Ανατολικά Eurofighter

Ανατολικά Eurofighter

Γίνεται πολύς λόγος στα νεοταξικά ΜΜΕ, για το τι αεροπλάνα θα αγοράσει η Τουρκία. Υποτίθεται πως θέλουν να αγοράσουν F-35 ή F-16 από τις ΗΠΑ. Εναλλακτικά προσπαθούν να αγοράσουν Eurofighter από την Δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχουν δυσκολίες και για τα δύο. Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, να ασχοληθώ με το θέμα.

Κατά την άποψη μου, το καλύτερο για αυτούς είναι να μην αγοράσουν τίποτα προς το παρόν και να βάλουν τις βάσεις για να τα παράγουν εντός. Ενδεχομένως θα χρειαστεί σύμπραξη με κάποιες άλλες χώρες. Αν υπάρχει ανάγκη, να αγοράσουν τα τελείως απαραίτητα, από τις χώρες με τις οποίες θα συμπράξουν στο μέλλον. Η Τουρκία άμεσα δεν κινδυνεύει από κάποια χώρα. Εξακολουθεί να είναι ισχυρότερη από την Ελλάδα συνολικά, ως προς την στρατιωτική ισχύ.

Αυτός ο εξοπλισμός που προσπαθούν να αγοράσουν είναι για το μέλλον. Αν αγοράσουν F-16 ή F-35, θα κάνουν πιο πλούσιους τους Αμερικάνους, σε βάρος των Τούρκων. Αν αγοράσουν Eurofighter, θα κάνουν πιο πλούσιους τους Δυτικοευρωπαίους. Δεν είναι μόνο καλύτερο για την Τουρκία αλλά για κάθε χώρα. Στην Ελλάδα πανηγύριζαν επειδή αγόρασαν Rafale και Belharra. Δηλαδή πανηγύριζαν επειδή έκαναν τους Γάλλους πιο πλούσιους σε βάρος των Ελλήνων.

Βέβαια κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει οικονομικά. Είναι η κακή κεντροδεξιά που πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθεί από την καλή, για να προοδεύσει η χώρα. Δεν είναι μόνο το ζήτημα οικονομικό αλλά και εθνικής ασφάλειας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στην αγορά αεροπλάνων. Το πάθημα είναι μάθημα για όλους. Αν τα έφτιαχναν μόνοι τους τα αεροπλάνα δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Ό,τι ισχύει για την Τουρκία, ισχύει για όλες τις χώρες που δεν παράγουν τον αμυντικό εξοπλισμό τους.

Μπορεί η Ελλάδα να παράγει όλο τον αμυντικό εξοπλισμό της; Όχι αλλά υπάρχει πρόβλεψη στο σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, ένα μεγάλο μέρος του αμυντικού εξοπλισμού να παράγεται εντός. Έτσι μπορεί κάποιες χώρες να παράγουν τμήματα του εξοπλισμού. Ή μπορεί να παράγουν συγκεκριμένο εξοπλισμό δηλαδή να εξειδικεύονται και να εξάγουν στις άλλες χώρες για να προμηθευτούν από αυτές τα υπόλοιπα.

Έχει εξηγηθεί πως για να μην φτωχύνει μια χώρα, πρέπει η υποκατάσταση των εγχώριων1 από εισαγόμενα, να αντισταθμίζεται από τουλάχιστον ισόποσες εξαγωγές. Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα κατά την αναθεματισμένη ευρωπαϊκή πορεία στην οποία μας υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία και έτσι «επετεύχθη» η φτωχοποίηση της χώρας.

Το Eurofighter είναι σύμπραξη Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας. Το γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης, θα παράγει τα δικά του Eurofighter. Μάλλον θα έχουν διαφορετική ονομασία αλλά θα είναι αντίστοιχα. Στο λεπτομερές σχέδιο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, ένα τμήμα αναφέρεται στην παραγωγή γενικότερα αμυντικού εξοπλισμού και ειδικότερα αεροσκαφών τύπου Eurofighter.

Κάτι που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι πως το Σύμφωνο της Βαρσοβίας υπερίσχυε σε γενικές γραμμές του NATO. Το NATO ήταν ισχυρότερο στην θάλασσα, εκτός των υποβρυχίων. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του Συμφώνου της Βαρσοβίας, παράγονταν από χώρες που συμμετείχαν. Πλέον δεν υπάρχει Σύμφωνο της Βαρσοβίας και το NATΟ έχασε τον λόγο ύπαρξης του, όταν έπεσε ο κομμουνισμός.

