Σχέσεις Α-Β-Γ επιπέδου

Σχέσεις Α-Β-Γ επιπέδου

Η στάση του Σούνακ στην ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη, δείχνει όπως σωστά γράφτηκε πως οι ελληνοβρετανικές σχέσεις δεν είναι πλέον τόσο σημαντικές και για τις δύο χώρες. Τελικά εκ των υστέρων, ο Σούνακ είχε δίκιο που χαρακτήρισε τον Μακρόν ως φίλο, αν τον εξέλαβε ως τον Πρόεδρο της Γαλλίας και όχι ως έναν υπέρτατο Νεοταξίτη. Ο Μακρόν έχει και τις δύο ιδιότητες. Η Βρετανία θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Γαλλία. Πρόσφατα έγινε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην Γαλλία, σε πολύ φιλικό κλίμα.

Είναι η πιο κοντινή χώρα και ήταν στην ίδια πλευρά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον πέρα από την λανθασμένη άποψη που έχει επικρατήσει είναι κοντά φυλετικά1. Οι αρχαίοι Βρετανοί ήταν Κέλτες όπως και οι Γάλλοι. Αναμείχθηκαν με γερμανικά φύλλα, οι Βρετανοί με Αγγλοσάξωνες και Βίκινγκς ενώ οι Γάλλοι με Φράγκους και Νορμανδούς. Οι Αγγλοσάξωνες ήταν γερμανικό φύλο και αν το κρίνουμε από φυλετικής άποψης, λανθασμένα αποκαλούνται Άγγλοι και Αγγλοσάξωνες διότι είναι περισσότερο κελτικής καταγωγής παρά γερμανικής.

Είναι μια από τις πολλές λανθασμένες επικρατούσες απόψεις όπως το una faccia una razza για Έλληνες και Ιταλούς. Σε Ουαλία, Σκωτία, Ιρλανδία είναι ακόμη περισσότερο κελτικής καταγωγής, σε σχέση με Άγγλους και Γάλλους. Άγγλοι και Γάλλοι είναι κοντά φυλετικά με Ολλανδούς και Βέλγους. Οι Γερμανοί είναι κοντά με τους Δανούς, οι Σουηδοί με τους Νορβηγούς και οι Ιταλοί με τους Πορτογάλους.

Η Ελλάδα είναι πιο κοντά φυλετικά με τις χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία. Έχουν κοινή πορεία τον καιρό του Βυζαντίου2. Έχει εξηγηθεί πως οι σημερινοί Τούρκοι προέρχονται περισσότερο από τους κατοίκους του Βυζαντίου και λιγότερο από αυτούς που ήρθαν από την περιοχή Αλτάι. Συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τους Αγγλοσάξωνες στην Βρετανία. Αυτό ήταν μια παρένθεση για να εξηγηθεί πως οι Βρετανοί είναι κοντά φυλετικά με τους Γάλλους.

Το ζητούμενο για τους Βρετανούς θα πρέπει να είναι να δημιουργηθεί η Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα συμβεί αυτόματα, όταν αποσχιστούν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης3 όπως προβλέπεται στο λεπτομερές σχέδιο. Δηλαδή η Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργηθεί έμμεσα, με το πρώτο στάδιο της δημιουργίας της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας.

Όταν προκύψει η Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορέσουν να φέρουν ένα δημοψήφισμα διότι πλέον θα είναι μια διαφορετική Ένωση από αυτή που έφυγαν. Βέβαια δεν θα τους ενδιαφέρουν οι σχέσεις μόνο με την Γαλλία αλλά και με όλες τις χώρες του γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης. Ανάλογα την Ελλάδα θα πρέπει να την ενδιαφέρουν σχέσεις με όλες τις χώρες του γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται και η Ρωσία.

Όσο πιο γρήγορα αποσχιστούν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από την ΕΕ, τόσο το καλύτερο για όλους. Είναι όπως αυτό που έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που ήταν να αποχωρήσουν. Αν είναι να φύγετε, κάντε το γρήγορα. Ως προς αυτό τουλάχιστον είχαν δίκιο. Αφού είναι βέβαιο πως η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει ξεχωριστό γκρουπ από την Δυτική, όσο συντομότερα γίνει, τόσο το καλύτερο για όλους.

