Ανανέωση ηγεσίας κεντροδεξιάς

Ανανέωση ηγεσίας κεντροδεξιάς

Σε προηγούμενο άρθρο υποστηρίχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρχεται στην εξουσία μια φορά κάθε είκοσι χρόνια, για να κάνει διάλλειμα η γνήσια κεντροδεξιά Αντινεοταξική κυβέρνηση. Κάποιοι αδαείς το θεωρούν απίθανο σενάριο. Δεν ξέρω για τον τρόπο εναλλαγής στην διακυβέρνηση αλλά είναι πολύ πιθανό ένα σενάριο με κόμματα εξουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και ένα αντινεοταξικό κόμμα στην κεντροδεξιά που μπορεί να είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ ή ένα νέο σχήμα.

Όπως έχει εξηγηθεί, πίσω από την ΝΤΠ υπάρχουν σοσιαλιστικά κέντρα με σκοπό να επιβάλλουν έναν τελικό σοσιαλισμό ως μοναδική ιδεολογία και να καταργήσουν κεντροδεξιά - δεξιά και αριστερά - αριστερό σοσιαλισμό. Ο τελικός σοσιαλισμός θα είναι μάλλον τύπου Σημίτη ή Τρίτου Δρόμου. Σοσιαλιστικά κόμμματα κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν τον τελικό σοσιαλισμό ως μοναδική ιδεολογία, σε μια Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία.

Διότι εκτός από τα σοσιαλιστικά κόμματα, υπάρχουν επίσης αριστερά, αριστερο-σοσιαλιστικά, κεντροδεξιά και δεξιά. Έτσι επιχείρησαν και πέτυχαν τον έλεγχο των αντιπάλων χώρων με σκοπό την σταδιακή σοσιαλιστικοποίηση αριστερών - αριστεροσοσιαλιστών και κεντροδεξιών - δεξιών και την σύγκλιση σοσιαλισμών. Το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό γιατί σοσιαλιστικές αντιλήψεις όπως η ΕΕ, η οικολογία, η προοώθηση της ομοφυλοφιλίας έχουν περάσει σε κεντροδεξιούς - δεξιούς ψηφοφόρους.

Ο ρόλος του Καραμανλή ήταν η σοσιαλιστικοποίηση και εκπούστευση της κεντροδεξιάς - δεξιάς. Οι περισσότεροι υποστηρικτές της ΕΕ βρίσκονται στην κεντροδεξιά διότι πιστεύουν πως η ΕΕ είναι άποψη της κεντροδεξιάς επειδή ο Καραμανλής παρίστανε τον κεντροδεξιό. Στην πραγματικότητα είναι μια 100% σοσιαλιστική ουτοπία. Οι ομοφυλόφιλοι, αν δεν έχουν τον έλεγχο του κόμματος της ΝΔ, έχουν σίγουρα πολύ μεγάλη επιρροή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να είναι ΝΤΠ, με σκοπό να παρασύρει του αριστερούς ψηφοφόρους στον δρόμο του τελικού σοσιαλισμού. Όμως δεν είναι οι αγαπημένοι της ΝΤΠ - ΕΕ, για όσα έκαναν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι αγαπημένοι της ΝΤΠ είναι οι Μνημονιακοί, διότι η ΝΤΠ - ΕΕ υποστήριζε τα Μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την ηγεσία, είναι Νεοταξίτες β' κατηγορίας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι Νεοταξίτες α' κατηγορίας.

Είναι τελείως απαγορευτικό, τα σοσιαλιστικά Νεοταξικά κέντρα να ελέγχουν την κεντροδεξιά - δεξιά ή την αριστερά και αριστεροσοσιαλισμό. Αυτό θα σταματήσει οπωσδήποτε και η κεντροδεξιά - δεξιά θα περάσει χωρίς αμφιβολία στην Αντί - ΝΤΠ. Αυτό θα συμβεί και με ήττα της ΝΤΠ αλλά και με συνθηκολόγηση μεταξύ ΝΤΠ και Αντί - ΝΤΠ. Για την κεντροαριστερά υπάρχουν δύο σενάρια.

