ΗΠΑ με προϋποθέσεις

ΗΠΑ με προϋποθέσεις

Θέλω να σχολιάσω το άρθρο «σχέσεις με Ρωσία - ΗΠΑ». Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Ή μάλλον συμφωνώ σε όλα μόνο που δεν εξετάζει όλες τις περιπτώσεις και καταλήγει σε ένα μερικώς σωστό συμπέρασμα. Πολύ σωστά υποστηρίζει πως προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι σχέσεις με την Ρωσία. Υποθέτω πως εννοεί ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις.

Διότι σαφώς η Ελλάδα πρέπει να έχει πολύ καλές σχέσεις με τις Βαλκανικές χώρες. Πιστεύω πως πρέπει να είναι πρώτες στη λίστα. Μετά θα είναι οι άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες συγκαταλέγεται η Ρωσία. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι το πρώτο και σημαντικότερο επίπεδο σχέσεων. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί δεκαετίες όπου ο προσανατολισμός ήταν στις μεγάλες Δυτικοευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να αλλάξει και να είναι πρώτα στην Ρωσία και μετά στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι το νόημα και όχι πως η Ελλάδα θα έχει σχέσεις μόνο με Ρωσία και ΗΠΑ. Επίσης να προσθέσω πως έχοντας στενές σχέσεις με την Ρωσία, έμμεσα θα έχει επίσης σχέσεις με την Κίνα. Όσον αφορά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες επιφυλάξεις. Συμφωνώ να είναι καλές, σε δεύτερο επίπεδο μετά την Ρωσία αλλά κάτω από προϋποθέσεις. Πολύ σωστά στο άρθρο αναφέρει πως τώρα οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ είναι κακές.

Αυτό δυσκολεύει την θέση της Ελλάδας να έχει πολύ καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη τελείως λανθασμένα συντάχτηκε με την πλευρά των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα είναι η πλευρά της ΝΤΠ. Τυγχάνει αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να κυβερνούν Νεοταξίτες. Άλλα κόμματα που περιμένουν να έρθουν στην εξουσία δεν είναι Νεοταξικά και η στάση τους απέναντι στην Ρωσία είναι καλύτερη.

To 2024 θα γίνουν εκλογές σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Καναδά, Μεξικό, Παναμά, Βενεζουέλα, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Πακιστάν, Λευκορωσία, Βέλγιο κλπ. Οι σημαντικότερες είναι στις ΗΠΑ. Αυτή την στιγμή, ο Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα προχωρήσει η συμβιβαστική λύση, θα σταματήσουν οι πόλεμοι, θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και θα συμβούν αρκετά θετικά στις ΗΠΑ και στον κόσμο. Το άρθρο δεν εξετάζει τι θα συμβεί αν δεν εκλεγεί ο Τραμπ. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι τέτοιο. Αυτή την στιγμή δεν είναι απόλυτα βέβαιη η εκλογή του. Αν δεν εκλεγεί ο Τραμπ, θα καθυστερήσει η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ.

Το σχέδιο της ΝΤΠ αποκλείεται να προχωρήσει διότι είναι βλακώδες, ελαττωματικό και αποτυχημένο. Όμως η μη εκλογή του Τραμπ, ίσως διατηρήσει ακόμη λίγο αυτή την τεράστια ηλιθιότητα. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα προχωρήσει το σχέδιο της ΝΤΠ. Η ΝΤΠ ή θα συμβιβαστεί ή θα ηττηθεί. Αν συμβιβαστεί θα εφαρμοστεί η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ. Αν ηττηθεί, θα εφαρμοστεί το σχέδιο επικράτησης της Αντί - ΝΤΠ. Ένα άλλα ερώτημα είναι το πότε θα συμβούν όλα αυτά.

Με την εκλογή Τραμπ, πιθανώς να προχωρήσει γρήγορα η συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ. Αυτό θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διότι έτσι θα δημιουργήσουν ξεχωριστό γκρουπ. Θα τρέχει με πολύ ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Δυτική Ευρώπη και θα την φθάσει σε 25 - 30 χρόνια. Μπορεί να συμβεί και πιο σύντομα, ακόμη και σε 10 - 15 χρόνια, κάτι που είναι βέβαια αρκετά αισιόδοξο. Αν είναι στην ΕΕ δεν θα συμβεί ούτε σε χίλια χρόνια.

