Θέλει τρόπο με 1,8% επιπλέον

Θέλει τρόπο και 1,8% επιπλέον

Διάφοροι κακοπροαίρετοι παλιάνθρωποι Νεοταξίτες, αμφισβητούν πως η Ανατολική Ευρώπη μπορεί να φθάσει το οικονομικό επίπεδο της Δυτικής, σε είκοσι πέντε με τριάντα χρόνια. Αμφισβητούν πως η Ελλάδα μπορεί σε είκοσι χρόνια να ξεπεράσει την Γαλλία. Όλοι αυτοί οι παλιάνθρωποι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Βγαίνουν οι διάφοροι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και μας λένε... μας λένε... μας λένε για οικονομικά ζητήματα. Πρώτα από όλα να μας πουν Χατζηδάκης, Σκρέκας, Γεωργιάδης, Παπαθανάσης κλπ που έμαθαν οικονομικά. Πουθενά δεν έμαθαν και για αυτό δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κανένας στη ΝΔ δεν ξέρει οικονομικά. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) έχει καταστρέψει την χώρα. Η κακή κεντροδεξιά πρέπει να αντικατασταθεί από μια καλή.

Σε προηγούμενο παράδειγμα δείξαμε πως μπορεί η Ελλάδα να φθάσει την Γαλλία, σε είκοσι χρόνια. Η μέθοδος περιείχε κάτι που εσκεμμένα δεν ήταν σωστό. Σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, προστέθηκε η διαφορά εισοδήματος από την Δυτική. Για τον υπολογισμό της διαφοράς, εξαιρέθηκαν Λουξεμβούργο και Ιρλανδία που βρίσκονται πολύ ψηλά.

Αυτή ή όχι και τόσο σωστή μέθοδος, χρησιμοποιήθηκε επειδή είναι πιο εύκολα κατανοητή από τον μέσο αναγνώστη. Ο μέσος αναγνώστης δεν είναι οικονομολόγος. Τώρα θα το δείξουμε σωστά αριθμητικά και θα διαπιστώσουν οι άσχετοι παλιάνθρωποι Νεοταξίτες πως δεν είναι δύσκολο η Ελλάδα να ξεπεράσει την Γερμανία σε τριάντα χρόνια.

Κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ ήταν 1,7%. Τον διατηρούμε για την Δυτική Ευρώπη, κάτι που είναι υπερβολικά αισιόδοξο και μάλλον θα είναι χαμηλότερος. Τον εφαρμόζουμε για όλες τις χώρες. Στην πράξη βέβαια δεν θα έχουν όλες οι χώρες τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα βρίσκεται για την κάθε χώρα. Έτσι κατά προσέγγιση βάζουμε τον μέσο όρο για την κάθε χώρα.

Στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβάνεται το Ισραήλ διότι έτσι ήταν το αρχικό σχέδιο και με βάση αυτό έγιναν οι υπολογισμοί. Πλέον είναι λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής του και όσο βομβαρδίζουν την Γάζα, συνεχώς μειώνονται. Με το Ισραήλ, το μέσο εισόδημα της της Ανατολικής Ευρώπης είναι 34.602 δολάρια ενώ της Δυτικής Ευρώπης 58.728 δολάρια.

Η σχέση τους είναι 58.728/34.602 = 1,7. Για να καλύψει την διαφορά η Ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να αυξήσει το μέσο εισόδημα κατά 1,7. Πολλαπλασιάζουμε το εισόδημα όλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με το 1,7 και αριθμητικά, η Ανατολική Ευρώπη φθάνει την Δυτική σε μέσο εισόδημα. Έτσι προκύπτει ο Πίνακας 1 του Παραρτήματος 3.

Αυτό θα συμβεί μέσα σε τριάντα χρόνια. Εν τω μεταξύ η Δυτική Ευρώπη θα έχει αναπτυχθεί με ρυθμούς 1,7 % ετησίως (αισιόδοξο για αυτούς σενάριο), όπως φαίνεται στον Πίνακα 2. Με αυτούς τους ρυθμούς, το οικονομικό επίπεδο θα έχει αυξηθεί κατά 1,017 ^ 30 = 1,658168. Μην μπερδευόμαστε. Το 1,7% είναι 0,017 και αυτή η αύξηση κάθε χρόνο, σε τριάντα χρόνια δίνει 1,658168 που τυγχάνει να είναι περίπου 1,7.

Η Ανατολική Ευρώπη, στο διάστημα των τριάντα ετών, θα έχει μια αύξηση ίση με 1,7 Χ 1,658168 = 2,819. Τι ρυθμούς ανάπτυξης χρειάζεται για να την πετύχει; Χρειάζεται μέσο ρυθμό ανάπτυξης τόσο παραπάνω από της Δυτικής ώστε να καλυφθεί το 1,7 παραπάνω που έχει η Δυτική Ευρώπη. Η διαφορά στον μέσο ρυθμό επιπλέον ανάπτυξης είναι 1,8% = 0,018 διότι 1,018^30 = 1,7078.