Θα μπορέσουν στην Δυτική Ευρώπη να προσαρμοστούν στη νέα σύνθεση και να πάρουν αποφάσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Θα μπορέσουν στην Βρετανία να φέρουν το δημοψήφισμα για ένταξη σε μια διαφορετική Ένωση. Δηλαδή τζάμπα έγινε το Brexit; Δεν έγινε καθόλου τζάμπα. Όλες οι αντιδράσεις σε ένα βλακώδες και άκρως ελλαττωματικό σχέδιο συνετέλεσαν ώστε να αντικατασταθεί από ένα πολύ καλύτερο4, βελτιωμένο σε πάρα πολλά σημεία.

Το Brexit ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντιδράσεις στο Νεοταξικό σχέδιο και πολύ σημαντική η συμβολή του στην αντικατάσταση του από ένα πολύ καλύτερο. Δεν θα ενταχθούν στην ίδια Ένωση αλλά σε μια διαφορετική. Δεν θα διαφέρει μόνο η σύνθεση των χωρών. Θα γίνουν και άλλες αλλαγές ώστε να ενταχθούν εκτός από την Βρετανία, Ελβετία και Νορβηγία.

Θα μπορέσουν στην Ανατολική Ευρώπη να εφαρμόσουν το λεπτομερές σχέδιο που θα της επιτρέψει να φθάσει την Δυτική ως προς το οικονομικό επίπεδο, σε 25-30 χρόνια. Ο χρόνος δεν μετράει από σήμερα ούτε από την ημερομηνία απόσχισης των χωρών από την ΕΕ. Δεν μετράει ούτε από τότε που θα δημιουργηθεί το γκρουπ. Ο χρόνος μετράει από την ημέρα της εφαρμογής του σχεδίου. Θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του, κατόπιν τροποποιήσεων, αν κριθούν απαραίτητες.

Για τα διάφορα γκρουπ, το πρώτο επίπεδο θα είναι οι σχέσεις εντός του γκρουπ. Το δεύτερο ιεραρχικά επίπεδο θα είναι οι σχέσεις μεταξύ των γκρουπ, με διάφορες συμφωνίες μεταξύ τους. Το τρίτο θα είναι οι σχέσεις των χωρών με χώρες άλλων γκρουπ, κάτι που σαφώς θα επιτρέπεται, ειδικά στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης που οι χώρες θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία λόγω του διαφορετικού μοντέλου. Θα συμπληρώνουν και θα βοηθούν τις σχέσεις μεταξύ γκρουπ.

Επομένως οι σχέσεις Βρετανίας - Γαλλίας θα είναι Α' επιπέδου όπως και οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και Ελλάδας - βαλκανικών χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας και Ελλάδας - Γαλλίας θα είναι Γ' επιπέδου. Δεν θα είναι αδιάφορες αλλά όχι τόσο σημαντικές όπως οι σχέσεις πρώτου επιπέδου. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι η ανάπτυξη σχέσεων με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου συγκαταλέγονται οι βαλκανικές και η Ρωσία.

Η ίδια λογική ισχύει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αν η Τουρκία είναι στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης, τότε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι πρώτης κατηγορίας και επομένως θα πρέπει να γίνουν σταδιακά φιλικές. Αν η Τουρκία είναι τελικά στο γκρουπ 8, μαζί με Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν τότε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι τρίτης κατηγορίας δηλαδή όχι ιδιαίτερα σημαντικές αλλά ούτε και αδιάφορες.

Βασίλειος

1   DNAϊκός διαχωρισμός Ευρώπης   Φυλές Ευρώπης   Επιμειξία Ανατολικής Ευρώπης   Φύλα Ευρώπης   Μία φάτσα μία ράτσα με Ούγγρους;   Πέντε φυλετικές εκπλήξεις   Φυλετική μείξη Ανατολικοευρωπαίων

2   Ελληνικό το Βυζάντιο;   Όπως το Βυζάντιο   Ελληνοσλαβικό το Βυζάντιο   Ήταν ελληνικό το Βυζάντιο;

3   Λεπτομερές κρυφό σχέδιο   Ποιοι θα πάρουν το χρυσό;   Για το αργυρό τουλάχιστον   Πλουσιότερη η Ανατολική ΕΚ   Εγγυημένη επιτυχία   Απλό αποκεντρωμένο μοντέλο   Λιτό μοντέλο με Διαδίκτυο   Περιεχόμενο ενημέρωσης

4   Έτοιμη η συμβιβαστική λύση   10+2 γκρουπ χωρών   Συμβούλιο 10+2 γκρουπ   Συνασπισμοί γκρουπ   Έτοιμα τα γκρουπ Αντί-ΝΤΠ   Δεν χρειάζεται έγκριση   Σχέσεις μεταξύ γκρουπ

Scroll to Top