Επομένως όλοι οι ομογενείς από την Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσουν τον Τραμπ αλλά και να δώσουν αγώνα για την εκλογή του. Διότι έτσι μόνο θα μπορέσουν οι χώρες καταγωγής τους, σύντομα να φθάσουν το ψηλό επίπεδο των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Εκτός αυτού θα ωφεληθούν πολλοί από τους ομογενείς της Ανατολικής Ευρώπης με δύο τρόπους. Θα δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες για αποδοτικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη καθώς θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη.

Αυτές θα μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν οι ομογενείς καλύτερα από άλλους ξένους επενδυτές. Επίσης θα υπάρξουν μεγάλες αμοιβές για τους ομογενείς που θα μεταφέρουν τις γνώσεις για τα καλύτερα συστήματα του κόσμου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση είναι σε εκατομμύρια : Πολωνοί 9,15, Ρώσοι 3,15, Έλληνες 3, Ούγγροι 1,4, Τσέχοι 1,3, Γιουγκοσλάβοι 1,2, Ουκρανοί 1, Σλοβάκοι 0,8, Λιθουανοί 0,65, Λευκορώσοι 0,6, Ρουμάνοι 0,48, Αλβανοί 0,2, Βούλγαροι 0,1, Λετονοί 0,08, Εσθονοί 0,03.

Όμως σαφώς και δεν βασίζεται το σχέδιο της Ανατολικής Ευρώπης στους ομογενείς. Απλώς οι ομογενείς θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν κάποιες καταστάσεις. Αν υπάρχουν αποδοτικές επενδύσεις σε μια χώρα, βρίσκονται πολλοί εγχώριοι επενδυτές και ξένοι από πολλές χώρες. Αν υπάρχει μεγάλη αμοιβή, βρίσκονται πολλοί πρόθυμοι από πολλές χώρες να μεταφέρουν την γνώση που έχουν για τα καλύτερα συστήματα του κόσμου.

Άρα καλό θα ήταν να αξιοποιήσουμε τους ομογενείς και αυτοί να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα να δουλέψει μια χαρά ο σχεδιασμός και χωρίς τους ομογενείς. Σημαντικό ρόλο για τις σχέσεις της Ελλάδας και όλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με τις ΗΠΑ, θα παίξουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών του 2024. Το Δημοκρατικό κόμμα υποστηρίζει το αποτυχημένο και καταστροφικό σχέδιο της ΝΤΠ.

Η στάση του Δημοκρατικού κόμματος είναι επιζήμια για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Εκτός από το Δημοκρατικό κόμμα και η Χέιλι μάλλον είναι ΝΤΠ. Είναι η μόνη υποψήφια που έχει μείνει για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, εκτός του Τραμπ. Το πατρικό της είναι Ραντχάβα και είναι ινδικής καταγωγής. Αν δεν εκλεγεί ο Τραμπ, οι ΗΠΑ θα είναι κόντρα στην ανάπτυξη της Ανατολικής Ευρώπης και κόντρα στην Ρωσία που θα συμπεριλαμβάνεται στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης και θα έχει σημαντικό ρόλο.

Έτσι θα επηρεαστούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, της Ελλάδας και των υπόλοιπων Ανατολικοευρωπαϊκών χωρών. Δεν αναφέρομαι στις σχέσεις των κυβερνήσεων από μαριονέτες που έχουν εγκαταστήσει οι Δυτικοευρωπαίοι στην Ελλάδα και σε άλλες Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρομαι στις σχέσεις της πραγματικής ελίτ που αναμένει να αναλάβει τις θέσεις που δικαιούται και που συνωμοτικά τις έχει κλέψει η Νεοταξική ψευτοελίτ των ελαττωματικών. Η πραγματική αφανής ελίτ είναι με την Αντί - ΝΤΠ, υποστηρίζει τα συμφέροντα των χωρών τους και την συμβιβαστική λύση της Αντί - ΝΤΠ.

Δημοσθένης

Scroll to Top