Πότε εναλλακτική παγκοσμιοποίηση;

Πότε εναλλακτική παγκοσμιοποίηση;

Φαίνεται πως κάποιο από τα σενάρια εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης που εξηγήθηκαν θα προχωρήσει. Οι λεπτομέρειες* δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Αυτό είναι το ευχάριστο. Το δυσάρεστο είναι πως σκληροπυρηνικοί Νεοταξίτες ακόμη αντιδρούν. Το ζήτημα είναι να γίνει ένα από τα σενάρια, εύκολα και σύντομα και όχι δύσκολα και μετά από πολύ καιρό.

Να τονίσω πως η λύση είναι συμβιβαστική δηλαδή συμφωνίας μεταξύ ΝΤΠ και Αντί - ΝΤΠ. Αν οι σκληροπυρηνικοί Νεοταξίτες συνεχίσουν να αντιδρούν μέχρι εσχάτων και ηττηθεί οριστικά η ΝΤΠ, τότε οι νικητές, η Αντί - ΝΤΠ, θα κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την συμβιβαστική λύση που θα γίνει κατόπιν συμφωνίας.

Τώρα στο τραπέζι είναι αυτή η πρόταση σε διάφορες παραλλαγές, η δημιουργία πέντε ομάδων χωρών, με πληθυσμό 450 με 500 εκατομμύρια η κάθε ομάδα: 1) Βόρεια Αμερική 2) Κεντρική και Νότια Αμερική 3) Δυτική Ευρώπη 4) Ανατολική Ευρώπη και χώρες Κασπίας 5) Αραβικές χώρες. Θα εξετάσουμε αυτή την πρόταση, γιατί σε περίπτωση ήττας της ΝΤΠ, είναι άγνωστο τι θα κάνει η Αντί - ΝΤΠ.

Από τα πέντε γκρουπ, της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης είναι τα πιο αναπτυγμένα οικονομικά. Εξαίρεση είναι το Μεξικό, αν τελικά είναι στο γκρουπ της Βόρειας Αμερικής. Μετά ακολουθεί το γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης. Κάποιες χώρες του γκρουπ είναι λίγο πιο πίσω. Στην συνέχεια είναι της Νοτίου Αμερικής και των Αραβικών χωρών.

Η ομαδοποίηση που θα δημιουργηθεί, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών. Το Αραβικό γκρουπ, θα πάρει τεχνογνωσία από τα δύο ευρωπαϊκά γκρουπ για την ανάπτυξη του. Θα την μεταφέρει στην Υποσαχάρια Αφρική με την οποία συνορεύει, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της υπόλοιπης Αφρικής όπου θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ χωρών.

Η Επαρχία της Κασπίας (συν την Τουρκία) θα είναι αυτόνομη περιοχή της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας από όπου θα πάρει τεχνογνωσία. Θα την μεταφέρει σε χώρες κοντινές από όπου προέρχονται πολλοί λαθρομετανάστες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ποιες είναι οι περιοχές απ΄ όπου προέρχονται πολλοί παράνομοι μετανάστες; Αφρική, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ.

Να εξετάσουμε ως παράδειγμα τους σιδηροδρόμους. Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων λέει πως βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ας πούμε πως παίρνουμε την τεχνογνωσία από την Ιαπωνία που έχει τους καλύτερους σιδηροδρόμους. Αυτή την τεχνογνωσία μπορεί να την πάρει ένα όργανο της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας και να κοινοποιηθεί σε όλες τις χώρες του γκρουπ.

Σε κάποιους δεν αρέσει να βρισκόμαστε στο ίδιο γκρουπ με τις χώρες της Κασπίας και την Τουρκία. Κατ' αρχάς η θέση όλων σχεδόν των κομμάτων είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Δηλαδή απλά αλλάζει η υπόλοιπη σύνθεση του γκρουπ. Μια τεράστια διαφορά είναι στο μοντέλο του γκρουπ επειδή δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της ΕΕ.

Οι χώρες θα είναι ανεξάρτητες και θα έχουν μεταξύ τους προνομιακές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Το πολύ βασικό είναι πως η χώρα θα μπορέσει να προοδεύσει οικονομικά καθώς το μοντέλο της ΕΕ είναι καταστροφικό, εμπόδιο στην οικονομική πρόοδο. Θα είμαστε τα φτωχά γκαρσόνια της Ευρώπης. Πρέπει να αλλάξει ο δρόμος της καταστροφής που μας έβαλε ο Καραμανλής αρχικά και μετά ο Σημίτης πιο βαθιά.

Επιπλέον θα δημιουργηθούν τρεις Επαρχίες, σχετικά αυτόνομες. Η Τουρκία μαζί με τις χώρες της Κασπίας θα είναι σε άλλη Επαρχία. Στην δική μας Επαρχία, ηγετικό ρόλο διεκδικεί η Ουγγαρία που βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Όσο πιο γρήγορα δημιουργηθεί η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, τόσο πιο σύντομα μπορούν να επαναφέρουν στην Βρετανία το ζήτημα της επανένταξης, σε μια διαφορετική όμως Ένωση ή Κοινοπολιτεία, την Δυτική Ευρωπαϊκή. Τα πράγματα είναι καθαρά και εύκολα.

Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους, Γότθων, Βανδάλων, Φράγκων κλπ ή Σταυροφόρων μπορούν να μετοικίσουν στις χώρες της Δυτικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, αν θέλουν. Βέβαια και το αντίστροφο μπορεί να συμβεί. Όσοι στην Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους ελληνικών, σλαβικών, τουρκικών φύλων ή Βυζαντινών και Ρως, μπορούν να μετοικίσουν στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία.

Τι σχέσεις θα δημιουργήσει η Ανατολική με την Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία είναι ένα άλλο ζήτημα. Μπορεί να είναι στενές και φιλικές, μπορεί να είναι χαλαρές ή αδιάφορες, μπορεί να είναι εχθρικές. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα τρία γκρουπ που αναφέρονται στα σενάρια, Βόρειας Αμερικής, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και Αραβικών Χωρών.

Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Σύμφωνα με μια άποψη, θα γίνoυν όταν έρθει ο Τραμπ στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Τότε θα τελειώσει και ο πόλεμος της Ουκρανίας. Όμως δεν είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει ο Τραμπ (να γίνει Πρόεδρος), γιατί ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός (μαζί με την ΝΤΠ) βλακωδώς προσπαθεί να τον εξοντώσει πολιτικά. Είναι ανόητοι διότι ο Τραμπ είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει το Ισραήλ και τον Παγκόσμιo Εβραϊσμό από τον αφανισμό.

Στην Ελλάδα πιθανώς θα γίνει αλλαγή πρωθυπουργού βρετανικού τύπου. Ακόμη και να μείνει ο Μητσοτάκης, θα είναι τυπικά μόνο πρωθυπουργός, ένας πρωθυπουργός που δεν θα παίρνει αποφάσεις. Και τώρα το ίδιο συμβαίνει, μόνο που τις αποφάσεις τις παίρνει ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός και η ΝΤΠ. Τότε θα τις παίρνει η Αντί - ΝΤΠ.

* Πχ αν Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Βαλτικές χώρες, Φινλανδία θα είναι στην Ανατολική ή στην Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία.

Απόστολος

Scroll to Top