Δηλαδή η Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να έχει ρυθμούς ανάπτυξης 1,7 +1,8 = 3,5% για να φθάσει την Δυτική σε τριάντα χρόνια. Το 3,5% δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο. Αν η Δυτική Ευρώπη έχει χαμηλότερο μέσο ρυθμό, κάτι που είναι το πιθανότερο, θα χρειαστεί λιγότερο από 3,5% για την Ανατολική. Δηλαδή αν πχ στην Δυτική είναι 1 %, τότε στην Ανατολική θα χρειαστεί 2,8%.

Δηλαδή η Ανατολική θα χρειαστεί να έχει 1,8% παραπάνω από τον μέσο ρυθμό της Δυτικής, όποιος κι αν είναι αυτός. Κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο κατορθωτό αλλά όχι και ιδιαίτερα δύσκολο. Όμως ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ. Όπως έχει εξηγηθεί, όσο πιο χαμηλά βρίσκεται μια χώρα από άποψη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, τόσο ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μπορεί να έχει.

Βέβαια και στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και στην Δυτική, δεν θα έχουν όλες οι χώρες 3,5% μέσο ρυθμό ανάπτυξης (αν είναι 1,7% της Δυτικής). Άλλες θα έχουν ψηλότερο και άλλες χαμηλότερο. Όμως αν ο μέσος όρος είναι τόσος, η Ανατολική Ευρώπη θα φθάσει την Δυτική σε τριάντα χρόνια. Αυτό δεν θα γίνει αυτόματα. Το πως θα επιτευχθούν τέτοιοι ρυθμοί ανάπτυξης, περιγράφεται στο λεπτομερές σχέδιο.

Βασική προϋπόθεση είναι να αποτελέσει η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ από τη ΔΥΤΙΚΗ. Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα. Ούτε αυτό όμως αρκεί από μόνο του. Χρειάζονται διάφορα σημεία. Αρκετά έχουν περιγραφεί σε προηγούμενα άρθα. Υπάρχουν όμως και κρυφά σημεία ή σημεία που για κάποιους λόγους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Εδώ δείξαμε πως δεν είναι κάτι δύσκολο, διότι ρυθμοί ανάπτυξης 3,5% δεν είναι κάτι το υπερβολικό ή ακατόρθωτο. Μάλιστα είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιηθούν και μάλλον θα χρειαστούν χαμηλότεροι καθώς το 1,7% είναι αισιόδοξο για την Δυτική Ευρώπη. Θέλει τρόπο και θέλει και κάποιο κόπο. Ο κόπος αναφέρεται στο ό,τι οι πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης, θα πρέπει να δουλέψουν αλλά θα υπάρχουν καλές δουλειές που θα πληρώνουν καλά.

Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα. Έπρεπε να είχαν φύγει από το 2010. Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την Γερμανία όπως φαίνεται στο Παράρτημα 3. Griechenland uber Deutschland! Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Είναι εφικτό, χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία. Θέλει τρόπο και τους σωστούς ανθρώπους στην διακυβέρνηση της Ελλάδας και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Να ξέρουν οικονομικά και να μην είναι προδότες

Όσο πιο γρήγορα δημιουργηθεί ή Ανατολική ΕΚ, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσει η Ελλάδα την Γερμανία. Ο χρόνος μετράει από την ημερομηνία εφαρμογής του λεπτομερούς σχεδίου. Επειδή δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό, τον μετράμε από τώρα. Αν όμως πάρει πέντε χρόνια για να εφαρμοστεί το σχέδιο της Κοινοπολιτείας Ανατολικής Ευρώπης, τότε θα χρειαστούμε 30+5=35 τριάντα πέντε για να ξεπεράσουμε την Γερμανία, εκεί που θα βρίσκεται τότε. Αν πάρει δέκα χρόνια, θα χρειαστούμε 30+10=40 σαράντα χρόνια κ.ο.κ.

Αργύριος

Δείτε επίσης : Πλουσιότερη η Ανατολική ΕΚ   Είμαστε τρίτοι   Συστήματα φυσικών καταστροφών   Ποιοι θα πάρουν το χρυσό   Για το αργυρό τουλάχιστον   Έτοιμο το σχέδιο   Απλό αποκεντρωμένο μοντέλο   Λιτό αποκεντρωμένο μοντέλο   Άμεσα εφαρμόσιμο μοντέλο   Μοντέλο Ανατολικής ΕΚ   Τι θα αλλάξει   Προετοιμασία Ανατολικής ΕΚ

Scroll to Top