Η Τουρκία θα πρέπει να προσέξει πολύ, αν την ενδιαφέρει να συμμετέχει στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Κυκλοφορούσε ένα σατανικό σχέδιο της ΝΤΠ, να εντάξουν Τουρκία και Ισραήλ σε ενιαία ΕΕ. Αν παίζει ένα τέτοιο παιχνίδι η Τουρκία, θα χάσει την δυνατότητα να είναι στην Ανατολική ΕΚ. Θα συμμετέχουν οι χώρες της Κασπίας και η Τουρκία αναγκαστικά θα είναι στο γκρουπ Ιράν - Πακιστάν - Αφγανιστάν.

Το ζητούμενο της Αντί - ΝΤΠ δεν είναι να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ αλλά να δημιουργηθεί ξεχωριστό γκρουπ Ανατολικής Ευρώπης, στο οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν η Τουρκία ή οι χώρες της Κασπίας. Χωρίς το Ισραήλ, η Ανατολική ΕΚ θα προχωρήσει. Αν δεν είναι η Τουρκία, θα αντικατασταθεί από τις χώρες της Κασπίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Κοινοπολιτεία Ανατολικής Ευρώπης θα προχωρήσει.

Αν η Τουρκία είναι στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης, θα είναι στο ίδιο με την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των χωρών καθώς οι σχέσεις θα εξελιχθούν σταδιακά σε καλές. Αν τελικά είναι στο γκρουπ 4, θα συμμετέχει στο Eastern Eurofighter ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Αλλιώς θα πρέπει να κάνει μια σύμπραξη με Ιράν - Πακιστάν για κάτι αντίστοιχο αφού θα είναι στο γκρουπ 8. Αν είναι στο ίδιο γκρουπ με την Τουρκία, η Ελλάδα θα μπορέσει να μειώσει το ποσοστό (3,7%) των στρατιωτικών δαπανών επί του ΑΕΠ.

Είναι στην 9η θέση παγκόσμια. Βρίσκεται μεταξύ των δύο μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων, της Ρωσίας (4,1%) και των ΗΠΑ (3,5%). Η Τουρκία έχει 1,2% και το Ισραήλ 4,5%. Ως προς το συνολικό ποσό για αμυντικές δαπάνες, στις δέκα πρώτες θέσεις είναι : ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία. Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, στις δέκα πρώτες θέσεις είναι Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ομάν, Αλγερία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Ρωσία, Ελλάδα, ΗΠΑ.

Η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ2 θα μειώσει πολύ τους πολέμους. Εντός των γκρουπ δεν θα γίνονται. Μεταξύ των γκρουπ, θα είναι τόσο μεγάλης κλίμακας, σχεδόν σαν παγκόσμιος πόλεμος που θα αποφεύγεται με κάθε τρόπο. Εκτός αυτού μπορεί να δημιουργηθούν συνασπισμοί γκρουπ. Το θέμα είναι πως μας περιμένουν πολλά ωραία πράγματα. Θα ξεπεράσουμε την Γαλλία σε είκοσι χρόνια και την Γερμανία σε σχεδόν τριάντα.

Μάλλον θα συμμετέχουμε στην παραγωγή του Ανατολικού Eurofighter. Αλλιώς θα συμμετέχουμε οπωσδήποτε στην παραγωγή άλλου σημαντικού εξοπλισμού που θα ανταλλάσσεται (εμπορεύεται) για Ανατολικά Eurofighter. Εμπόδιο στο λαμπρό μέλλον που ανοίγεται για την Ελλάδα είναι οι προδότες της ΝΤΠ που έχουν κατορθώσει συνωμοτικά να κλέψουν την εξουσία από τους πολίτες, για να τους εξαπατούν, να τους εκμεταλλεύονται και να τους καταστρέφουν.

1   Διεθνές εμπόριο και εξειδίκευση   Διεθνές εμπόριο και εξειδίκευση 2   Διεθνές εμπόριο και εξειδίκευση 3   Διεθνές εμπόριο και εξειδίκευση 4

2   Έτοιμη η συμβιβαστική λύση   10+2 γκρουπ χωρών   Συμβούλιο 10+2 γκρουπ   Έτοιμα τα γκρουπ Αντί-ΝΤΠ   Δεν χρειάζεται έγκριση   Σχέσεις μεταξύ γκρουπ

Γρηγόριος

Scroll to Top