λόγος.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στο γκρουπ είναι κάπως αδιάφορη. Αν τυχόν ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός έκανε επενδύσεις στο γκρουπ, θα ήταν κάτι θετικό. Από την άλλη το γκρουπ κληρονομεί ένα σημαντικό πρόβλημα του Ισραήλ, το Μεσανατολικό. Βέβαια υπάρχει πρόβλεψη και ως προς αυτό, στο λεπτομερές σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. Αφού θα κληρονομήσει ένα πρόβλημα με το Ισραήλ, θα πρέπει να προβλέψει και μια λύση.

Αναφέρθηκε ένα σημείο της λύσης. Οι Παλαιστίνιοι που το επιθυμούν, θα βοηθηθούν να μετοικίσουν σε χώρες του γκρουπ 5, του γκρουπ 4 και άλλων γκρουπ. Ενδεχομένως να τους δοθούν και κάποια κίνητρα. Υπάρχουν περισσότερα σημεία. Όπως έχει εξηγηθεί, το λεπτομερές σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας είναι κρυφό, διότι υπάρχουν σημεία που είναι μυστικά.

Η αντιμετώπιση του Μεσανατολικού ζητήματος έχει και κρυφά σημεία. Ενδεχομένως όμως το Μεσανατολικό να μην απασχολήσει το γκρουπ, αν δεν συμπεριληφθεί το Ισραήλ. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Αν το Ισραήλ εισβάλει στην Γάζα, το πιθανότερο είναι πως δεν θα συμμετέχει στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Ο ένας λόγος είναι πως θα σφαγιαστούν πολλοί άμαχοι. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι.

Μετά δεν θα είναι εφικτή η λύση που προβλέπεται στο σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ. Τώρα ως έχει, θα κληρονομήσει η Ανατολική ΕΚ ένα πρόβλημα που στο σχέδιο της προβλέπεται η λύση του. Αν τα πράγματα ξεφύγουν δεν θα υπάρχει πλέον αυτή η λύση. Επίσης οι ήδη διαταραγμένες σχέσεις του Ισραήλ με Μουσουλμανικές χώρες της περιοχής θα γίνουν πολύ χειρότερες. Η Ανατολική ΕΚ, θέλει να αναπτύξει σχέσεις και με άλλα γκρουπ. Δεν θέλει να έχει εχθρικές σχέσεις με το γκρουπ 5 των Αραβικών χωρών και των γκρουπ 8 όπου θα είναι το Ιράν - Πακιστάν - Αφγανιστάν και οι χώρες της Κασπίας.

Αυτές οι χώρες είναι κοντά μας. Οι ΗΠΑ είναι πολύ μακριά. Πιθανώς θα αναπτύξει σχέσεις και με το γκρουπ 1 (ΗΠΑ - Μεξικού - Καναδά) όπως και με το γκρουπ 3 της Δυτικής Ευρώπης. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος, εξαιτίας του Ισραήλ, να έχει κακές σχέσεις με τα γειτνιάζοντα γκρουπ 5 και 8. Υφίστανται κάποιες γενικές γραμμές στο σχέδιο της Ανατολικής ΕΚ για ανάπτυξη σχέσεων με άλλα γκρουπ αλλά κυρίως θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα όταν θα συγκληθούν.

Τι θα κάνει το Ισραήλ αν δεν συμπεριληφθεί στην Ανατολική ΕΚ; Είναι πρόβλημα τους δεν είναι δικό μας. Ας πρόσεχαν. Εμείς θα προχωρήσουμε είτε με το Ισραήλ είτε χωρίς το Ισραήλ. Από τις ενέργειες του Ισραήλ, θα εξαρτηθεί αν θα είναι στην Ανατολική ΕΚ. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν συν και πλην και αν τις ζυγίσουμε ψυχρά και λογικά, η συμμετοχή του Ισραήλ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αδιάφορη έως κάπως αρνητική.

Υπάρχει η περίπτωση να επενδύσει ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός στο γκρουπ, αν συμμετέχει το Ισραήλ. Θα είναι κάτι θετικό όμως δεν βασίζεται σε αυτό το γκρουπ για να πιάσει την Δυτική Ευρώπη σε είκοσι πέντε χρόνια. Από μία μεριά, για το γκρουπ είναι καλύτερα να μην συμμετέχει το Ισραήλ, διότι γλυτώνει από το Μεσανατολικό πρόβλημα.

Το Κυπριακό μπορεί να θεωρείται λυμένο. Το ελληνικό τμήμα θα προσαρτηθεί στην Ελλάδα και το τουρκικό στην Τουρκία. Η επιστροφή κάποιων εδαφών είναι θέμα διαπραγματεύσεων πριν αλλά κυρίως μετά την εφαρμογή της λύσης του κανενός κράτους στην Κύπρο. Μπορεί να κρατήσουν πολλές δεκαετίες. Πέρα από όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, εμείς δεν πρέπει να χάνουμε την εστίαση μας. Να δημιουργηθεί η Ανατολική ΕΚ και να ξεπεράσουμε την Γαλλία σε είκοσι χρόνια!

Χρήστος

Scroll to Top