Το ΚΚΕ δεν είναι μάλλον ΝΤΠ επομένως ένα μέρος της αριστεράς δεν ελέγχεται από την ΝΤΠ. Το θέμα είναι πως θα μοιραστεί ο αντινεοταξικός και νεοταξικός χώρος αριστερά του κέντρου. Αν ηττηθεί η ΝΤΠ, θα περάσουν όλοι οι χώροι στην Αντί - ΝΤΠ. Σε περίπτωση συνθηκολόγησης, μπορεί η ΝΤΠ να διατηρήσει τον έλεγχο του σοσιαλιστικού χώρου μόνο.

Αυτό αφορά τα πρόσωπα διότι σε περίπτωση συνθηκολόγησης το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ θα εγκαταλειφθεί οριστικά και θα συμφωνηθεί μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Όσον αφορά τα κόμματα, μπορεί να παραμείνουν τα σημερινά κόμματα αλλά να γίνουν Αντινεοταξικά με διαφορετική ηγεσία, τουλάχιστον σε κεντροδεξιά - δεξιά. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες και παρεμφερείς δελφίνοι - αχυράνθρωποι (Δένδιας, Πατούλης κλπ) θα αποχωρήσουν οριστικά από την ηγεσία της κεντροδεξιάς.

Σε περίπτωση συνθηκολόγησης, μπορεί να δοθεί η ευκαιρία στους νεότερους που έχουν ήδη μπει στην πολιτική όπως πχ ο Κώστας Μπακογιάννης να διατελέσουν υπουργοί αλλά τίποτα παραπάνω. Για τον μικρό ανιψιό Καραμανλή υπάρχει ερωτηματικό λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών. Τα αρχηγιλίκια τα ξεχνάνε και σταματάνε να κάνουν κουμάντο οι Νεοταξίτες. Δηλαδή σε περίπτωση συνθηκολόγησης, γενικά οι Νεοταξίτες μπορεί να έχουν κάποια υπουργεία και καλές θέσεις στην κεντροδεξιά.

Όμως στην ηγεσία, στα σημαντικά υπουργεία και στα περισσότερα υπουργεία θα είναι Αντινεοταξίτες, στην κεντροδεξιά - δεξιά. Σε περίπτωση συνθηκολόγησης, στον σοσιαλιστικό χώρο και μόνο, μπορεί να διατηρήσουν τον έλεγχο οι Νεοταξίτες αλλά θα εγκαταλείψουν το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ. Σε περίπτωση ήττας της ΝΤΠ, θα βρεθούν όλοι οι Νεοταξίτες στην φυλακή, θα κατασχεθεί η περιουσία τους και θα ηγούνται σε όλους το πολιτικό φάσμα Αντί - Νεοταξίτες. Περίπου τα ίδια θα συμβούν και σε άλλες χώρες.

Σε περίπτωση συνθηκολόγησης, θα έχουμε σταδιακά μια μεγάλη ανανέωση, ειδικά στην κεντροδεξιά - δεξιά, με πολλά νέα πρόσωπα, όχι απαραίτητα ηλικιακά. Σε περίπτωση ήττας θα είναι ολική και πιο γρήγορη η αντικατάσταση των Νεοταξιτών. Η συνθηκολόγηση, συμφέρει όλους και περισσότερο τους ίδιους τους Νεοταξίτες. Γιατί αυτό που τους περιμένει σε περίπτωση ήττας τους, είναι χειρότερο από τους χειρότερους εφιάλτες τους. Να επικρατήσουν τελικά είναι τελείως απίθανο.

Μπορεί σε δέκα χρόνια, τα μεγάλα γνωστά ονόματα των τριών - τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων, ειδικά σε κεντροδεξιά - δεξιά, να είναι άνθρωποι άγνωστοι στο ευρύ κοινό σήμερα. Ποιος ήξερε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβουν; Οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Ποιος ήξερε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, πριν την πρώτη κυβέρνηση του '81; Δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Τους έκαναν υπουργούς, τους πρόβαλαν τα ΜΜΕ και έγιναν μεγάλα γνωστά ονόματα.

Για να έχουμε όμως όλες αυτές τις πολύ θετικές για την χώρα και την κεντροδεξιά εξελίξεις ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΔ, όσο στην ηγεσία βρίσκονται Νεοταξίτες γιατί έτσι τους δυναμώνετε και θα παραμένει η ηγεσία Νεοταξική, ελεγχόμενη από σοσιαλιστικά κέντρα.

Μιχαήλ

Scroll to Top