Φταίει η ηγεσία ΝΔ

Φταίει η ηγεσία ΝΔ

Πατώσαμε στην παραγωγικότητα

Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην ηγεσία της ΝΔ, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και όποιες άλλες λίγες οικογένειες κάνουν κουμάντο. Οι αποκάτω ακολουθούν την ηγεσία και λένε ΝΑΙ σε ό,τι καταστροφικό για την χώρα υποστηρίζει η ηγεσία. Θυμάμαι μια συζήτηση που μου είχε μεταφέρει γνωστός μου με έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ.

«Το ξέρω πως καταστραφήκαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Το ξέρω πως εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας βρεθήκαμε στην ΕΕ. Τι θέλεις να κάνω; Να βγω και να καταγγείλω πως η ευρωπαϊκή πορεία μας οδήγησε στην καταστροφή όταν ήταν στρατηγική επιλογή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας; Θα με διαγράψουν σε πέντε λεπτά. Ποιος ο λόγος;»

Περίπου αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε. Ο άνθρωπος τελικά αποσύρθηκε δηλαδή δεν ξανά έβαλε υποψήφιος. Τις πολιτικές τις διαμορφώνει η ηγεσία, πέντε - δέκα άνθρωποι, άντε το πολύ να είναι μέχρι δεκαπέντε. Αυτοί ουσιαστικά εφαρμόζουν όσα τους λένε τα αφεντικά τους απέξω, Γερμανία, Γαλλία και ΕΕ. Οι αποκάτω ή τις αποδέχονται ή δεν αντέχουν άλλο όπως ο γνωστός του γνωστού βουλευτής που αποχώρησε από την κοινοβουλευτική δράση.

Αυτός ο θείος ο Καραμανλής είχε λύσσα κακιά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Κατοχή όταν συμμετείχε στην οργάνωση Σοσιαλιστική Ένωση. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ένας υποτίθεται κεντροδεξιός είχε τέτοια λύσσα με μια καθαρά σοσιαλιστική αντίληψη. Ας άφηνε τους σοσιαλιστές να εφαρμόσουν σοσιαλιστικές ιδέες και αντιλήψεις.

Η κεντροαριστερά είναι η ιδεολογία των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Ο Καραμανλής έμπρακτα υποστήριζε την ομοφυλοφιλία, όντας ο ίδιος ομοφυλόφιλος και προωθούσε ομοφυλόφιλους στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό. Αυτό δεν λέγεται συντηρητισμός. Μπορεί οι συντηρητικοί να έχουν ένα εύρος στάσεων απέναντι στην ομοφυλοφιλία αλλά συνολικά όλοι είναι κάπως επιφυλακτικοί. Τι δουλειά είχε ένα υποτιθέμενος κεντροδεξιός, να περάσει το οικολογικό δασικό νομοσχέδιο, το 1978, με υπουργό τον Μάνο; Ας άφηνε τους σοσιαλιστές να εφαρμόσουν σοσιαλιστικές αντιλήψεις.

Παρουσιαζόταν βασιλικότερος του βασιλέως, σε σοσιαλιστικά ζητήματα, από τους σοσιαλιστές. Μήπως τελικά δεν ήταν κεντροδεξιός αλλά παρίστανε πως ήταν για να παρασύρει τους κεντροδεξιούς στον δρόμο του σοσιαλισμού; Δεν λέω πως πραγματικά ισχύει. Το διαβάζω όμως εδώ μέσα και δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο. Η συμπεριφορά του αυτό δείχνει.

Αντί να είναι οι σοσιαλιστές στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πορείας καθώς είναι καθαρά σοσιαλιστική αντίληψη, είναι οι υποτιθέμενοι κεντροδεξιοί. Υπάρχουν κόμματα σοσιαλιστικά, με σοσιαλιστικές αντιλήψεις. Γιατί πρέπει και η υποτιθέμενη κεντροδεξιά να έχει σοσιαλιστικές αντιλήψεις, να προωθεί σοσιαλιστικές ιδέες και μάλιστα να πρωταγωνιστεί;

Δεν ζητάμε κάτι παράλογο αλλά το αυτονόητο. Οι σοσιαλιστές να είναι με τους σοσιαλιστές. Η ηγεσία της κεντροδεξιάς να είναι γνήσια κεντροδεξιά και να μην είναι ομοφυλόφιλοι, οικολόγοι, σοσιαλιστές που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς για να πετύχουν σταδιακή σοσιαλιστικοποίηση και σύγκλιση σοσιαλισμών στον τελικό σοσιαλισμό της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ολιγαρχικής Σοσιαλιστικής Δικτατορίας.

