Σοσιαλιστική Ουτοπία η ΝΤΠ-ΕΕ

Σοσιαλιστική Ουτοπία η ΝΤΠ-ΕΕ

Ο Ζαν Κοκτώ δεν αναφέρεται τυχαία και ούτε ήταν τυχαίο πρόσωπο. Ήταν ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος, σκηνοθέτης. Ως καλλιτέχνης είναι σεβαστός. Όμως ο ρόλος του ήταν πολύ ευρύτερος από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Συμμετείχε σε κάποιους κύκλους εσωτερισμού που είχαν μεγάλη παρασκηνιακή επιρροή στα πολιτικοοικονομικά δρώμενα. Παρομοίως οι Ναζί συνδέονταν με κάτι αντίστοιχο (Εταιρεία της Θούλης).

Οι σοσιαλιστικές ουτοπίες δεν είναι κάτι καινούριο. Ουτοπικοί Σοσιαλιστές ήταν ο Σαιντ-Σιμόν, ο Φουριέ και άλλοι. Ο Σαιντ-Σιμόν μίλησε πρώτος δημόσια για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η λέξη ουτοπία χρησιμοποιείται και σε άλλες γλώσσες όπως τα Αγγλικά (utopia). Η ετυμολογία της είναι το στερητικό ου και τόπος δηλαδή ένα μέρος που δεν υπάρχει, κάτι που είναι μόνο στην φαντασία των Ουτοπικών Σοσιαλιστών.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι παλιά, τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα και πιθανώς και από πιο πριν. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι μια Σοσιαλιστική Ουτοπία. Οι Νεοταξίτες είναι Ουτοπικοί Σοσιαλιστές. Απλά ο όρος χρησιμοποιείται για κάποιους πρώιμους σοσιαλιστές. Τις ίδιες ιδέες έχουν οι Νεοταξίτες. Σεβαστές είναι όλες οι απόψεις. Δικαίωμα τους και μαγκιά τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Ας γράψουν άρθρα, ας εκδώσουν βιβλία, ας δώσουν συνεντεύξεις και ας κάνουν θεατρικά και κινηματογραφικά έργα για το πως φαντάζονται τον κόσμο. Κανένα πρόβλημα!

Αρκούνται σε αυτά; Όχι! Τι θεωρούν λοιπόν οι Νεοταξίτες; Το λένε μεταξύ τους και όχι φανερά! Θεωρούν πως η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει την ωριμότητα να αναγνωρίσει πως ο Ουτοπικός Σοσιαλισμός είναι το τέλειο σύστημα που θα οδηγήσει σε έναν τέλειο κόσμο. Επομένως θα πρέπει να τον επιβάλλουν στην ανώριμη και αδαή ανθρωπότητα.

Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα με τους Ουτοπικούς Σοσιαλιστές ή Νεοταξίτες. Όταν φέρνουν τον ομοφυλόφιλο ζωγράφο Χίτλερ, να κάνει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο με ογδόντα εκατομμύρια νεκρούς, για να φέρει με την δύναμη των όπλων ένα νέο κόσμο, όπως αυτοί τον ονειρεύονται, τότε εκεί υπάρχει όχι μόνο μεγάλο αλλά τεράστιο πρόβλημα.

Εξ ου και η στήριξη της σοσιαλίστριας Μελίνας Μερκούρη στους Ναζί. Αυτή έβλεπε τον νέο κόσμο που υποτίθεται πως θα ερχόταν. Δεν έβλεπε όμως τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τους βιασμούς, την πείνα, την υποδούλωση. Έβλεπε κάτι που δεν υπήρχε, κάτι φανταστικό, μια ουτοπία και δεν έβλεπε υπαρκτές φρικαλεότητες που δημιούργησε η άνευ φραγμών προσπάθεια των Ουτοπικών Σοσιαλιστών να φέρουν έναν νέο κόσμο όπως τους έλεγε η γκλάβα τους.

Όταν λέμε πως οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα φραγμό, είναι στην κυριολεξία. Πραγματικά «δεν τους καίγεται καρφάκι» για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Το μόνο που βλέπουν είναι η ευρωπαϊκή πορεία... που θα οδηγήσει σε έναν νέο κόσμο... που υπάρχει μόνο στην φαντασία τους... που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Εδώ είναι τρία θέματα. Το ένα είναι αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που φαντάζονται δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο Ζαν Κοκτώ είχε μεγάλη φαντασία αλλά άλλο φαντασία και άλλο πραγματικότητα. Ακόμα και να μπορεί να πραγματοποιηθεί, γιατί πρέπει να περάσει το δικό τους, αυτό που λέει η δική τους η γκλάβα;

Με την ίδια λογική, οποιοσδήποτε έχει την οποιαδήποτε ιδεολογία και αντίληψη για έναν άλλο κόσμο, μπορεί να ισχυριστεί πως οι άνθρωποι δεν έχουν την ωριμότητα να το αντιληφθούν και άρα μπορεί να το επιβάλλει με όποιο τρόπο θέλει. Οι Ουτοπικοί Σοσιαλιστές, με την δύναμη των όπλων και τον Χίτλερ απέτυχαν και επιστράτευσαν άλλους τρόπους.

Είναι γραμμένα σε πάρα πολλά προηγούμενα άρθρα. Ο Καραμανλής ήταν σοσιαλιστής. Ο σκοπός του Καραμανλή και της ΝΔ είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ο νέος κόσμος που ονειρεύονταν οι Ουτοπικοί Σοσιαλιστές. Μία από τις πολλές νέες μεθόδους των Ουτοπικών Σοσιαλιστών είναι η σταδιακή σοσιαλιστικοποίηση και η σύγκλιση των σοσιαλισμών σε έναν τελικό σοσιαλισμό.

Η δημιουργία μιας ψευτοελίτ και η συσσώρευση πλούτου σκοπό έχει την απόκτηση οικονομικής δύναμης που μετατρέπεται σε πολιτική και μιντιακή ώστε να ελέγχονται οι μάζες που δεν έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν ποιο είναι το σωστό. Η ψευτοελίτ, η νέα αριστοκρατία θα αποφασίζει ποιο είναι το σωστό και θα το επιβάλλει στις ανίδεες μάζες με προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου.

Το τρίτο θέμα είναι πως η Σοσιαλιστική Ουτοπία τους είναι άκρως προβληματική και η επιβολή της περισσότερο. Η ΕΕ είναι ένα πείραμα που το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά πολλοί Ευρωπαίοι και περισσότερο οι Έλληνες. Με τον έλεγχο των ΜΜΕ, προσπαθούν να δώσουν μια θετική εικόνα στην ΕΕ ενώ η πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο, αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Νεοταξικό κάστρο στην άμμο

Αριστείδης

Scroll to Top