Τελικά, όπως πολύ σωστά έχει γραφτεί, η πορεία της χώρας καθορίζεται από την εξισορρόπηση μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς που εναλλάσσονται στην εξουσία. Δεν καθορίζει την πορεία της χώρας ούτε η κεντροδεξιά αποκλειστικά ούτε η κεντροαριστερά αποκλειστικά αλλά από κοινού. Μπορεί να μην συγκυβερνούν κεντροδεξιά και κεντροαριστερά ταυτόχρονα σε μία θητεία και δεν χρειάζεται αλλά μακροχρόνια συγκυβερνούν.

Υπάρχει άλλο ένα τεράστιο φάουλ της ΝΔ, όταν υποστηρίζει την ενισχυμένη αναλογική. Πραγματικά, χωρίς ενισχυμένη αναλογική, κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, εκτός αν έχουμε δικομματικό σύστημα όπως στις ΗΠΑ. Εδώ έχουμε διπολικό πολυκομματικό. Με την απλή αναλογική, διευρύνεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που εκπροσωπείται στις κυβερνήσεις.

Ενώ με την ενισχυμένη μειώνεται. Είναι δηλαδή βαθιά αντιδημοκρατικό. Εδώ υπάρχει η αντίφαση πως ενώ οι ψηφοφόροι, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί, θέλουν την συνεννόηση των κομμάτων, οι κεντροδεξιοί επιλέγουν την ΝΔ που δεν θέλει ούτε την μικρότερη συνεννόηση, με κόμματα παραπλήσιας ιδεολογίας για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Πρέπει να αλλάξει η ηγεσία της κεντροδεξιάς και να χαραχθεί νέα πορεία με προσέγγιση ΗΠΑ - Βρετανίας ή Ρωσίας. Επειδή είναι μεγαλοαπατεώνες μπορεί να επιχειρήσουν μια επικοινωνιακή απάτη. Να βάλουν αχυράνθρωπους Καραμανλήδων (Δένδιας, Πατούλης, Σταϊκούρας) και Μητσοτάκηδων και να είναι από πίσω οι ίδιοι που θα κινούν τα νήματα, το παλιό, φθαρμένο, σάπιο σύστημα που οδήγησε στην καταστροφή. 

Θα συνεχίσουν τον δρόμο της καταστροφής ενώ θα τον παρουσιάζουν ως νέα πορεία. Θα ρίξουν δηλαδή ένα βάψιμο στην παλιά πορεία και θα την παρουσιάσουν ως νέα. Τέτοιες απάτες όχι απλώς τις μάθαμε αλλά χορτάσαμε. Στην νέα πορεία δεν μπορούν να ηγηθούν όσοι υποστήριζαν φανατικά την παλιά καταστροφική πορεία.

Τα δυνατά σημεία της κεντροδεξιάς είναι οικονομία, ασφάλεια, άμυνα, οργάνωση. Η ΝΔ είναι το κόμμα της οικονομικής καταστροφής αντί για το κόμμα της δυνατής οικονομίας. Πρωταγωνίστησε στην ευρωπαϊκή πορεία που έφερε την καταστροφή. Κυβέρνησε πριν την χρεοκοπία. Αν φύγει η ηγεσία ΝΔ, θα είναι καλύτερο για συνολικά όλους τους ψηφοφόρους.

Δεν είναι καθόλου απίθανο, η ηγεσία να κάνει σταδιακή σοσιαλιστικοποίηση, με σύγκλιση σοσιαλισμών σε έναν τελικό σοσιαλισμό. Με άλλη ηγεσία δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό είναι καλό και για την αριστερά. Διότι θα παραμείνει Δημοκρατία αντί για μία Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία.

Ήμουν μέσα στο κόμμα, πριν τα Μνημόνια. Από τότε μουτζώνω κάθε μέρα τον εαυτό μου που τους στήριζα για να με κλέβουν, να με κοροϊδεύουν, και να με καταστρέψουν. Διώξτε τους για το καλό σας και βάλτε άλλη ηγεσία με άλλη πορεία, γιατί αλλιώς θα φύγετε όλοι μαζί σούμπιτοι. Μάλλον το δεύτερο θα γίνει. Αρκετά με σας. Δεν πάει άλλο! Αρκετή καταστροφή προκαλέσατε. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η καταστροφική πορεία.

Ανδρέας

Scroll to Top